Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θα σε πάρω να φύγουμε...

Περιδιαβαίνοντας τα δαιδαλώδη σοκάκια της Δι@ύγειας έπεσε το μάτι
μου σε μια καταχώρηση για την τουριστική προβολή της Φλώρινας και αφορά στη σχετική εισήγηση του αντιδήμαρχου Α.Αριστείδου στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας που ΟΜΟΦΩΝΑ ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου σε 9 εκθέσεις του εξωτερικού:

  • 2 εκθέσεις ΜΟΝΑΧΟ & ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  • 1 έκθεση ΜΟΣΧΑ
  • 1 έκθεση ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ
  • 1 έκθεση ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
  • 1 έκθεση ΠΕΚΙΝΟ
  • 1 έκθεση ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
  • 1 έκθεση ΛΟΝΔΙΝΟ
  • 1 έκθεση ΤΟΥΡΚΙΑ  

Πρόκειται για διεθνείς εκθέσεις που ενδιαφέρουν κυρίως περιοχές με μαζικό τουρισμό όπως Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο.

Επιπλέον ο Δήμος Φλώρινας θα λάβει μέρος ΚΑΙ σε 7 εκθέσεις στην Ελλάδα για να διαφημίσει την περιοχή μας (Αθήνα, Χίος, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο κ.α). Παράλληλα θα εκδώσει έντυπα, DVD, αφίσες, χάρτες, ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό και φυσικά θα κάνει και καταχωρήσεις σε έντυπα και περιοδικά. Καλό θα είναι να εκδώσει και ένα οδηγό επιβίωσης σε έκτακτες ανάγκες για τους επισκέπτες της περιοχής που θα τύχει να μας επισκεφθούν το χειμώνα!
Μετά  από όλα αυτά θα ήθελα να μάθω:
  • Πόσο θα κοστίσουν όλα τα παραπάνω?
  • Γιατί συμμετέχουμε σε τόσες πολλές εκθέσεις?
  • Ποιοί θα πάνε σε όλες αυτές τις 16 εκθέσεις?
  • Θα πάει και η αντιπολίτευση παρέα στις εκθέσεις?
  • Έχει σκεφτεί κανείς ότι με τα παραπάνω χρήματα θα μπορούσαμε αξιοπρεπέστατα να ζεστάνουμε τα σχολεία μας χωρίς να ζητιανεύουμε χρήματα δεξιά και αριστερά?
Προβληματίζομαι  για το σκόπιμο της ενέργειας…
Αταξίδευτος Αναγνώστης

19 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!! ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!!! ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ..ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ν.Δ. ΚΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΑΛΑΖΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ταιδευμένος αναγνώστης30 Ιανουαρίου 2012 στις 11:53 π.μ.

    ο ατιδήμαρχος είναι μάνα -μανούλα σε κάτι τέτοια. έχει εμπειρία από το επιμελητήριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EINAI AKRIBWS 9 1/2 EBDOMADES!
      SAN FILM DEN AKOYGETAI!
      POIOI EPAIZAN SE EKEINH THN TAINIA 8YMASTE?
      RE EINAI GATA O K......

      Διαγραφή
  3. θέλω σαν πολίτης της Φλώρινας να ενημερωθώ πόσο θα κοστίσουν αυτές οι εκθέσεις και να προτείνω να τις παρουσιάσουν άνεργοι νέοι πτυχιούχοι φοιτητές και όχι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καψούρης... (έχω φιλαράκια και στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ...)30 Ιανουαρίου 2012 στις 12:29 μ.μ.

    τι είναι αυτά που γράφουν ρε μωράκι μου?...ετοιμάζεσαι πάλι για νέα ταξιδάκια?...μόνο που αυτή τη φορά δε ζηλεύω αλλά σε συμπονώ...και θα σου πρότεινα να πάρεις μαζί σου και ένα ζευγάρι ριγέ ασπρόμαυρες πιτζάμες...μη σε βρει το κακό στα ξένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές είναι οι εκθέσεις όπου θα δηλώσει πρόταση προς το Υπουργείο ο δήμος Φλώρινας. δεν σημαίνει ούτε ότι θα εγκριθούν ούτε ότι θα συμμετέχει τελικά. η άποψή μου πάντως είναι ότι αν γίνει καλή δουλειά (και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα) είναι χρήσιμη η συμμετοχή ειδικά στις δυναμικές αγορές (Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία. Ελπίζω να μη χαθούν χρήσιμες συμμετοχής λόγω προχειροδουλειάς στην ετοιμασία του φακέλου από τον δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙ!(3.17) ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙ! ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙ! ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙ!χαχαχααχαααααααα....για το δημόσιο χρήμα θα τα πείτε εντός ολίγου στον ανακριτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάρτε και τον κουμπάρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό θα είναι, πριν στείλλουμε οποιοδήποτε σχόλιό μας, να ρίχνουμε και μια ματιά στο κείμενό μας. Τι θα πει "ταιδευμένος" αναγνώστης και τι θα πεί "ατιδήμαρχος", λίγη προσοχή χρειάζεται.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μας πουν πόσοι ξένοι επισκέπτονται τη Φλώρινα πρώτα και μετά να σκέπτονται να φάνε το δημόσιο (δικό μας) χρήμα στις διεθνείς εκθέσεις, νομίζω οτι είναι προτιμότερο να προβαλόμαστε στο εσωτερικό, αλλά οιπαλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα.Τα λαμόγια είναι ακόμα ακλόνητα στη θέση τους και μεις τους ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!!!!! Πετάξτε τους στα σκουπίδια που ούτε και αυτά τα μαζεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιοί θα πάνε σε όλες αυτές τις 16 εκθέσεις?
    Είναι ερωτήσεις αυτές ? Ο καψούρης μάλλον ξέρει!
    Τα ριγέ φίλε καψούρη πηγαίνουν με τις ψηλοτάκουνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης καλα θα κανει ο Δημος πρίν αρχίσει να τρέχει στα εξωτερικά ντεμέκ για προβολή, να φροντίσει να υπάρχει και μια έκδοση της ιστοσελίδας http://www.cityoflorina.gr/ στα αγγλικά.

    Και μην μας το φορτώσει κανα εκατοσταχίλιαρο το project ε.. Εχει τρομάξει το ματι μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε 03.17, όταν ανοίγουμε μια παρένθεση, κάπου πρέπει και την κλείσουμε, αλλά και την φράση σου "Ελπίζω να μη χαθούν χρήσιμες συμμετοχής λόγω..." δεν την καταλαβαίνω. Συμφωνώ με τον 06.12. Πρέπει να ρίχνουμε μια ματιά ρε παιδιά στα κείμενά μας πριν τα δημοσιεύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΗΜΑ?
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΓΛΥΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 2 ΦΟΡΕΣ!
    ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΡΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ! ΦΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μη νομίζει κάποια κυρτή μπασμένη ποντικομαμή με ποντικομύστακα ότι κάτι θα της φέξει.
    Ουδείς εξαιρείται των λαμογιών που έγιναν στον τόπο μας.
    Αλλος, αααλλος. Δεν κρεμαστήκαμε από τα μουστάκια κανενός.Και τις τρίχες καμμιάς. Να αλλαξουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο καλό παιδιά και να περάσετε καλά. Και μη στεναχωριέστε για μας, "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απορώ ρε Άρη ...οι κινέζοι ρώσοι πορτογάλλοι και μογγολέζοι τι έχουν πλέον να δούν στην Φλώρινα πέραν Πρεσπών Σακουλέβα και Νυμφαίου? Τους όμορφους δρόμους μας ? Τα ανύπαρκτα τραίνα μας? Το κακό οδικό της πόλης και των χωριών μας? Τις άκαπνες καμινάδες και ορυχεία μας? Τα κατεστραμένα πεζοδρόμια χωρίς δενδροστοιχίες ? Τις υπηρεσίες υποστήριξης βλ κέντρα υγείας κλπ που μετα βίας ξεχρεώνουν το πετρέλαιο που καίνε? Τα ξενοδοχεία και ξενώνες δέν λέω είναι σε ετοιμότητα άδεια όλον σχεδόν τον χρόνο. Το Αντιγόνη που πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια περαστηκών?
    Ένα γνωμικό λέει..τι είχες Γιάννη μου τι είχατε ( ΚΆΝΑΤΕ ) πάντα! Τουριστικές προβολές ταξιδάκια και μετά τί? ανεργία μηδέν ανάπτυξη κοινώς άλλη ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

    Για την μαρμίτα κόπτοντε όλες και το ακριβό χαβιάρι στα γκλαμ χοτέλ του Πεκίνου...και μετά τί? ΚΙνέζοι όλοι

    χαιρέτα μου τον γεροπλάτανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aρης, η παλαιά ερυθραία. Ο πλανήτης βοηθός στην αστρική ιστορία του ηλικού μας συστήματος.
    Ο θεός του πολέμου, στο ελληνικό πάνθεο.
    Αριστείδης, ο δίκαιος, αν ανατρέξουμε στην κλασσική ελληνική αρχαιότητα.
    Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι δεν ξέρουμε αν κάνουν διακρίσεις στην ελληνική ιστορία.
    Εκτιμάται ότι την σέβονται όπως είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω να κάνουμε βιομηχανία πατινιών και να τα πουλάμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, για να έχουν με τι να έρχονται οι τουρίστες, αφού τρένα δεν έχουμε.

      Προτείνω επίσης να κάνουμε μια βιομηχανία για κράνη πόλεως. Τι είναι αυτά; Κράνη με ντιζάιν κατάλληλο για σικάτη εμφάνιση στην πόλη! Για να προφυλάσσουν τα κεφάλια τους οι τουρίστες μας, όταν θα ανεβαίνουν από τον κεντρικό προς το δημαρχείο, όπου τα μπαλκόνια στα διατηρητέα μας απειλούν με κατάρρευση.

      Και μια τρίτη βιομηχανία με επιγονατίδες και επιαγκωνίδες για προστασία από τις πτώσεις στα πεζοδρόμια και τον πεζόδρομο που είναι στη χειρότερη κατάσταση.

      Με τους αμέτρητους τουρίστες που θα έρθουν και με τις τρεις αυτές βιομηχανίες νομίζω πως θα τα κονομήσουμε γερά εμείς οι πτωχοί Φλωρινιώτες. Θα λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας.

      Άλλα τι προτείνω εγώ; Όλα τα έχουν μελετήσει οι αιρετοί μας, τι νομίζετε πως θα κάνουν ταξιδάκια αναψυχής χωρίς όφελος για τον τόπο μας;

      Διαγραφή