Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Καταρρέουν τα νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία


Στο ίδιο έργο θεατές
Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως εξηγεί στη «Μ» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας, οριακά λειτουργεί η παθολογική κλινική του 

νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου εργάζονται τρεις γιατροί (μαζί με τον διευθυντή), με αποτέλεσμα το πρόγραμμα των εφημεριών να βγαίνει έως τις 23 Ιουλίου.
«Από κει και πέρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μέχρι τώρα το κενό καλυπτόταν με δανεικούς γιατρούς από άλλα νοσοκομεία, όπως των Γιαννιτσών, της Φλώρινας, της Καστοριάς, των Γρεβενών και της Βέροιας, με στόχο να μην μπει λουκέτο. Ο ίδιος ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ είχε παραδεχτεί ότι για την ασφαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής χρειάζονται έξι γιατροί. Ωστόσο, προσλήψεις δεν έχουν γίνει», λεει ο κ. Κατσίνας.
Παράλληλα, αναφέρει ότι οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Φλώρινας έχουν μόνον από έναν γιατρό η καθεμία, ενώ στις αντίστοιχες μονάδες της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς και των Γρεβενών υπάρχουν από δύο γιατροί.
Προβληματική είναι και η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, όπου υπηρετούν μόλις δύο γιατροί.
Εξάλλου, τρεις παιδίατροι στελεχώνουν την αντίστοιχη κλινική στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ τρεις εργαζόμενους διαθέτει και το μικροβιολογικό τμήμα του ίδιου νοσοκομείου.
«Αυτήν τη στιγμή λειτουργούμε χάρη στην καλή θέληση των γιατρών, οι οποίοι κάνουν επιπλέον εφημερίες και δεν τις πληρώνονται. Έχουμε εξαντληθεί πλέον. Έτσι αποφασίσαμε ότι από τη 1 Αυγούστου και μετά θα κάνουμε μόνο όσες εφημερίες προβλέπει ο νόμος κι όχι επιπλέον. Ας βρει επιτέλους λύση η πολιτεία», επισημαίνει ο κ. Κατσίνας.
Πηγή: Μακεδονία

8 σχόλια:

  1. τοσα χρονια που ειχατε τα παντα και εννοω τα νοσοκομεια κοζανη-πτολεμαιδα την φλωρινα την ειχατε γραμμενη τωρα που η φλωρινα εκανε ενα αξιοπρεπες νοσοκομειο αμεσως να αρχισετε να μιλατε....προσεξτε φλωρινιωτες γιατι θα μας παρουν τους γιατρους....... οι σουρδοι,προσεξτε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιουρδιστάν ο... "ομφαλός της γης", με τους γνωστούς πολιτικάντηδες τους (Κουκουλόπουλος, Διαμαμαντοπούλου, Παπακωνσταντίνου κλπ.), ποτέ δεν κάνανε τίποτε γιά το νοσοκομείο της Κοζάνης, δεν περιμένουμε να κάνουν τίποτε γιά την υπόλοιπη Δυτ. Μακεδονία.
    Κίτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κίτσο μήπως είσαι γιατρός και το ξέρεις? Για πές μας και άλλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι τόσο πολύ κόπτεστε για τα νοσοκομεία της περιοχής μας ( Δ.Μ ), γιατί δεν ρωτάτε τους αρμοδιους και ειδικούς:
    1. Τι συνολικά έξοδα έχει το κάθε νοσοκομείο της Δ.Μ ξεχωριστά.
    2. Τι πληρότητα έχει.
    3. Πόσες χιλιάδες κόσμο καλύπτει υγειονομικά!
    4. Τι υπηρεσίες προσφέρει! ( ποιάς βαθμίδας )
    5. Μπορεί να γίνει κάτι, ώστε να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας;

    Με μισόλογα και αφορισμούς δεν γίνεται τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ουσιαστικά δε σας ενδιαφέρει το νοσοκομείο μας! Είμαστε όλοι αδιάφοροι κι ας προσποιούμεθα ότι πονάμε τον τόπο μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΕΑ17 Ιουλίου 2012 στις 10:05 μ.μ.

    Προσωπικά άν πάθω έμφραγμα, εγκεφαλικό ή χρειάζεται να χειρουργηθώ δέν με ενδιαφέρουν τα νοσοκομεία σε άλλες πόλεις. Με ενδιαφέρει να έχω το νοσοκομείο στην Φλώρινα και να μήν πεθάνω στον δρόμο σάν το σκυλί γιατί δέν σας βγαίνουν οι αριθμοί και τα ...κουκιά τα σίούρδικα καστοριανά γρεβενιώτικα και άλλα . Θέλουμε ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το τί συμβαίνει στον τόπο μας και όχι στΟΥς σουρδοκαστοριανογρεβενιώτικους γυφτομαχαλάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε αναγνώστη του ΦΛΩΡΙΝΕΑ,
    να μη πάθεις ούτε εμφραγμα ούτε εγκεφαλικό, αλλά αν πάθει κανεις κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος ότι πολύ λίγα θα μπορέσει να του προσφέρει το γεν. νοσοκομείο Φλώρινας!
    Με σεβασμό στην άποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν πάθεις έμφραγμα το μόνο που δεν μπορεί να σου προσφέρει το Νοσοκομείο της Φλώρινας είναι άμεση στεφανιογραφία και πρωτογενή αγγειοπλαστική όπως συμβαίνει και με όλα τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία.Όλα τα υπόλοιπα π.χ. πλήρη αντιστηθαγχική αγωγή,θρομβόλυση κ.τ.ο. τα παρέχει και με πολύ καλά αποτελέσματα όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και πολλοί συμπολίτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΕΑ19 Ιουλίου 2012 στις 11:37 μ.μ.

    και ποιός θα μου τα προσφέρει ? τα ιδιωτικά ιατρεία ? τα ιδιωτικά νοσοκομεία που σε κοιτάν παρέα σάν ευρώ με χέρια και ποδάρια? η τα πασαλλείματα ανεμομαζώματα που πειραματίζονται στην φαντασία τους να κάνουν? Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά κι αυτά που έχεις πρίν δέν ΘΑ έχεις ένα τεράστιο καθόλου στην Φλώρινα. Δέν απαιτούμε ΩΝΑΣΕΙΟ στην Φλώρινα όταν ακούμε αυτά που συμβαίνουν. Το να χαιδέυουμε αυτιά έυκολο. Το δύσκολο είναι το ξαναλέω να πεθαίνεις σάν σκυλί στο δρόμο είτε επειδή δέν θα έχεις αυτό που έχεις στην Φλώρινα είτε επειδή πολύ απλά δέν έχεις αυτά που σου ζητάν στα μεγάλα ιατρικά κέντρα όπως το Ωνάσειο με στεφανιογραφία και πρωτογενή αγγειοπλαστική όπως συμβαίνει και με όλα τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία.Όλα τα υπόλοιπα π.χ. πλήρη αντιστηθαγχική αγωγή,θρομβόλυση κ.τ.ο. Δέν ζούμε στην Αγγλία ΄ζούμε σε μία περιοχή που σάν χιονίζει κάνεις προσευχές ατελείωτες να φτάσεις στο...ωνάσειο ! Και γιατί ήδη δέν άνοιξε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο μέχρι σήμερα? Τί περίμεναν? Αλλα ξέρουν εδώ ζεί φτωχολογιά που πεθαίνει στην ψάθα γιατί δέν έχει τον παρά να τα ακουμπάει στα Ωνάσεια με στεφανιογραφία και πρωτογενή αγγειοπλαστική όπως συμβαίνει και με όλα τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία.Όλα τα υπόλοιπα π.χ. πλήρη αντιστηθαγχική αγωγή,θρομβόλυση κ.τ.ο. Δέν είμαι΄=καρδιολόγος για να γνωρίζω για αυτές τις ένοιες . Με νοιάζει άν πάθω τίποτα να υπάρχει νοσοκομείο στην Φλώρινα και όχι κερδοσκοπική εταιρία που με κοιτάει σάν νόμιμη κατάθεση στον κουμπαρά της .....Εδώ στην άκρη της Ελλάδας ένας αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή