Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Θερινό CINEMA

Δευτέρα 01/08/2016 στις 21:30
στο αίθριο στην «Οδό Ονείρων»
ταινία: The man from earth (Ο άνθρωπος της γης)
Είδος: Δράμα - Φαντασίας
Έτος Παραγωγής: 2007
Σκηνοθεσία:   Richard Schenkman
Πρωταγωνιστούν:  David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley


*Σε περίπτωση κακοκαιρίας η προβολή θα γίνει εντός του καταστήματος


Μέσα στο κατακαλόκαιρο η σκέψη για θερινό CINEMA μόνο θετική διάθεση μπορεί να μας προκαλέσει. Μια ιδέα που έτσι και αλλιώς λείπει ,σχεδόν χωρίς λόγο, από την πόλη μας! Με την απλή παραδοχή πως είναι καλύτερα να βγούμε από το σπίτι, τη μοναχικότητα, και να κάνουμε ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πήραμε την πρωτοβουλία.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
 Όσοι έρθετε και δούμε την ταινία θα απορείτε φεύγοντας πως τόσα χρόνια αγνοούσαμε την ύπαρξη ενός τέτοιου κινηματογραφικού αριστουργήματος!
Ο δημιουργός της ταινίας ΔΕΝ βρήκε εταιρία προώθησης του έργου του, έτσι αποφάσισε να το «επιβάλει» δίνοντάς το ελεύθερο για «κατέβασμα» στο διαδίκτυο. Σύντομα η ταινία είχε εκατομμύρια «κατεβάσματα», συζητήσεις κατέκλυσαν τα κινηματογραφικά φόρουμ, ενώ οι κριτικές την κατέτασσαν δίπλα σε αριστουργήματα παγκόσμιας εμβέλειας.
Είναι ίσως η μοναδική στο είδος της ,δράμα – επιστημονικής φαντασίας, χωρίς ειδικά εφέ, χωρίς φουτουριστικά σκηνικά, χωρίς εξωγήινους ή διαστημόπλοια και τις λοιπές υπερβολές. Μια απλή συζήτηση γύρω από ένα τραπέζι ανατρέπει χθες – σήμερα και αύριο. Καθηλωτικές ερμηνείες και δραματουργικά τεχνάσματα πραγματικά εγκλωβίζουν τα μάτια του θεατή.
Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Jerome Bixby  , ενώ ο Schenkman με καθηλωτική μαεστρία το μετατρέπει σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, με μοναδικό του όπλο τους ηθοποιούς και τους  – με μαθηματική ακρίβεια – δομημένους διαλόγους,  θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα θεμελιώδη «πιστεύω» της ανθρώπινης ύπαρξης.
ΕΙΣΟΔΟΣ (φυσικά) ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πολιτών Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου