Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Φωτορεπορτάζ στη Φλώρινα

Είναι πεζόδρομος αυτός; Μήπως είναι πεζόδρομος – άτυπη αποθήκη άχρηστων υλικών; Πόλις των τεχνών με αγάλματα μουντζουρωμένα και την
αρκούδα στο έλεος διαρρηκτών; Τι κάνουν οι "αρμόδιοι"; Σφυρίζουν φλογέρα ή… φλάουτα; !!!

Αναγνώστης






13 σχόλια:

  1. Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ.. Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ!! Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι συνέβει με την αρκούδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3.54 πρίν 2 εβδομάδες εγινε απόπειρα διάρηξης ξεβιδώνοντας την βάση της.Παρά την επανατοποθέτηση της άγνωστοι πήγαν ξανά και δέν πρόλαβαν να ξεβιδώσουν τις βίδες στήριξης της Ο λόγος κλοπής; θέλει και ερώτημα; (αρκουδα για το χυτήριο προς λήψη μετρητων)

      Διαγραφή
  3. ΟΥΤΕ ΦΛΟΓΕΡΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΛΑΟΥΤΟ! ΑΠΛΩΣ - ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ - ΤΟ "ΒΙΟΛΙ" ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν νομιζω πως φταινε οι αρμοδιοι σ'αυτην την περιπτωση!! οσον αφορα τα αγαλματα τουλαχιστον φταιει η ελλειπης παιδεια που εχουν ορισμενα ατομα κ δεν μπορουν να σεβαστουν την ιδια τους την πολη!! δεν ξερω τι προσπαθουν να καταφερουν με το να καταστρεφουν αξιοθεατα αντι να τα αναδεικνυουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραγματικά τι θα γίνει με όλους αυτούς τους αλήτες που βρομίζουν τη πόλη μας και τα σπίτια μας με σπέι μαρκαδόρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eάν επισκεφθείτε στην στάση Εθνικής Αμύνης του μετρό Αθηνών υπάρχει αντίγραφο του αγάλματος και θα εκπλαγείτε σε τι άριστη κατάσταση ευρίσκεται Ενώ εδώ στην πόλη απο όπου ξεκίνησε το έργο τουο αείμνηστος εικαστικός Δ. Καλαμάρας οι "αρμόδιοι καθαριότητας δημοσίων χώρων " δέν καταδέχθηκαν να το καθαρίσουν απο τις μουντζούρες πιτσιρικάδων πέραν της καταστροφής μέρους της βάσης του έργου .Αυτες οι μουντζούρες στο έργο που έπλασε ο αείμνηστος Δ.Καλαμάρας και αντικρύζω στις φωτογραφίες του αναγνώστη σας δέν είναι ούτε γκράφιτι ούτε κάποιου είδους έκφραση Τέχνης . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πριν από λίγες μέρες πέντε νεαροί κλωτσούσαν τις κολόνες δημοτικού φωτισμού. Τους έκανα συστάσεις αλλά με αγνόησαν. Κάλεσα την αστυνομία η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, τους έπιασε και τους έκανε συστάσεις επειδή ήταν ανήλικοι. Παρακολουθώντας τη σκηνή κάποια κυρία εκπαιδευτικός της γειτονιάς, επιτέθηκε φραστικά στους αστυνομικούς γιατί με τη στολή τους τρομάζουν τους νεαρούς και αυτό είναι αντιεκπαιδευτικό. Όσο για την ενέργεια των μαθητών, ήταν απλά "λανθασμένη έκφραση δημιουργίας". Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν εξαιρέσεις την πρώτη Φωτογραφία με την είσοδο του Σούπερ Μαρκετ που έστειλε ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, οι υπόλοιπες απευθύνονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

    Ότι αφορά το βάψιμο με σπρέι, στην ψυχολογία των νεαρών που βάφουν τοίχους, αγάλματα, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, εμφανίζεται μια συμπεριφορά, κατά την οποία η γνωστή παροιμία με βρίσκει σύμφωνο "Μαζί με το Βασιλικό ποτίζεται και η Γλάστρα". Οι Πιτσιρικάδες στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν αυτό που λέγεται αναγνωσιμότητα, καταφεύγουν σε αυτές τις ενέργειες, πρώτα για να δηλώσουν το στίγμα τους, όπως κάνουν τα περισσότερα νεαρά αρσενικά θηλαστικά, όταν "Ποτίζουν" την περιοχή που ελέγχουν με την προσωπική τους σφραγίδα. Κατά δεύτερον επιλέγουν σημεία και αντικείμενα όπως αγάλματα, νεοκλασικά κτήρια, γιατί η αξία αυτών των δημιουργημάτων δίνει αξία και στους ίδιους.
    Κλείνοντας, θέλω να προσθέσω και κάτι τελευταίο απευθυνόμενος στους δημιουργούς των μηνυμάτων με τα σπρέι. Θέλω να τους πω ότι είναι ΑΤΕΧΝΟΙ, αυτά που κάνουν είναι μουντζούρες, χωρίς κανένα χαρακτηριστικό στυλ - ή τεχνική, καθώς δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ξεκινά και τελειώνει ένα Γκράφιτι.
    Θα τους πρότεινα να τα παρατήσουν και να ασχοληθούν με κάτι πιό δημιουργικό, γιατί αυτό που τελικά φτιάχνουν, είναι μια ΜΠΟΥΡΔΑ, μια ΒΛΑΚΕΙΑ και ΜΙΣΗ.
    ΚΡΑΞΤΕ τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ, αυτό που κάνουν δεν είναι έκφραση Τέχνης, είναι το αντίθετο, είναι Αντιδημιουργία.

    Υ.Γ. Κάποτε βλέπαμε να λιώνουν τα καλώδια και δεν δίναμε σημασία, βλέπαμε στις ειδήσεις τα παράπονα των οδηγών απο τα ατυχήματα που προκαλούνταν απο τους άγνωστους που αφαιρούσαν τα καπάκια απο τα φρεάτια στους δρόμους. Άγνωστοι εισβάλουν σε αποθήκες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, αφαιρούν τα μέταλλα απο τους Μετασχηματιστές για να τα λιώσουν. Αυτά κάποτε τελειώνουν, καί οι τύποι στρέφουν την προσοχή τους και στα αγάλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι είναι όταν ο γονιός ξεχνά να ρίξει και καμία ξανάστροφη. Αντιεκπαιδευτικό αλλά αφού δεν μαθαίνουν να σέβονται με λόγια ας μάθουν με σφαλιάρες. Το μυαλό μερικών παράνοιξε και ορίστε μερικές συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέν μπορώ να καταλάβω τους δύο τελευταίους σχολιαστές Συμφωνούν με αυτή την αντιαισθητική εικόνα στον πεζόδρομο και στα έργα του Δ.Καλαμάρα και την απόπειρα κλοπής έργου του κ.Δογούλη ; Συμφωνούν ναί ή όχι; με την εικόνα αυτή που αντικρύζουμε εμείς και οι επισκέπτες στην πόλη μας τόσο με τις αυθαιρεσίες κάποιων επαγγελματιών στον πεζόδρομο και την εικόνα των κουτσουλιών στα αγάλματα ; Συμφωνούν ή όχι με την αδιαφορία που ΄΄εχουν οι αρμόδιοι σε <> για την εικόνα αυτή που αντικρύζουμε ; Θα παρακαλέσω να γίνεστε πιό σαφέίς στα σχόλια σας και να μήν ΚΆΝΕΤΕ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ εκτός θέματος και δημιουργούντε εσφαλμένες εντυπώσεις. Και κάτι τελευταίο τόσο κόστος έχει η συντήρηση αγαλμάτων ; ενώ σπαταλούν χρήματα για διάφορα πολιτιστικα δρώμενα περι τις 100.000 ο ένας και άλλες 140.000 ο άλλος γιατί άραγε τόση αδιαφορία ; Άν τους ενοχλούν τα αγάλματα άς μας το πούνε. Φυσικά δέν ενοχλούντε όταν πίνουν το καπουτσίνο τους στα καταστήματα "κολλητών" τους που έχουν κάνει αυθαίρετα κατάληψη με τις κατασκευές τους σε όλα τα πεζοδρόμια και στον μισό πεζόδρομο της πόλης. Κυρίες και κύριοι λυπούμαι για την αδιαφορία και την δική σας σάν πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή