Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Διαμαρτυρία για την κρατική καταστολή (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Κυριακή 25 Μαρτίου του 2012 κατά τη διάρκεια της παρέλασης φοιτητές και πολίτες της Φλώρινας οργάνωσαν 

πριν από λίγη ώρα συγκέντρωση και πορεία  διαμαρτυρίας για την κρατική καταστολή και την καταπάτηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.








ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΡΕΙΑΣ
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Φλώρινα έγιναν 20 προσαγωγές ατόμων (μεταξύ άλλων και μαθητών) με την αιτιολογία ότι ήταν «ύποπτοι αξιόποινης πράξης». Αυτή η αστυνομική κίνηση προέρχεται από εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας «να κάνουν προληπτικές προσαγωγές και ελέγχους πολιτών για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις αυτό δε θα συνέβαινε για να αποφευχθούν άσκοπες προστριβές αστυνομικών με πολίτες, ιδιαίτερα σε μικρές τοπικές κοινωνίες» (www.tovima.gr/society/article/?aid=449446).
Πανελλαδικά: 
Αθήνα 29 προσαγωγές
Θεσσαλονίκη 47
Πάτρα 54
Λέσβος 18
Σέρρες 15
Βέροια 29 συλλήψεις
κ.ο.κ. (www.zoomnews.gr/299)
Τα κριτήρια για τη δικιά μας τοπική κοινωνία ήταν καθαρά επιφανειακά όπως το μήκος των μαλλιών ή
οι ενδυματολογικές επιλογές. Επιπλέον αναφέρθηκε μεμονωμένο περιστατικό όπου αστυνομικοί άσκησαν σωματική και ψυχολογική βία σε φοιτητή.
Η κλιμάκωση της καταστολής εξαρτάται άμεσα απ’το οικονομικοπολιτικό σύστημα που μας επιβάλλει
η κυβέρνηση και η Τρόικα.
Σήμερα διαμαρτυρόμαστε για την κατάχρηση εξουσίας, την αβάσιμη στοχοποίηση και την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
Πολίτες


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Είτε πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, είτε για σωματική έρευνα, είτε για προσαγωγή, είτε για έρευνα σε σπίτι, είτε για σύλληψη, πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως το Σύνταγμα και οι νόμοι προστατεύουν τον κατηγορούμενο.
Αυτό σημαίνει πως έχετε δικαιώματα και πρέπει να απαιτήσετε να τα ασκήσετε! Η αστυνομία δε θα σας τα χαρίσει, αντιθέτως θα βασιστεί στην άγνοια, τον πανικό και τις βεβιασμένες κινήσεις σας, αν χάσετε την ψυχραιμία σας.
1. Εξακρίβωση στοιχείων
Αν σας σταματήσει αστυνόμος στο δρόμο και απαιτήσει να του δείξετε την αστυνομική σας ταυτότητα, οφείλετε να το κάνετε. Αν αρνηθείτε, μπορεί να τιμωρηθείτε με φυλάκιση από 10 ημέρες ως 1 χρόνο. (άρθρο 157 του νόμου 2458/1953).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού δείξετε την ταυτότητά σας, έχετε εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις σας. Μην απαντάτε σε άλλες ερωτήσεις, τύπου «τι κάνεις εδώ;» «πού πηγαίνεις;» κλπ διότι είναι παράνομες.
Μπορεί στη συνέχεια οι αστυνόμοι να σας ζητήσουν να τους ακολουθήσετε στο τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων». Εφόσον έχετε δείξει την ταυτότητά σας, αυτό είναι παράνομο, γι’αυτό οφείλετε να διαμαρτυρηθείτε. Αν παρ’όλα αυτά σας αναγκάσουν να τους ακολουθήσετε, τότε αυτό που συμβαίνει είναι στην πραγματικότητα μία παράνομη σύλληψη, αφού σας πηγαίνουν στο τμήμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένταλμα σύλληψης ούτε κλήση για προσαγωγή μάρτυρα! Άρα στο τμήμα πρέπει απλώς να δώσετε και πάλι τα στοιχεία σας και να αρνηθείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση. Να επαναλαμβάνετε διαρκώς πως είναι παράνομο να σας κρατούν εκεί και να απαιτείτε να μιλήσετε με το δικηγόρο σας.
2.Σύλληψη
Η αστυνομία μπορεί να σας συλλάβει μόνο αν συντρέχει μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα.
Α. Αν έχει εκδοθεί εναντίον σας ένταλμα σύλληψης
Το ένταλμα σύλληψης είναι έγγραφο το οποίο εκδίδεται από τον ανακριτή και επιδίδεται από την αστυνομία στον ύποπτο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύς κόσμος πιστεύει πως ο ανακριτής είναι ένας αστυνομικός. Αυτό είναι λάθος. Ο ανακριτής είναι δικαστής, που διενεργεί την ανάκριση, και μόνο αυτός μπορεί να υπογράψει ένταλμα σύλληψης.
Επιπλέον το ένταλμα, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία σας και ακριβώς την πράξη για την οποία κατηγορείστε! Τα γενικά και αόριστα εντάλματα είναι παράνομα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ξέρει ακριβώς για τι κατηγορείται. Ελέγξετε το ένταλμα και απαιτείστε να υπογράψετε την «έκθεση σύλληψης», ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο και το χρόνο της σύλληψης.
Στη συνέχεια, ακολουθείστε τους αστυνομικούς, χωρίς να απαντήσετε σε ερωτήσεις. Εννοείται πως οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή εξύβριση προς κατηγορούμενο που συνεργάζεται είναι παράνομη. Αν σας συμβεί, οι αστυνομικοί θα διαπράττουν ποινικά αδικήματα και μπορείτε να τους μηνύσετε.
Β. Αν διαπράξατε αυτόφωρο έγκλημα
«Αυτόφωρο» ονομάζεται ένα έγκλημα από τη στιγμή στην οποία τελείται μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας. Σε περίπτωση αυτόφωρου εγκλήματος, ο νόμος δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη, χωρίς δικαστικό ένταλμα σύλληψης.
H ελευθερία αυτή της αστυνομίας, οδηγεί συχνά σε αυθαιρεσία, γι’αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα ψύχραιμοι και να ξέρετε ακριβώς ποια είναι τα δικαιώματά σας.
Οι αστυνόμοι που σας συλλαμβάνουν οφείλουν να σας δηλώσουν το έγκλημα για το οποίο σας πηγαίνουν στο τμήμα. Επαναλαμβάνουμε πως γενικές και αόριστες αιτίες συλλήψεως είναι παράνομες. Ζητήστε να υπογράψετε «έκθεση σύλληψης». Αυτό το έγγραφο θα αποδεικνύει το πώς ακριβώς έγινε η σύλληψη και θα σας είναι χρήσιμο στη συνέχεια.
Στο τμήμα δηλώστε τα στοιχεία σας και μην απαντήσετε σε άλλες ερωτήσεις. Μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν, λέγοντας πως «δεν θα σας πουν ακόμα για τι κατηγορείστε» Απαιτείστε είτε να σας αφήσουν να φύγετε είτε να σας «αποδώσουν κατηγορία». Αυτό σημαίνει να σας πουν για τι ακριβώς κατηγορείστε, να σας ονομάσουν «κατηγορούμενο».
Το να είσαι «κατηγορούμενος», έχει τεράστια νομική σημασία. Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ είναι μάρτυρας, δεν οφείλει «να πει την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος»! Το αντίθετο, ο κατηγορούμενος έχει το λεγόμενο «δικαίωμα της σιωπής». Δηλαδή σε όλες τις ερωτήσεις δεν οφείλει να πει την αλήθεια, δεν οφείλει να πει τίποτα, μπορεί απλώς να πει «αρνούμαι την κατηγορία» ή απλά να πει «δεν απαντώ»!
Ο κατηγορούμενος ΔΕΝ ορκίζεται και κάθε τι που δήλωσε, αν είχε αναγκασθεί να ορκισθεί, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στη μετέπειτα διαδικασία. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως αυτή η διάταξη δεν εφαρμόζεται αυστηρά και συχνά παραβλέπεται. Γι΄ αυτό, για να μη χειροτερεύσετε τη θέση σας, αρνηθείτε να ορκισθείτε ή να υπογράψετε οποιοδήποτε έγγραφο που λέει πως κάνατε δηλώσεις υπό όρκο.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι να έρθει ο δικηγόρος σας, μη δίνετε εξηγήσεις, μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε, μη λέτε καν «δεν ξέρω», μην υπογράφετε τίποτα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, οι ελληνικοί νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σας δίνουν το δικαίωμα να μην δώσετε ΚΑΜΙΑ εξήγηση.
Να ζητάτε διαρκώς το δικηγόρο σας. Μη σταματήσετε να το απαιτείτε, μέχρι να σας επιτρέψουν να μιλήσετε μαζί του. Είναι πρωταρχικό δικαίωμά σας, είναι παράνομο να σας το στερήσουν! Μάλιστα, αν δεν έχετε δικηγόρο, είναι υποχρεωμένοι να σας διορίσουν έναν.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να σας κρατήσουν στο τμήμα είναι 24 ώρες. Μετά πρέπει να σας οδηγήσουν στον εισαγγελέα ή να σας αφήσουν ελεύθερους. Αν σας κρατήσουν πάνω από 24 ώρες, διαπράττουν βαρύτατο ποινικό αδίκημα, και το ίδιο το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας επιβάλλουν ποινές. Διαμαρτυρηθείτε έντονα και φυσικά, μετά το τέλος της διαδικασίας έχετε δικαίωμα να τους μηνύσετε.
3.Έρευνα σε ιδιωτικό χώρο
Η έρευνα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, γραφείο κλπ, μπορεί να γίνει μόνο με «ένταλμα έρευνας» που πρέπει να το ζητήσετε πριν ανοίξετε την πόρτα. Επιπλέον, απαιτείται να διενεργήσουν την έρευνα τουλάχιστον δύο άτομα, από τα οποία ο ένας πρέπει να είναι δικαστικός, όχι αστυνομικός! Ελέγξτε τα στοιχεία των αστυνομικών και του δικαστικού, ελέγξτε το ένταλμα έρευνας και μόνο τότε ανοίξτε την πόρτα.
Αν η έρευνα γίνει μέσα στην ημέρα, τότε αρκούν τα παραπάνω.
Αν, όμως, η έρευνα γίνει νύχτα, πρέπει να υπάρχει και ένταλμα σύλληψης συγκεκριμένου προσώπου ή να διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα. Σημειωτέον πως νύχτα είναι από τις 8μ.μ.-6π.μ. το χειμώνα (1 Οκτωβρίου - 31 Μαρτίου) και 9μ.μ.-5π.μ. το καλοκαίρι (1 Απριλίου - 30 Σεπτεμβρίου).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Άλλο είναι το «ένταλμα έρευνας» και άλλο το «ένταλμα σύλληψης». Το ένταλμα έρευνας αναφέρεται σε συγκεκριμένο χώρο, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι, την ώρα που θέλουν να εισέλθουν για να τον συλλάβουν. Αν δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης τη νύχτα, τότε οι αστυνόμοι πρέπει να σας πουν ότι διενεργείται αυτόφωρο έγκλημα και θέλουν να ερευνήσουν γι αυτό. Πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα και ειδικά πχ «Ακούστηκε πυροβολισμός και κραυγές, κάνουμε έρευνα για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες». 


30 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑΙ. ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε η νεολαία στην Ελλάδα έτρωγε ξύλο απ την αστυνομία για τα εθνικά θέματα όπως π.χ. στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όταν είχε ξεσπάσει στην Κύπρο ο θρυλικός αντιαποικιοκρατικός αγώνας της ΕΟΚΑ.Σύσσωμη η μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία σε Ελλάδα και Κύπρο,ανεξάρτητα από κομματική και πολιτική τοποθέτηση, κατέβηκε στους δρόμους διαδηλώνοντας ενώ πολλοί νέοι στην Κύπρο απαγχονίστηκαν και θανατώθηκαν και απέβησαν μάρτυρες της ελευθερίας.Τώρα κάποιοι αναρχοάπλυτοι προσκείμενοι στον Τσίπρ;α και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γιατί παρεμποδίστηκαν στην προσπάθειά τους να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο!Τους ξέρουμε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ καημένη Ελλάδα, που πας με αυτά τα σκουριασμένα μυαλά;(σ'εσένα το λέω 07:47).
      Δεν τους ξέρεις καθόλου καλά.
      Και όσον αφορά την αμαύρωση της εθνικής επετείου, αυτήν μάλλον έγινε με την παρουσία των δοσίλογων στις εξέδρες ανά την χώρα.Οι αγωνιστές του '21 ήταν επίσης αναρχοάπλυτοι και κάτι γραφατοφορεμένους σαν του λόγου σου πολεμούσαν.

      THE BEGGAR

      Διαγραφή
  4. ευχαριστούμε και ελπίζουμε την επόμενη φορά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρόλα αυτά και ας μην παρεξηγηθώ,τα πρόσωπα είχαμε πεί να μην φαίνονται στις φωτογραφίες..προφανως για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιδεολογική ταυτότητα των μελανοχιτώνων του αριστερισμού έχει αποκαλυφθεί εδώ και καιρό.Είναι αυτοί που ασχημόνησαν με την περιφορά του φέρετρου πέρυσι τέτοια εποχή.Έχουν αλλεργία με τις παρελάσεις κι ό,τι θυμίζει πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μούτρα σαν εσένα δεν μπορούν να μιλάνε για ΠΑΤΡΙΔΑ!!

      Διαγραφή
  7. Αυτα τα παιδια δεν ηταν που χωρις λογο πετουσαν στις 6 Δεκεμβριου πετρες στους συνανθρωπους τους αστυνομικους, ζωγραφιζανε τα μνημεια και βαφανε με τα σηματα της αναρχιας;;Απο ελευθερια λογου τους εχουμε ως προτυπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για αυτό ενας "συνάνθρωπος" τους αστυνομικός σήκωσε το περιστροφο του σαν καουμπόυς και ΣΚΟΤΩΣΕ ένα απο αυτα. Για να μάθει..

      Διαγραφή
  8. αν αυτη απο "αυτους" ειναι ελευθερία λογου καλύτερα να αυτοκτονήσουμε ομαδικά.Μαθήματα δημοκρατιας απο τους εικονιζόμενους δεν δεχόμαστε. Η παρουσια τους μονο αρνητικα εχει, γιατι για την τεχνη τους καλυτερα να μην μιλήσουμε ...ειναι ανεκτιμητη.
    τοσα χρόνια παραπονα από τους χιλιαδες πραγματικούς φοιτητες που περασαν απο την πολη μας δεν ειχαμε,τωρα ξαφνικα με την ελευση της κουλτούρας ηρθε και η καταπιεση...τι να θελει να πει ο ποιητης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα χρόνια βολευόσουν γιατι οι γονείς έδιναν οτι είχαν και δεν είχαν για να ζούνε τα παιδιά στην Φλώρινα και να νοικιάζουν το διαμέρισμα σου.

      Τόσα χρόνια τα παιδιά πέρασαν απο τον μηχανή αποβλάκωσης της συγχρονης κοινωνίας.

      Τόσα χρόνια τα παιδιά μάθαιναν πως στόχος τους στην ζωή είναι να βρούν ποια εταιρία κινητής προσφέρει πιο πολλά λεπτά ομιλίας για να "μιλάνε" με τους κολλητους. Και να λένε τι; Μα που θα πιούνε καφε ή που ήπιαν.

      Τόσα χρονια βολευόσουν και εσυ φιλαράκο μου.

      Αυτά τέρμα! Το ιδιο το συστημα μας αναγκαζει να ξυπνήσουμε, αν εσυ κοιμάσαι ακόμα προβλημα σου.

      Διαγραφή
    2. να ξυπνησω μετα την ξαπλα μου στις οχθες του σακουλεβα μετα απο μια καλη μ.......και να πω που βρισκομαι θα αλλαξω τον κοσμο να μου λειπει...κρατα την για τον εαυτο σου και μονο...και ολα τα παιδια που κατηγορεις μαλλον ταιριαζει : οσα δεν φτανει η αλεπουζησε...

      Διαγραφή
  9. η πατριδοκαπηλεία ήταν πάντα ''οπλο και προνόμιο'' των ψευτοπατριωτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Άρθρο 95.
    Κατασταλτική ενέργεια.
    Σε περίπτωση διάπραξης οποιουδήποτε εγκλήματος, η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να επαναλαμβάνεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για τη βεβαίωσή του, τη συλλογή των αποδείξεων και πειστηρίων, την αναζήτηση και σύλληψη του δράστη και την παράδοσή του στην αρμόδια δικαστική αρχή.
    Προς τούτο δύναται η Αστυνομία να προσκαλεί ή προσάγει για εξέταση στα Αστυνομικά καταστήματα τα άτομα, για τα οποία υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ενέχονται στη διάπραξη του εγκλήματος."

    Η επίδειξη δελτίου ταυτότητας πρέπει, κατ’ αρχή, ν’ απαλλάσσει τον ελεγχθέντα από το ενδεχόµενο προσαγωγής για πρόσθετη εξακρίβωση στοιχείων. Ωστόσο, η προσαγωγή πολίτη που κατέχει αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς του επιτρέπεται στην περίπτωση που η συµπεριφορά του (και όχι απλώς ο τόπος,ο χρόνος ή οι περιστάσεις) κινεί υπόνοιες διάπραξης εγκλήµατος.
    Προσαγωγή προσώπων προς εξακρίβωση της (ανεπισήµως λεγοµένης) "δικαστικής ταυτότητας" (δηλαδή του αν τυχόν φυγοδικούν), πέραν του ήδη επιδειχθέντος δελτίου αστυνοµικής ταυτότητας, αδιακρίτως και χωρίς αιτιώδη σύνδεση προς
    εγκληµατική ενέργεια, δεν είναι σύννοµες, καθόσον αντιβαίνουν κατ’ αρχή, στον ανωτέρω συνταγµατικό κανόνα. Συναφώς, επισηµαίνεται ότι ενδεχόµενος υψηλός βαθµός εγκληµατικότητας σε συγκεκριµένο δηµόσιο χώρο επιτρέπει, προφανώς, την πύκνωση της αστυνόµευσης αυτού και την επέµβαση εφόσον αναφύεται η παραµικρή εξατοµικευµένη ένδειξη, όχι όµως και την αντιµετώπιση όλων των παρατυχόντων πολιτών ως εκ προοιµίου υπόπτων, αφού οι πολίτες δεν υποχρεούνται να συνδέουν προς ορισµένο "νόµιµο" σκοπό τη φυσική τους παρουσία σε δηµόσιο χώρο (βλ. Ζωή Παπαϊωάννου. Περιεχόµενο και όρια της αστυνοµικής εξουσίας. 2004, σελ. 354 επ.).

    Σ’ ότι αφορά το χρόνο που είναι αναγκαίος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προσαγωγής, επιβάλλεται, µε κάθε προσπάθεια, να περιορίζεται στον απολύτως αναγκαίο προς τούτο.


    ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    Οι προσαγωγές ατόμων ως προληπτική και κατασταλτική ενέργεια στην άσκηση της αστυνομικής αρμοδιότητας.
    http://www.synigoros.gr/reports/prosagoges_egkyklios_elas.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρώτο κείμενο είναι γραμμένο σε κάκιστα ελληνικά. είναι κρίμα παιδιά πανεπιστημίου όλο ζωντάνια και αγωνιστικότητα να γράφουν:
    "Τα κριτήρια για τη δικιά μας τοπική κοινωνία ήταν καθαρά επιφανειακά όπως το μήκος των μαλλιών ή
    οι ενδυματολογικές επιλογές." δεν είναι αυτό επιφανειακά κριτήρια βρε παιδιά. Επιπλέον αναφέρθηκε μεμονωμένο περιστατικό όπου αστυνομικοί ..." προφανώς εννοείτε "ένα" γιατί αλλιώς μάλλον αθωώνετε αυτούς που κατηγορείτε. Μόνο οι ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ μιλούν για "μεμονωμένα περιστατικά"
    "Η κλιμάκωση της καταστολής εξαρτάται άμεσα απ’το οικονομικοπολιτικό σύστημα που μας επιβάλλει
    η κυβέρνηση και η Τρόικα." Μάλλον εννοείτε "καθεστώς" ή κάτι παρόμοιο. Τα οικονομοπολιτικά συστήματα διαμορφώνονται σε μεγάλες ιστορικές περιόδους, είναι καθολικά και δεν εξαρτώνται από μια τρόικα ή μια κυβέρνηση.
    "Σήμερα διαμαρτυρόμαστε για την κατάχρηση εξουσίας, την αβάσιμη στοχοποίηση και την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου." Που κολλάει το τελευταίο; εκτός αν ορίζετε ως βιοτικό επίπεδο την μη ύπαρξη αστυνομικής αυθαιρεσίας. Βασικό αλλά είναι άλλο πράγμα
    "Πολίτες" Άτυχη διατύπωση για κάποιους που παλεύουν το σύστημα να δηλώνουν "πολίτες" του, δηλαδή οικειοθελώς υποκείμενοι στην πολιτική - κρατική εξουσία.


    Κατά τα άλλα και επί της ουσίας και εγώ μαζί... Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α.. δηλαδή εσείς (με τα τόσα καλά ελληνικά και προφανώς την ανώτερη μόρφωση και εξυπνάδα) δεν βλέπετε ουδεμία υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου, ούτε καμία σχέση μεταξύ κρατικής καταστολής (το θέμα είναι πολιτικό και όχι "αστυνομικό") σε αντιδράσεις κατα αυτης της υποβάθμισης..... Η χωρα μας βυθίζεται και αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε την εντύπωση οτι "όλα βαίνουν καλώς".. "παρελάσεις έχουμε, λεφτά υπάρχουν, ησυχία ταξη και ασφάλεια.... Καλα λενε πως η χούντα δεν τελείωσε το 73!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυριε 12:17 Πολίτης, όπως προσδιορίζεται από τον Αριστοτέλη, είναι εκείνος που «μετέχει κρίσεως και αρχής».
    «Μετέχω στην κρίση σημαίνει ότι συμμετέχω άμεσα στην δικαστική εξουσία και την απονομή της δικαιοσύνης και μετέχω στην αρχή σημαίνει ότι συμμετέχω άμεσα στην κυβερνητική εξουσία» (Κ. Καστοριάδης, Η αρχαία Ελληνική δημοκρατία, σ. 16)
    και μαλλον τιποτα απο αυτα τα δυο δεν κανει κανενας πολιτης αυτης της χωρας...ολα τα αλλα ειναι αναλυσεις δικες σας(;) που το μονο που θελουν ειναι να αποπροσανατολισουν...βλεπετε οταν μιλαει η αληθεια μονο με αποπροσανατολισμους μπορει να κρυφτει...ειμαι και γω ενας απο τους προσαχθεντες και μαλιστα δεν ειμαι φοιτητης αλλα φλωρινιωτης...αλλα ξερω πολυ καλα πως αυτη η πολη δεν ανηκει σε κανενα ποσο μαλλον σε σας που την καπηλευεστε...καλα αυτο ειναι παλιο σας κουσουρι...τοσα χρονια πατριωτισμο πουλουσατε και σεις και οι πολιτικοι που ψηφιζατε και ειδαμε που καταληξαμε...να ειμαστε πλεον μια χωρα σχεδον αποικιοκρατουμενη απο τους γερμανοτσολιαδες και τους γερμανους...δοσιλογοι καταντησατε...και εχετε το θρασσος και την περισσια υποκρισια να κανετε και παρελασεις...την ιδια ωρα που εχουμε μια χωρα υποδουλομενη μια αντιληψη ζωης του στυλ "μαμ-μαμ" "κακα" και "νανι"...ε να σας πω κατι αν εσεις αυτο που ζειτε σας αρεσει...εμενα δυστυχως δεν μαρεσει και θα παλευω μεχρι να πεθανω για να αλλαξει...
    *ενας απο αυτους που προσαγαγανε*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΟΡΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

    ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΚΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απολυτο δικαιο...θυμαμαι πριν καποια χρονια(6-7)νοικιαζαν κατι τρυπες που τα ειχαν διαμορφωσει σε σπιτια σε εξωφρενικες τιμες..Μεγαλη εκμεταλλευση...

      Διαγραφή
  15. Εδώ και χρόνια μία δράκα αριστεριστών αμαυρώνει τις εθνικές επετείους ασεβώντας στη μνήμη των ηρώων του έθνους που έδωσαν τη ζωή τους για να ζουν σήμερα ελεύθεροι και να ασχημονούν οι πάσης φύσεως εθνομηδενιστές-αποδομητές της εθνικής μνήμης.Είναι φυσικό να προκαλούν αλλεργία στους ποτισμένους με το μαρξιστικό-διεθνιστικό δηλητήριο οι παρελάσεις και κάθε τι το εθνικό.Τα εν λόγω γκρουπούσκουλα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,του ΣΥΡΙΖΑ και του γελοίου και σοβαροφανούς Κουβέλη που μάζεψε στο κόμμα του τα απόβλητα του σημιτισμού είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των νεοταξικών σχεδίων και της παγκοσμιοποίησης.Ίδρυμα Σόρος,ΕΛΙΑΜΕΠ,αναρχοάπλυτοι,Βαλλιανατοδημητράδες,Ρεπούσηδες,Λιάκοι,Κουλούρηδες,Βοσκόπουλοι,Τρεμόπουλοι,Λαζόπουλοι κι όλο το κακό συναπάντημα ομονοούν στην κατάργηση των παρελάσεων και στην αποδόμηση της εθνικής μνήμης.Έχουν επιβάλλει δε ιδεολογική τρομοκρατία ούτως ώστε κάθε διαφωνών προς τις διεθνιστικές τους μπούρδες να απαξιώνεται αποδίδοντάς του το χαρακτηρισμό του εθνικιστή,του φονταμενταλιστή,του ταλιμπάν κι ό,τι κατεβάσει η διεστραμμένη κούτρα τους!Έφθασαν στο σημείο οι απάτριδες να καταθέτουν στα δικαστήρια σαν μάρτυρες υπερασπίσεως των...φερέλπιδων νέων που έκαιγαν ελληνικές σημαίες!Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι!Ευτυχώς δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο σ αυτόν τον τόπο και ξέρουν να διακρίνουν τι κρύβεται κάτω απ τη διαμαρτυρία για την κρατική καταστολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)"

    δεν ξερω αν απο την αποβλακωση που σου προσφερουν απλοχερα οι εξουσιαστες αν ειδες σημερα οτι καποιος αυτοκτονησε...αυτο ειναι το σημείωμα που αφησε...τωρα εσυ μιλα για τις παρελασεις σου και τις εθνικιστικες σου αρλουμπες...αν εγω εχω αποδομητη εθνικης μνημης εσυ εχεις δονητη εθνικιστικης βλακειας...και αποδομητη καθε ειδους αξιοπρεπειας απο πανω σου...στηριξε και αλλο τους δοσιλογους αλλα να θυμασαι οτι στα λαικα δικαστηρια οταν γινουν θα εισαι κατηγορουμενος και συ...μια ζωη στους δρομους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.pame.gr/politiki/politiki-istoria/tsolakoglou.html#.T3xqAKtNslM

    και δες και ποιος ηταν ο κ.Τσολακογλου...ποσο μοιαααζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το τσάμικο και οι κωλοτούμπες καλά κρατούν!... Τα επεισόδια στις παρελάσεις δεν είχαν αφορμή τις παρελάσεις καθεαυτές ούτε έγιναν ποτέ με αίτημα την κατάργηση των παρελάσεων......... τα επισόδια στις παρελάσεις εκδηλώνουν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου ενάντια στην υποκρισία ενός κράτους που ενώ βυθίζει τον ελληνικό λαό χαμηλώτερα κι απ τον πάτο, εννοεί θρασύτατα να συνεχίζει να "τιμά" νεκρούς και εθνικούς ήρωες όπως και ημέρες νίκης του ελληνικού λαού ενάντια σε κατακτητές....
    Ο φαρισαϊσμός αυτός μόνο αγανάκτηση και οργή μπορεί να προκαλέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ ανώνυμε των 7:15.Κατανοώ την αγανάκτησή σου για τις ασχήμιες των γνωστών-αγνώστων που ασέβησαν και φέτος στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.Δε νομίζω όμως ότι μονάχα αυτοί διαμαρτυρήθηκαν.Αυτή τη φορά η λήψη δυσανάλογα αυστηρών μέτρων απ την πλευρά του κράτους προκειμένου να προστατέψει τους πολιτικάντηδες απ τη λαική οργή προκάλεσε γενικότερη αντίδραση.Μην εντοπίζουμε λοιπόν την εν λόγω αντίδραση στη γνωστή ομάδα που κατ επάγγελμα ασχημονεί αλλά σε σημαντική μερίδα του λαού που αγανάκτησε.Ούτε αποτελούν οι παρελάσεις εθνικιστικές αρλούμπες όπως τις χαρακτήρισε κάποιος σχολιαστής.Καταλαβαίνω ότι σε ενόχλησε η αφέλεια κάποιων να επιδοκιμάσουν τους γνωστής ιδεολογικής τοποθέτησης ασχημονούντες.Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία του θέματος.Η αγανάκτηση του λαού είναι καθολική άσχετα αν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά και κομματικά οφέλη και να υποσκάψουν το θεσμό των παρελάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στη Φλώρινα δεν έγινε και τίποτε!Σε άλλες πόλεις κάποια καλόπαιδα μούντζωναν τους ανεύθυνους για την κρίση αστυνομικούς και αξιωματικούς των οποίων οι μισθοί έχουν συμπιεσθεί και είναι κι αυτοί θύματα της κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το γράμμα Α μέσα σε κύκλο είναι αρκούντως δηλωτικό της ιδεολογικής ταυτότητας των συγκεντρωθέντων στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δήθεν κρατική καταστολή.Πού ήταν τα λοιπά θύματα της κρατικής καταστολής ανώνυμε των 9:45;Ώστε εθνικιστικές αρλούμπες οι παρελάσεις κατά το δωσίλογο της νέας τάξης των 8:31!Ενώ το να καις ελληνικές σημαίες και να ονομάζεις τη σφαγή της Σμύρνης συνωστισμό είναι το πολιτικά ορθό!Η αριστερά προσπαθώντας κατά πάγια τακτική να καρπωθεί πολιτικά και κομματικά οφέλη εκμεταλλεύεται αναίσχυντα τον πόνο και τη δυστυχία του λαού ενώ επίσης αναίσχυντα προσπαθεί να στρέψει τον κόσμο ενάντια στο στρατό και την αστυνομία.Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να πάψουν μερικοί να εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς!Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα ευθύνεται ανώνυμε των 8:31μ.μ.ΤΙ ΌΡΑΜΑ ΈΔΩΣΕ ΣΤΟ ΛΑΌ;Κι εσείς με το μηδενισμό σας τι δώσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καμια εκμεταλευση του νεκρου...ισα ισα σεβασμος και στεναχωρια γιαυτο που (αναγκαστηκε απο τους δοσιλογους) εκανε...επισης επιμενω να λεω οτι οι παρελασεις ειναι μια απο τις εθνικιστικες σας αρλουμπες...μονο εμεις και καμια χωρα τυπου ζιμπαμπουε εχει ακομα παρελασεις...εννοειτε επισης θα παω εναντιον της αστυνομιας και του στρατου γιατι μεχρι τωρα τουλαχιστον η αστυνομια κανει την βρωμικη δουλεια του κρατους(μαζι με τους υποστιρικτες της,εσας)α!και να κανω και μια ερωτηση που ηταν ο αγαπημενος μας βουλευτης κυριος κωνσταντινιδης οταν ειχε παρελαση...θα απαντησω εγω ο ιδιος...ηταν επισημος σε μια παρελαση ομογενων που εγινε στην αυστραλια και πηγε εκει με περιπου 3000 και κατι ευρω που του δωθηκε απο το κρατος...ω!ναι σε περιοδο κρισης και βαθιας υφεσης αυτοι ακομα κανουν ταξιδακια...και σεις ασχολειστε με τις παρελασεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή