Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή για Π.Αναστασιάδη και Ι.Βοσκόπουλο

Από την Περιφερειακή Οργάνωση Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Δυτικής Μακεδονίας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπο:


Συνεχίζει να προκαλεί ο κοινοτάρχης της Μελίτης Φλώρινας, ζητά να αναγνωριστεί «Μακεδονική» γλώσσα και μειονότητα, να διδάσκεται στα σχολεία της περιοχής και να αναγράφονται στα «Μακεδονικά» οι επιγραφές των Δημόσιων κτιρίων και οι τοπογραφικές πινακίδες.
Η ανθελληνική «Νόβα Ζόρα», η φυλλάδα των φιλοσκοπιανών του Ουράνιου Τόξου που διανέμεται στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, φιλοξενεί την προκλητική επιστολή του Αναστασιάδη Παναγιώτη, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Τ.Σ. Μελίτης του Δήμου Φλώρινας.
Ο κύριος αυτός κοινοποίησε στο Δήμο Φλώρινας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε άλλους αρμόδιους, την επιθυμία δήθεν των πολιτών της Μελίτης να αναγνωριστεί από την Ελλάδα το γλωσσικό ιδίωμα των Σκοπιανών, η Βουλγάρικη αυτή διάλεκτος ως «Μακεδονική».
Χωρίς αιδώ, ο θρασύτατος αυτός βουλγαρόφωνος απαιτεί να διδάσκεται αυτό το ιδίωμα και στα σχολεία της περιοχής στο όνομα μιας δήθεν Ευρωπαϊκής πολιτικής περί προστασίας των «μειονοτικών» γλωσσών.
Το παραλήρημα του συνεχίζεται με την απαίτηση να αναγράφονται οι επιγραφές των Δημοσίων κτιρίων και οι τοπογραφικές πινακίδες-εκτός από τα Ελληνικά-και στο γλωσσικό ιδίωμα των Σκοπίων.
Η κατάπτυστη αυτή επιστολή κλείνει με την επισήμανση ότι αυτή η κίνηση θα έχει μόνο οφέλη (!!!) για τη χώρα και ειδικά για το νομό Φλώρινας, διότι θα αναγνωριστεί επίσημα «Μακεδονική» γλώσσα και μειονότητα, θα έρθουν τουρίστες από όλα τα Βαλκάνια και θα αποτελέσει εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης (!!!).
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την επιστολή του γραφικού βουλγαρόφωνου κοινοτάρχη Μελίτης: http://novazora.gr/arhivi/7655
Επειδή το θέμα αυτό κυρίως στη Φλώρινα έχει παρατραβήξει και επειδή οι τοπικές αρχές του νομού Φλώρινας δείχνουν μια αδικαιολόγητη ανοχή στους φιλοσκοπιανούς του Ουράνιου Τόξου, επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα μας προς τον κύριο Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας (ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι είναι πρώτος ξάδερφος με το μεγαλοστέλεχος του Ουράνιου Τόξου Παύλο Βοσκόπουλο):
  • Κύριε Βοσκόπουλε, συμφωνείτε με την επιστολή του κοινοτάρχη Μελίτης σχετικά με τη δήθεν «Μακεδονική» γλώσσα και μειονότητα; Θα καταδικάσετε αυτή την ενέργεια;
  • Η Φλώρινα, η πόλη η οποία σας εξέλεξε ως πρώτο δημότη, για εσάς Δήμαρχε ονομάζεται Λέριν; ή Φλώρινα;
  • Η Μελίτη για εσάς κε. Δήμαρχε ονομάζεται Οβτσαράνι ή Μελίτη;
  • Τί σημαίνει "ντόπιος Μακεδόνας της Φλώρινας" ; υποστηρίζετε Δήμαρχε ότι υπάρχει "Μακεδονική" πληθυσμιακή οντότητα/μειονότητα στη Φλώρινα (ή μήπως Λέριν ;) ή αλλού στον Ελληνικό χώρο ;
  • Παλαιότερο δημοσίευμα της Νόβα Ζόρα αναφέρει ότι εσείς δεν προβάλετε δημόσια τη "Μακεδονικότητα" σας, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι σημαίνει αυτό και αν το δέχεστε;
  • Συντάσσεστε με την άποψη του κοινοτάρχη Μελίτης ότι μόνο οφέλη θα έχει για τη χώρα μας και ειδικά για τη Φλώρινα η αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας και κατ’ επέκταση και μειονότητας;
  • Θα καταγγείλετε τον κοινοτάρχη της Μελίτης στα αρμόδια Διοικητικά Όργανα του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να τον παύσετε από τα καθήκοντα του με την κατηγορία της προδοσίας, της αντιποίησης αρχής, της μισαλλοδοξίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας;

Αναμένουμε και εμείς και οι πολίτες της Φλώρινας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα... το δικαιούμαστε διότι ο μισθός σας κε. Δήμαρχε πληρώνεται από το Ελληνικό κράτος μέσω της φορολογίας των Ελλήνων πολιτών. Αυτούς τουλάχιστον τους σέβεστε κε. Δήμαρχε ή συντάσσεστε με το Ουράνιο Τόξο, τη Νόβα Ζόρα και παρόμοιους σκοτεινούς κύκλους που μιλάνε για "εθνικά Μακεδόνες", για μειονότητες, καταγωγές και άλλα τέτοια περίεργα και ανύπαρκτα...
Τ.Ο. Φλώρινας.
Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή,
Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας.

18 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ @@@@@@@ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ Η @@@@@@@ Η ΜΟΥΣΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕΣΣΑ. ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται σχολιαστή, αλλά όχι μόνο. Φταίνε όλοι τους που δεν παίρνουν ποτέ ξεκάθαρη θέση, διαιωνίζοντας αυτήν τη σηψεμική κατάσταση. Ή μηπως παίρνουν και απλά εμείς δε το βλέπουμε;

      Κάποια κομματική νεολαία πήγε 2-3 χρόνια πριν στα σκόπια και διαδήλωνε μαζί με σκοπιανούς για το δήθεν "δικαίωμα" του κρατιδίου (κράμα από σλάβους, αλβανούς, γύφτους, τουρκογενείς αλλά και κάποιους Έλληνες) να ονομάζεται, άκουσον άκουσον, """""""Μακεδονία"""""""". Αυτό το κόμμα σήμερα έχει εκλέξει βουλευτή στη Φλώρινα. Και διάφορα στελέχη του αποκαλούν διαρκώς τα σκόπια "Μακεδονία". Απλά ο πολύς κόσμος δε γνωρίζει αυτά τα γεγονότα.

      Κάποιους μήνες μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές,αν δεν κάνω λάθος, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Φλώρινα η γγ του κκε. Εκεί σε μία εκδήλωσή του, αν θυμάμαι καλά, είχε αποκαλέσει ένα βούλγαρο εκ σκοπίων "μακεδόνα σύντροφο". Είχε προκληθεί σάλος, αλλά για λίγο. Διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω λάθος.

      Τη στάση του πασοκ τη διαπιστώνουμε με τη στήριξη σε τέτοια άτομα.

      Τη στάση της νδ τη βλέπουμε με τη στήριξη σε διάφορα πρόσωπα και με τη συμφωνία να δεχτεί και αυτή ονομασία για το κρατίδιο που να περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό. Μην απατάστε, αυτό ξεκάθαρα σημαίνει πως τους παραχωρούμε το όνομά ΜΑΣ.

      Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και ας ενημερώνουμε και το περιβάλλον μας για τα ΤΕΡΑΤΑ που συμβαίνουν στον τόπο μας.

      Διαγραφή
  2. kai tha rixnoyme to mpalaki apo ton ena ston alo ; opios thelei slavika anoixta einai ta synora mporoyn na pane kai oi theseis ergasias toys na meinoyn se emas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φασίστες και ναζί και δεν έπρεπε καν να είναι αναρτημένηη ανακοινωση τους εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά πλάκα μας κάνεις; Αυτό σε ενόχλησε !! Και δεν σε ενόχλησε η παραπάνω επιστολή του αχαρακτήριστου Αναστασιάδη; Δεν σε ενόχλησε η παραποίηση της ιστορίας μας;;; Εδώ κολλάει η φράση: Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ@@@@@ χτενίζεται!

      Διαγραφή
  4. sunfwnw apoluta me ton 11:06 mhn anebazete tpt apo autous...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΟΙ 11.06 ΚΑΙ 5.33 ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΦΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ. Η ΦΙΜΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΦΩΝΗΣ. Η ΑΠΟΣΙΩΠΙΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΟΠΟΤΕ - ΩΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" - ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουτε στην φλωρινα ουτε πουθενα τσακιστε τους φαστιστες σε καθε γειτονια...και δεν το λεω γιατι υποστηριζω ή κατακρινω την επιστολη του κ.Αναστασιαδη,ειμαι αδιαφορος, δεν μου "καιγεται" καρφι γιατι αυτα που ζηταει δεν προκειται να γινουν...ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!
    (το σχολιο μου αν θελετε παρτε το και σαν απαντηση για τον 11:25)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και ο ίδιος ο Αναστασιάδης ξέρει ότι δεν πρόκειται να γίνουν αυτά που ζητάει!! Το κάνει για να γίνεται ντόρος και να υπάρχει αμφισβήτηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας (η οποία είναι πέρα για πέρα ελληνική, για να μη λέμε ότι θέλουμε). Αλλά αυτή η στάση, αυτή η αδιαφορία μας κατήντησε καρπαζοεισπαράκτορες της Ευρώπης!! Η λύση είναι μια: Όποιος θέλει μπορεί να φύγει και να ζήσει με τον Γκρούεφσκι!!! Η Φλώρινα είναι Ελλάδα!!! ( Βάλε και κανα τόνο στις λέξεις, δε βλάπτει)

      Διαγραφή
    2. 2:19 βαλε κανα τονο στις λεξεις σου για ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ο 2:15 δεν μπορει να διαβασει αλλιως...ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ρε ολοι ειμαστε πολοιτες του κοσμου οχι του καθε κρατους...!

      Διαγραφή
    3. Καλά εσύ μάθε πρώτα ορθογραφία και μετά κρίνε !!! Η ελληνική γλώσσα έχει τόνους!!!Και η λέξη γράφεται "πολίτες". Κόντεψα να καραφλιάσω! Χαίρομαι που έγραψες το "ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ" με κεφαλαία γράμματα, γιατί τέτοιος είμαι!!! Εσύ;;;;

      Διαγραφή
    4. 9:40 σηγνωμη φιλαρακο που δεν εχω παει σε ελληνικο σχολειο και κανω μερικα ορθογραφικα...αν σου εκοβε λιγο θα καταλαβαινες γιατι το εγραψα με κεφαλαια το ελληναρας...εγω ειπα πριν τι ειμαι...πολιτης του κοσμου...!

      Διαγραφή
    5. Κατάλαβα με ποιο σκοπό το είπες!!! Άστο δε συνεννοούμαστε!!! Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ...!

      Διαγραφή
    6. Ο τζέφρυ μινέικο τσαντ παπανδρέου μας επισκέφτηκε βρε πατριώτες: Ή μήπως είναι πολλοί τελικά; Εν πάσει περιπτώσει, όσοι είναι πολίτες του κόσμου (!;!;!;) να πάνε στον κόσμο και να μας αφήσουν ήσυχους. Να σημειώσω πως δεν είμαι ο 9.40.


      Στο προκείμενο, τώρα. Ακόμη να απαντήσει ο βοσκός στα σαφέστατα ερωτήματα; Και η μη-απάντηση εκλαμβάνεται ως απάντηση. Κρυστάλλινη μάλλιστα.


      ΥΓ: Εμείς οι Φλωρινιώτες, εμείς οι ακρίτες, εμείς οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ είμαστε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και το παινευόμαστε! Τιμή μας και καμάρι μας! Έξω οι βούλγαροι από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

      Διαγραφή
  7. Τους "φασίστες" όπως λέτε εσείς οι πραγματικοί ΦΑΣΙΣΤΕΣ που θέλετε να τους φιμώσετε τους έβαλε ο ελληνικός λαός στη βουλή, καθώς απορρίπτει τη σήψη, την παρακμή, τον ανθελληνισμό και τον εκφυλισμό που διαχέουν στην Πατρίδα μας οι διάφοροι ελληνόφωνοι προδότες και πράκτορες ολόκληρες δεκαετίες τώρα.

    Επί του θέματος. Πού είναι ο Βοσκόπουλος να απαντήσει; Η Μούσιου; Οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί; Οι βουλευτές του νομού; Σιωπούν εκκωφαντικώς. Και αν τύχει να ψελλίσουν κάτι αυτό θα είναι πάντα γενικό, αόριστο, ανερμάτιστο. Αιδώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:21 σε οτι αναφορα το πρωτο κομματι του σχολιου σου, ξερεις τι ειναι ο φασισμος?ΒΛΑΚΑ...

      Διαγραφή
  8. Οι νεοναζί δεν είναι πολιτικό κόμμα. Η ιδεολογία τους είναι το μίσος ενάντια στον άνθρωπο. Αυτό δεν είναι πολιτική θέση ή άποψη. Κατεβάστε τις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής από το μπλογκ. Δεν είναι ο ναζισμός ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαπιστώνω πως βγήκαν κάποια τενεκεδάκια να κάνουν θόρυβο. Μήπως για να καλύψουν τις πομπές και να αποπροσανατολίσουν; Αδύνατο τενεκεδάκια. Μιλάνε οι πράξεις όλων.



    ΑπάντησηΔιαγραφή