Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Με απόφαση Πρωθυπουργού, η Πέτη Πέρκα αναλαμβάνει συντονίστρια του έργου στο Ελληνικό

Ο Πρωθυπουργός και το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι για την έκδοση του από 28/2/2018 Προεδρικού Διατάγματος «Έγκριση του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικό – Αγ. Κοσμά, Περιφέρειας Αττικής»,
καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η κα. Πέρκα ως Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο εισηγήθηκε τη προώθηση του σχεδίου στους αρμόδιους Υπουργούς και αφετέρου ότι η υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που πραγματοποιείται στην χώρα απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες συντονισμού, διαπραγμάτευσης, διαχείρισης και λήψης αποφάσεων εντός αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, αποφάσισαν να αναθέσουν το δύσκολο αυτό έργο στην Πέτη Πέρκα.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, προχώρησαν στην έκδοση του υπ. αριθμ. 6/20-4-2018 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, (ΦΕΚ 71/ τ. Α’ /23.04.2018), η οποία τροποποιεί την υπ. αριθμ. 48/11-12-2015 «Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής (Α’ 172)». Η εν λόγω επιτροπή με το από 24/4/18 Πρακτικό Συνεδρίασης, αποτελούμενη από τους υπουργούς Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Σταύρο Κοντονή, Λυδία Κονιόρδου, Γεώργιο Σταθάκη, Αλέξανδρο Χαρίτση, Γεώργιο Χουλιαράκη, Σωκράτη Φάμελλο, Χρήστο Σπίρτζη και Γιάννα Πεππέ Γενική Γραμματέα του Πρωθυπουργού, ορίζει Συντονίστρια του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την Θεοπίστη Πέρκα του Χαράλαμπου, στην οποία ανατίθεται ο συντονισμός όλων των απαιτούμενων ενεργειών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και ιδίως με το ΤΑΙΠΕΔ, το Γραφείο Ελληνικού και την ανώνυμη εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.», με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.
Ειδικότερα , η κα. Πέρκα ως συντονίστρια αναλαμβάνει τις κάτωθι αρμοδιότητες:
• Το συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση. 
• Την ενημέρωση της Επιτροπής για την άρτια ολοκλήρωση των απαιτουμένων ενεργειών. 
• Την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων από την Κυβέρνηση δράσεων για την εκτέλεση της σύμβασης και 
• Την καταγραφή και αξιολόγηση όλων των απαιτούμενων ρυθμίσεων και προτάσεων σχεδιασμού σε σχέση με τους γειτονικούς δήμους και την Περιφέρεια Αττικής.

1 σχόλιο:

  1. Άλλοιψηφιζουν και αλλοι δικαιώνονται.ειναι πολλα τα λεφτά Αρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή