Θέση στελέχους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αμοιβή τους, κατέχουν περισσότεροι από ένας στους δέκα εργαζομένους στη ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό το σωματείο εργαζομένων στα ορυχεία και στις μονάδες Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Φλώρινας «Σπάρτακος».
Συνολικά, τα στελέχη, τα οποία είναι πολυπληθή σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού, φτάνουν τα 2.500 σε συνολικό αριθμό εργαζομένων 21.000 - το 1994 ήταν μόλις 1.100, αλλά η Επιχείρηση τότε είχε 37.000 εργαζομένους.
Τα στελέχη - σύμφωνα με τον «Σπάρτακο», ο οποίος εκπροσωπεί 3.500 εργαζομένους - συγκεντρώνονται κυρίως στο επίπεδο των διοικητικών υπαλλήλων στην Αθήνα.
Ετσι, στο μεγαλύτερο ορυχείο των Βαλκανίων, το «Νότιο Πεδίο» της Πτολεμαΐδας, απασχολούνται 1.200 εργαζόμενοι με έναν διευθυντή και 6 τομεάρχες, όταν μία διοικητική μονάδα στην Αθήνα με λιγότερους από 210 εργαζομένους διοικείται από έναν διευθυντή, 3 βοηθούς διευθυντές και... 16 τομεάρχες - κάτω από τον καθένα υπάρχουν τουλάχιστον ένας ή δύο υποτομεάρχες. Ο «Σπάρτακος» ζητεί από τον κ. Ζερβό να ξεκινήσει τον εξορθολογισμό και τις περικοπές από το «λίπος» του στελεχιακού δυναμικού - τακτική που, όπως αναφέρει, έχει τις ρίζες της στη διοίκηση Τάκη Αθανασόπουλου (2007-2009). Τότε, στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιάρθρωσης που είχε επιχειρήσει να κάνει ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, δημιουργήθηκαν οργανικές θέσεις στελεχών κυρίως στις διοικητικές υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν - όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές - πραγματικές ανάγκες. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ.
Πηγή: "Τα Νέα"
Γιατί βρε σύντοφοι δεν μας λέτε αυτοί όλοι τι μισθούς παίρνουν; Τότε θα πω και γω, ναι τουτοι έχουν κότσια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μισθό παίρνει στελεχος της ΔΕΗ που υπήρξε και σημαίνον στελεχος διοικητικό της Φλώρινας;