Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Ευ.Στάιος για το θάνατο του Αγγελόπουλου

Έφυγε χτες από τη ζωή ένας μεγάλος σκηνοθέτης ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Βραβευμένος με το «χρυσό φοίνικα» το 1998 στο φεστιβάλ των Κανών για την ταινία «Μια αιωνιότητα και  μια μέρα».
Ο Αγγελόπουλος αγάπησε και τίμησε τη Φλώρινα τόσο πολύ που έκανε τα γυρίσματα αρκετών ταινιών του (ο Μελισσοκόμος, Το μετέωρο βήμα του πελαργού, Τοπίο στην ομίχλη, Το βλέμμα του Οδυσσέα κ.α.) εδώ στη Φλώρινα κάνοντάς την γνώστη σε όλον τον κόσμο.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το «Μεγάλο καλλιτέχνη» προτείνω να ονομαστεί μια οδός “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.
Επίσης προτείνω να μεταβεί αντιπροσωπία του Δήμου μας στην κηδεία του, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό να σταλεί στεφάνι  και το καλοκαίρι στις εκδηλώσεις του Δήμου να γίνει αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη.
Μετά τιμής
Ευάγγελος Στάϊος
Δημ. Σύμβουλος

2 σχόλια:

  1. Σε απόγνωση οι πατατοπαραγωγοί στο Αμύνταιο

    Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 16:53

    Λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην Φλώρινα τον τελευταίο μήνα, οι 100 πατατοπαραγωγοί του Αμυνταίου είδαν το 80% της παραγωγής τους να αχρηστεύεται.
    Παρά το γεγονός ότι το προϊόν βρισκόταν σε αποθήκες, ωστόσο δε κατέστη δυνατή η προστασία του, αφού η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου.

    «Πήραμε δείγματα από τις πατάτες και είδαμε ότι αχρηστεύτηκαν. Οι σπόροι και τα λιπάσματα είναι απλήρωτα, ενώ και τα δάνεια των παραγωγών «τρέχουν», με αποτέλεσμα η απόγνωσή τους να είναι τεράστια» δήλωσε ο υπεύθυνος πωλήσεων πατάτας στην περιοχή, Γιάννης Κοσμίδης, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Αμυνταίου.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2011 καλλιεργήθηκαν στην περιοχή 4.000 στρέμματα πατάτας με 20.000 τόνους, με το μέσο κόστος παραγωγής να διαμορφώνεται στα 17 λεπτά/κιλό και την τιμή αγοράς από τους εμπόρους να μην υπερβαίνει τα 16 λεπτά/κιλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι τα λεφτά από το κράτος και την Ευρώπη που πήρατε όλοι οι αγρότες; Μήπως αγοράσατε 4χ4 και το μεγαλύτερο τρακτέρ του χωριού; Αν κάνατε αποθήκες-ψυγεία δεν θα χαλούσε η παραγωγή σας. Τώρα τι ακριβώς ζητάτε;
      (Καλά για την ΕΓΣ Αμυνταίου τι να πεί κανείς; Η πιο χρεωμένη Ένωση με τους πιο πλούσιους προέδρους και βέβαια οι παραγωγοί απλήρωτοι).

      Διαγραφή