Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακή συγκέντρωση από την ΕΛΜΕ Φλώρινας

Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00π.μ. στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας,  θα πραγματοποιηθεί απεργιακή
συγκέντρωση από την ΕΛΜΕ Φλώρινας όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει και πορεία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΙΕΡΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ: 6979698466

8 σχόλια:

  1. Πόσοι γονείς θα στηρίξουν αυτόν τον αγώνα;

    Πόσοι έχουν καταλάβει ότι μας αφορά όλους;

    Πόσοι έχουν καταλάβει πως υποβαθμίζεται το σχολείο και μαζί το μέλλον των παιδιών μας;

    Πόσοι έχουν καταλάβει πως μοχθούμε για τις σπουδές των παιδιών μας, που στην καλύτερη περίπτωση θα διοριστούν στο διαλυμένο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ως φθηνοί (πτυχιούχοι) εργάτες;

    Πόσοι έχουν καταλάβει πως πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να βγούμε στους δρόμους ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον εσείς δεν το καταλάβατε. Από τους 450 μόνο οι 62 ψηφίσατε για το μόχθο σας. Εμείς καταλάβαμε ότι για τα παιδιά μας δεν σας καίγεται καρφάκι αφού θέλετε να κλείσετε τα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι εκπαιδευτικός ούτε έχω κανέναν στο στενό μου περιβάλλον.

      Μητέρα είμαι και καίγομαι για το μέλλον των παιδιών μου.

      Καταλαβαίνω την δυσκολία των απεργιών λόγω της οικονομικής κατάστασης. Γι’ αυτό νομίζω πως πρέπει να το γενικεύσουμε στο μυαλό μας και να το δούμε σαν δική μας υπόθεση.

      Διαγραφή
  3. Πότε καταλάβατε ότι τα μέτρα πλήττουν όλους εμάς, μαζί και τα παιδιά μας; Γιατί δεν αντιδράσατε τόσα χρόνια, απέναντι σε τόσες απολύσεις, εφεδρείες, κ.λ.π.; Γιατί σηκώνεστε από τον καναπέ μόλις τώρα που σας πήραν τον καναπέ; Όταν εσείς οι ίδιοι βάζατε κακό βαθμό σε μαθητές σας για να τους αναγκάσετε να κάνουν ιδιαίτερα μαζί σας, δεν υποβαθμίζατε το σχολείο; Όταν εσείς οι ίδιοι λέτε στους μαθητές της Γ' Λυκείου: "Αφού δεν έχεις απουσίες μην έρχεσαι στο σχολείο και χάνεις το χρόνο σου. Κάθησε στο σπίτι και διάβασε", ποιοί υποβάθμισαν το σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι. Αυτές οι λογικές (ένας μ@@@κας, όλοι Μ@@@κες) μας φέραν εδώ.

      Και ας πούμε πως όλοι οι καθηγητές και δάσκαλοι είναι σκάρτοι, εμείς τι κάνουμε για τα παιδιά μας;

      Διαγραφή
  4. Δεν υπάρχει λογική "ένας μ@@@κας, όλοι Μ@@@κες". Αλλά όταν καταγγέλεις τα κακώς κείμενα και αντιδράς για τις συνέπειες αυτών των κακών τώρα που θίγεσαι, είσαι υπόλογος και για την αδράνειά σου να ελέγξεις εγκαίρως τα του οίκου σου. Και βέβαια ως υπεύθυνος πολίτης και εκπαιδευτικός, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες. Για τα παιδιά του ο καθένας μόνος του ξέρει τι πρέπει και τι μπορεί να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή εσύ πιστεύεις πως οι συνέπειες θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο; Να αλληλοκαρφώνονται οι συνάδελφοι δεν νομίζω να είναι ότι καλύτερο. Kατά τη γνώμη σου πρέπει να ελέγχει (και πως) ο ένας τον άλλον αν κάνει καλά την δουλεία του;

      Μόνο οι μετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή οι μαθητές, μπορούν να κρίνουν την καταλληλότητα του εκπαιδευτικού. Αλλά οι γονείς συνήθως αποφεύγουν να παρεμβαίνουν και οι μαθητές δεν μπορούν να οργανωθούν σε κοινό μέτωπο, γιατί αυτά προϋποθέτουν κατάλληλη παιδεία, της οποίας το περιεχόμενο σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον κρατικό μηχανισμό, που επιθυμεί και στοχεύει κάθε άλλο παρά σε ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες.

      Πέρα όμως από αυτά, ένα είναι σίγουρο: δεν είναι στόχος των ημέτερων τροϊκανών να βελτιώσουν το σύστημα. Τα μέτρα αυτά έχουν διττή σκοπιμότητα: από την μια να παρουσιάσουν μείωση δαπανών και από την άλλη να ευνοήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα (ΙΕΚ στην προκειμένη).

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμε 11.48 για το στόχο των τροϊκανών και των εν Ελλάδι ενεργουμένων τους συμφωνώ και υπερθεματίζω. Το ίδιο σε ότι αφορά τη σχεδίαση και την υλοποίηση της παροχής "παιδείας" από τους κρατούντες όλων των πολιτικών χώρων, με τη χρήση του κρατικού μηχανισμού. Σχετικά με την πρώτη παράγραφο, διευκρινίζω τα εξής: Οι συνέπειες δε θα δημιουργήσουν καλύτερο αύριο, σε κανένα κλάδο εργαζομένων, αλλά ... διαφωνώ με τον όρο "αλληλοκάρφωμα". Όταν καταγγέλεις την συναδελφικά απαράδεκτη και ηθικά κολάσιμη συμπεριφορά των λίγων (ελπίζω να είναι λίγοι) συναδέλφων, δεν είναι κάρφωμα. Είναι προστασία του γονέα που καλείται να πληρώσει "μη οφειλόμενα" χρήματα τα οποία - πιθανώς - δεν του περισσεύουν, των συμφερόντων των συμαδέλφων, της γενικής εικόνας του κλάδου η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές. Επί πλέον, στερείς από έναν καιροσκόπο συνάδελφό σου την ευκαιρία να πλουτίσει παράνομα σε βάρος δικό σου και των εντίμων συναδέλφων σου. Όλοι ξέρουμε πως συμπεριφέρεται κάποιος που πλούτισε παράνομα, αφού αισθάνεται ισχυρός τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή