Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα για την εορτή της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας

Η φετινή  γιορτή της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, βρίσκει την Ελλάδα στο δρόμο της παρακμής και τις πολύτεκνες οικογένειες  στην εποχή των μνημονίων. Η κατάσταση  αυτή   δεν μπορεί ν’ αφυπνίσει την
πολιτική  μας ηγεσία,  η οποία απολαμβάνει την νομή της εξουσίας  και αδιαφορεί πλήρως για το αύριο της Πατρίδος.

  • Δεν βλέπει η (συγ)Κυβέρνηση την Ελλάδα που αργοπεθαίνει και  συνεχίζει την  μέχρι τώρα, αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή  και αντιδημοκρατική πολιτική των προκατόχων της. 
  • Δεν ανησυχεί που στην Ελλάδα οι γεννήσεις πήραν το κατήφορο και οι θάνατοι υπερβαίνουν  κατά πολύ τις γεννήσεις.  Για το τρέχον έτος από 1/1/2016 έως 1/11/2016  οι θάνατοι ανήλθαν σε 97.905, ενώ οι γεννήσεις είναι μόλις  77.253,  δηλαδή οι θάνατοι  υπερέχουν κατά  20.152!!! Δεν είναι υπερβολή να επισημάνω, ότι μέσα σ’ αυτό το  δεκάμηνο  του 2016  θα είχε ερημώσει μια Φλώρινα από κατοίκους!!! Τέτοιος δημογραφικός κατήφορος δεν υπήρξε άλλη φορά.
  • Δεν   προβληματίζεται, ότι το 21% των κατοίκων είναι ηλικίας άνω των 65.
  • Δεν λαμβάνει υπόψη την προειδοποίηση του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Διεθνούς Ινστιτούτου Βιέννης ότι η Ελλάδα  θα συρρικνωθεί  κατά 14,5% του πληθυσμού της  έως το  2050 και  θα καταστεί μία έρημη χώρα  και μία χώρα γερόντων.  Ενώ  ο πληθυσμός των χωρών-μελών της ευρωζώνης το ίδιο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί 6,6% σε σχέση με το σήμερα, εκτός από τις χώρες της Βαλτικής, Κροατίας και Βουλγαρίας θα σημειωθεί μείωση.
  • Δεν παραδειγματίζεται από την ανησυχία της Κυβέρνησης της Νότιας  Κορέας,  που στο πρώτο  πεντάμηνο του 2016 οι  γεννήσεις ήταν μειωμένες κατά 5,3% σε σχέση με το 2015 και απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τους πολίτες της χώρας λέγοντάς τους: «Αρχίστε να κάνετε παιδιά. Έχουμε πρόβλημα.», ενώ συγχρόνως ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα και διέθεσε 50 εκ. ευρώ για την ενθάρρυνση των γεννήσεων. Όταν η Νότιος Κορέα  έχει μικρότερη έκταση από την Ελλάδα, αλλά πληθυσμό 50 εκατομμύρια και ανησυχεί δια την μείωση του πληθυσμού στο α΄. πεντάμηνο του 2016. (εφημερίδες  29/8/2016), τι πρέπει να κάνει η δική μας Κυβέρνηση;

Και μ’ αυτή την διαμορφωμένη πλέον θλιβερή κατάσταση του δημογραφικού  προβλήματος της Πατρίδος μας,  ο πολυτεκνικός κόσμος  ιδιαίτερα οι νέοι,  αντιστέκονται σθεναρά στη δημογραφική κατάρρευση   με πίστη στις αξίες και την αγάπη στο Θεό και στη Πατρίδα και ελπίζουν ότι θα βρεθεί κάποιος Καποδίστριας που θα οδηγήσει το Έθνος στην ανόρθωση.
 Με τις καλύτερες ευχές μου προς όλους τους  πολύτεκνους της Π.Ε. Φλώρινας για την γιορτή μας.
Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας
και Γενικός Σύμβουλος ΑΣΠΕ
Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Παρδάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου