Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

«Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη»

Στα πλαίσια του εορτασμού της  Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Φλώρινας
(https://www.facebook.com/groups/florinathilasmos/) πραγματοποίησε
την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στο café Αριστοτέλης Classic, τη Γιορτή Θηλασμού 2016 με θέμα το σύνθημα της WABA : «Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη»
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η απoενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Με την εκδήλωση της 6ης Νοέμβρη 2016:

  • Φέραμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι, μα και συνάμα διακριτική!
  • Βοηθήσαμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, και τις καλέσαμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.
  • Γιορτάσαμε, γιατί η βοήθεια από μητέρα προς μητέρα αποδίδει!!
  • Γιορτάσαμε, γιατί οι μητέρες ενωμένες σαν μια γροθιά, ενημερώνονται, αλληλοϋποστηρίζονται, καταφέρνουν όλο και περισσότερες το φυσικό και αυτονόητο, την θρέψη του παιδιού τους από το σώμα τους.

Φωνάξαμε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό. Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ΠΟΤΕ ξανά σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ναι ντροπή! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια... ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ!!
Φωνάξαμε πως ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!
Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν πάνω από 100 άτομα, θηλάζουσες και μη, μέλλουσες μητέρες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. ΟΛΟΙ συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν το δικαίωμα της θηλάζουσας μητέρας και του μωρού στο δημόσιο θηλασμό. 
Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και διάφορα δωράκια σε μικρούς και μεγάλους και στις 12.00 το μεσημέρι 17 μητέρες θήλασαν ταυτόχρονα με άλλες μητέρες που έκαναν το ίδιο σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας . 
Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και δωροθέτες της εκδήλωσης: το κρεοπωλείο το Μεγάλο Περιστέρι στα Γιάννενα, τα καταστήματα Jumbo Τερπίνας, Έλενα, Λιλού και Σιαπάζος, το Γυμναστήριο Fitness Combo, το βιβλιοπωλείο «Γωνιά», το café Αριστοτέλης Classic,  τις εταιρίες Weleda Greece, Medela Greece και  Klinikum.
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Φλώρινας:
Άννα Καραντζούλη
Κατερίνα Σερίδου
Παρούλα Τσίπουρα
Μαρία Ξενίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου