Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο Β.Καραντζίδης για το προχθεσινό Δημ. Συμβούλιο


Από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" λάβαμε Δελτίο Τύπου για τα θέματα που απασχόλησαν το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Σχετικά με το θέμα που αποτέλεσε και την αφορμή για την πρωτοφανή ένταση μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αιμ.Ασπρίδη και της προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Ζ.Ρίζου, ο Β.Καραντζίδης αναφέρει: 

"...Δεν δώσαμε θετική ψήφο επίσης στον προϋπολογισμό του νέου Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας διότι σε αυτόν αποτυπώνονται οι πολιτικές των περικοπών που συνεχίζονται και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, των αναθέσεων σε ιδιώτες έργων και παροχών που θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα της δημόσιας κοινωνικής πολιτικής χωρίς καμία επιβάρυνση, δεν είναι εξασφαλισμένη η σίτιση των νηπίων και ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή υψηλών τροφείων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν στην ουσία των θεμάτων που έρχονται για συζήτηση. Προτείναμε η προβλεπόμενη αποζημίωση προέδρου και αντιπροέδρου κάθε ΝΠΔΔ που εποπτεύεται από τον Δήμο να βρίσκεται στα κατώτερα όρια που προβλέπονται ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ποιες αμοιβές αιρετών θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται. Θεωρούμε πάντως αυτονόητο ότι κατά την διαδικασία πρέπει να εξασφαλίζεται το δικαίωμα της κάθε παράταξης ή του κάθε συμβούλου να εκφράζεται κατά την ψηφοφορία, επί όλων των συγκεκριμένων διαφορετικών προτάσεων, αυθεντικά χωρίς τυπολατρική προσήλωση ή διάθεση «παγίδευσης». Από εκεί και πέρα ο καθένας οφείλει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του".

11 σχόλια:

  1. μη πατατε σε δυο βαρκες , θα πεσετε στο νερο και θα πνιγειτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σχολιγράφος 7 Ιουλίου 2011 2:40 μ.μ. ή δεν κα- τάλαβε τι διάβσε ή δεν θέλησε να καταλάβει ή είναι εμπαθής (πράγμα που είναι και το πιθανότερο). Κινείται στη γνωστή και παρωχειμένη λογική του "Δεξιά-αντιδεξιά" και "ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις"! Αρνείται στην παράταξη του ΚΚΕ να έχει δικό της ΑΥΤΟΤΕΛΗ πολιτικό λόγο και θα πρέπει κάθε φορά να στοιχίζεται πίσω από άλλους!! Ε, λοιπον, δεν θα πάρουμε!!!... Η εποχή που ήξεραν και έκαναν "πάρτι" τα δύο κόμματα εξουσίας πέρασε ανεπιστρεπτί. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι κόμματα της πλουτοκρατίας και των μεγάλων συμφερόντων και θα τους πολεμάμε σ' όλα τα επίπεδα: Στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην Τοπική Διοίκηση, στο συνδικαλιστικό κίνημα, παντού. "Πρόθυμους" ας ψάξουν να βρούνε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ίδια αντιλαϊκή βάρκα είναι αυτοι που ψηφίζουν απο κοινού Κανονισμούς λειτουργίας, προυπολογισμούς, τεχνικά προγράμματα, αυξημένα τέλη, συμβασιούχους, αναθέσεις. εμείς και ο σύμβουλός μας είμαστε σε άλλη.
    Αλλωστε και τωρα εμείς προτείναμε τις μειώσεις της αμοιβής και είμαστε υπερ και της πλήρους κατάργησης των εξόδων παράστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστω για το μαθημα .. περαστε να πληρωθειτε . μενω ΚΚΕ ΚΑΙσταλιν γωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ανώνυμο 7 Ιουλίου 2011 3:43 μ.μ.
    Απορία ψάλτου, βυξ!... Όταν δεν έχουμε κάτι να πούμε το γυρίζουμε στον Στάλιν!! Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, ε, τότε,...αλοίμονο στην πραγματικότητα!!!...
    Και μια αφελής απορία: Αλήθεια, γιατί οι απανταχού αστοί και οι εκπρόσωποί τους (μαζί και τα παπαγαλάκια και οι λακέδες τους) τ΄ρμουν τόσο πολύ τον Στάλιν, σχεδόν 60 χρόνια μετά το θάνοτό του; ...Ο ευρών κερδίζει τσίχλα μεταχειρισμένη!!!!!!!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανέκαθεν είχα μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους αγνούς κουμουνιστές, διότι πίστευα και πιστεύω ότι διακατέχονται από αλτρουισμό και άδολα αισθήματα!
    Αλλά ρε παιδιά, τελευταία φοβάμαι ότι λέτε για να λέτε και αισθάνεσται άνετα με τη συνείδησή σας ότι πράξατε το σωστό!
    Στην περίπτωση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, ο Καραντζίδης δηλώνει παρών η καταψηφίζει κάποια θέματα χωρίς να δείχνει παραπέρα ότι τον ενδιαφέρει και το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της κατά τ' άλλα πολιτικής πράξης!
    Κατά την τελευταία συνεδρίαση, κατέθεσε την πρόταση για μειωμένα έξοδα παράστασης, αλλά δεν έκανε καμιά προσπάθεια να την υποστηρίξει και να απαιτήσει την ψήφισή της. Σαν νομικός είχε έναν παραπάνω λόγο να απαιτήσει να μην απορριφθεί από την πρόεδρο, χωρίς προηγούμενα να έχει τεθεί σε ψηφοφορία, αφού κάτι τέτοιο είναι σαφέστατα παράνομο και αν μη τι άλλο η αντιμετώπιση αυτή από την πρόεδρο τον προσβάλλει!
    Ένας παραπάνω λόγος ότι στο θέμα αυτό και όχι μόν, είχε συμπαραστάτη του τον κ. Ασπρίδη.
    Κρίμα ρε παιδιά που η αγωνιστικότητά σας τελειώνει εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω υπόψη μου λεπτομέρειες από τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, ωστόσο, αυτή είναι μια καλοπροαίρετη κριτική. Δεν θα μπω στην ουσία, αλλά έτσι πρέπει να γίνεται η κριτική (αναφέρομαι στον ανώνυμο 12:21 π.μ.). Όχι "άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το βασικό είναι να γίνεται αντιπαράθεση στα θέματα ουσίας και όχι της διαδικασίας. Δεν ξέρω τί περίμενες ότι θα κάνει το ΚΚΕ αλλά είναι το μόνο που εθεσε το θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πούμε στον κ. Καρατζίδη να αυτοπυρποληθεί αυτό θα είναι αγωνιστική πράξη ή μήπως να γίνει γραφικός και να τα χώνει σε όλους μέσα στο Δ.Σ. για να γίνει τζερτζελές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα μπορούσε πολύ απλά, να υποστηρίζει περισσότερο τις όποιες θέσεις του και να μην αρκείται σε απλή αναφορά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καρατζιδη, μην κανεις πραγματα για το θεαθειναι, καλα σου τα ψαλουν, γιατι εσυ δεν αποχωρησες, γιατι δεν αποχωρησες και εσυ, γιατι δεν ολοκληρωσες την πραξη, ενηλικας εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή