Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Συλλείτουργο και τιμητική εκδήλωση για τον Φλωρίνης Θεόκλητο (φωτο)

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή του Τυφλού 13 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Φλώρινα, επί τη εορτή του τοπικού Αγίου Αγαθαγγέλου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος ποιμενάρχης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος,
ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, ο οποίος με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας.
Επίσης στη σύντομη προσλαλιά του, έκανε αναφορά και στο πρόσωπο του Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, τον οποίο η τοπική κοινωνία τιμά για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ιεροσύνης και προσφοράς στον τόπο.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Θεόκλητος ανταπέδωσε τις ευχές που ακούστηκαν για το πρόσωπο του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους.
Στη συνέχεια, κλήρος, λαός και πολιτική ηγεσία του τόπου, μετέβησαν στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Φλωρίνης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», η οποία έψαλλε εκκλησιαστικούς ύμνους, ενώ στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος εκπροσωπώντας τόσο τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όσο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ακολούθησε ανάγνωση της χαιρετιστήριας επιστολής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Γρεβενών κ. Δαβίδ και Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέα, καθώς και της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Θεοκλήτου άπασα η πολιτική ηγεσία του τόπου.
Άξια αναφοράς είναι η παρουσία του Αρχηγού Γ.Ε.Σ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος διατηρεί άρρηκτες σχέσεις με τον οικείο ποιμενάρχη.
Επίσης προβλήθηκε DVD για τη ζωή και το έργο του κ. Θεοκλήτου, ενώ ακολούθησε η κεντρική ομιλία και τοποθέτηση από τον Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο, ο οποίος διετέλεσε στενός συνεργάτης του τιμώμενου επισκόπου επί πολλά έτη.
Με τη σειρά του ο κ. Θεόκλητος εμφανώς συγκινημένος αντιφώνησε και ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές για τη συγκεκριμένη ημέρα τιμής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ακούσματα από τη παραδοσιακή χορωδία του Ωδείου Φλώρινας, ενώ στο τέλος εψάλλει και ο πολυχρονισμός του τιμώμενου επισκόπου κ. Θεοκλήτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πηγή:  romfea.gr - Νίκος Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου