Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Δυναμική κινητοποίηση για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου


Οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου προχώρησαν σήμερα το πρωί σε δυναμική κινητοποίηση, προκειμένου να μην καταργηθεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αμυνταίου. Από χθες ο Δήμος Αμυνταίου κινητοποίησε τους πολίτες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης στηρίζοντας την 

προσπάθεια αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων για τις πρωινές ώρες και τη μαζική συμμετοχή των μελών του στην κινητοποίηση.
Αιτία της κινητοποίησης των φορέων και των πολιτών είναι η απόφαση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το Υποκατάστημα ΙΚΑ του Αμυνταίου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδωσε προ λίγων ημερών σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, τον Κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού, τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου. Η απόφαση αυτή είναι καταστροφική για τους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου που θα πρέπει να μεταβαίνουν στη Φλώρινα για οποιαδήποτε συναλλαγή τους με το ΙΚΑ και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψει τους Αμυνταιώτες να εμποδίσουν τη μετακόμιση των γραφείων του ΙΚΑ, που στεγάζεται στο Δημαρχείο Αμυνταίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν στους πολίτες την είσοδο στην περιοχή του Δημαρχείου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ζητούσαν ταυτότητες από τους πολίτες που πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν, αλλά παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου και δεν επέτρεψε στο συνεργείο μεταφορικής εταιρίας να πραγματοποιήσει τη μετακόμιση.
Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη του Δημάρχου Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τους πρώην Δημάρχους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και αποφασίστηκε η κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου από τη Δημοτική Αρχή και τους θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου