Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Από το μετερίζι ενός ανίδεου –περί τα οικονομικά- πολίτη

Γράφει ο Δημήτρης Νεδέλκος
Το δηλώνω πρωταρχικά. Δεν είμαι από τους ειδήμονες περί τα οικονομικοπολιτικά θέματα. Απλά, είμαι ένας από τους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες. Είμαι ένας από τους δυστυχείς πολίτες που καθημερινά υφίσταμαι πλύση

 εγκεφάλου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία είναι στα χέρια των ολίγων και καθορίζουν κι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Έχουν δε στη δούλεψή τους δημοσιογράφους και σχολιαστές – εκτός ορισμένων εξαιρέσεων - που αδρά αμοιβόμενοι εξυπηρετούν τα σχέδια των αφεντάδων τους.
Αντάμα τους, δυστυχώς, συμπορεύονται και οι σημερινοί συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι ακόμα και επιδοτούμενοι, ευνοούμενοι και συνεχώς προβάλλουν εμπόδια σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Πίστευα κι εγώ στα συνδικαλιστικά κινήματα και δεν ήμουν απών από τους συνδικαλιστικούς αγώνες. Στο διάβα του χρόνου όμως, όλα ανατράπηκαν. Προδοθήκαμε. Οι επικεφαλείς των συνδικάτων γίνανε Βουλευτές. Γίνανε Υπουργοί. Βολεύτηκαν και βόλεψαν τα συγγενικά τους πρόσωπα κι εμείς μείναμε με τις αγωνιστικές σημαίες στα χέρια μας.
Όπως – πάλαι ποτέ - υπήρξαν οι παρακοιμώμενοι και οι πραιτοριανοί μετατράπηκαν κι αυτοί σε κλάδο προνομιούχων ουδόλως εργαζομένων αλλά αδρά αμοιβομένων.
Σήμερα βρισκόμαστε – ως χώρα - στο χείλος του γκρεμού. Και καλούμαστε εμείς, ο Λαός να υποστούμε τις πιο ξεφτιλιστικές πιέσεις, τις απανωτές μειώσεις των μισθών και των συντάξεών μας, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα μας.
Και ανερυθρίαστα επισείουν πάνω μας τη Δαμόκλεια σπάθη των τροϊκανών και δανειστών μας, για να συναινέσουμε σε όλα τα καταπιεστικά μέτρα.
Όμως κ.κ. Βουλευτές τόσο πολύ υποτιμάτε τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού; Έχετε την λανθασμένη εντύπωση πως μπορεί να σας πιστέψουμε ότι για όλα ευθύνεται η Τρόικα; Αιδώς! Κ.κ. Βουλευτές. Για τη σημερινή κατάντια της χώρας την ευθύνη την έχετε εσείς. Εσείς κυβερνήσατε τόσα χρόνια την Ελλάδα. Ήσασταν υποτακτικοί και ποτέ δεν αντιμετωπίσατε με αντίλογο και αντιστασιακό πνεύμα τα κοράκια της Ευρώπης. Ήσασταν πάντα με το κεφάλι
σκυφτό και δεν τολμούσατε να κοιτάξετε κατάματα τον εχθρό μας.
Σήμερα παίζουν στο γήπεδό μας – χωρίς αντίπαλο - οι Γερμανοί. Είναι οι ίδιοι κι απαράλλαχτοι που επί Όθωνος καταδίκασαν σε θάνατο τον Κολοκοτρώνη και τον Παλπούτα. Είναι οι ίδιοι που μας κατάστρεψαν κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και άδειασαν τα ταμεία μας με το κατοχικό τους δάνειο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 367 εκατ. ευρώ. Όσο, δηλαδή, και το χρέος μας.
Ειλικρινά, δηλώνω, πως η αγανάκτησή μου εκτοξεύεται στα ύψη όταν βλέπω στην τηλεόραση τους αντιπροσώπους της Τρόικας φορώντας τη μάσκα της υπεροψίας τους. Θεωρούν πως βρισκόμαστε υπό κατοχή και μας ταπεινώνουν. Οιηματίες, ανεβοκατεβαίνουν τα Υπουργεία και ως αφέντες διατάσσουν: Κόψτε απ’ εδώ, κόψτε απ’ εκεί γονατίστε το Λαό, ταπεινώστε τους Έλληνες. Και δεν βρίσκεται ούτε ένας Έλληνας πολιτικός να τους αρπάξει από το γιακά και να τους πει: ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΠ ΕΔΩ.
«Εμείς οι Έλληνες ακόμα και στους θεούς όρθιοι μιλάμε» Θ.Κολοκοτρώνης. Εμείς οι Έλληνες -οι μόνοι απ’ όλα τα κράτη της Ευρώπης- αντισταθήκαμε στις σιδερόφραχτες στρατιές σας και αντισταθήκαμε σ’ όλη την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.
Όμως, κ.κ. Βουλευτές, ας σταματήσουμε κάποτε να ρίχνουμε στις πλάτες των άλλων την ευθύνη για τη σημερινή μας κατάντια. Πρέπει κάποτε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να κοιτάξουμε μπροστά.
Αφήστε και να αφήσουμε πίσω την ευθυνοφοβία. Να ομολογήσετε, ειλικρινά ότι έχετε αποτύχει. Τόσα χρόνια μας λέγατε ότι θα πατάξετε την φοροδιαφυγή. Κι όμως η φοροδιαφυγή ανθεί και βασιλεύει στον τόπο μας. Τους αφεντάδες μάλλον τους προστατεύετε και τους καταπολεμάτε με λόγια αέρος. Γιατί αν είχε παταχθεί η φοροδιαφυγή ο κρατικός κουρβανάς θα ήταν γεμάτος και δεν θα χτυπούσατε τη φτωχολογιά για την εξαφανίσετε. Πικρά και τσουχτερά λόγια! Μα είναι λόγια της Αλήθειας και η αλήθεια πάντα μεσουρανεί.
Ας ευχηθούμε ότι, με αυταρχική και ανάληψη ευθυνών θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Η μέχρι σήμερα πολιτική και οι πολιτικοί έχουν αποτύχει παταγωδώς. Η ακμή φέρνει την παρακμή και η παρακμή την ακμή. Υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσουμε με καινούργια σύνεργα.
Δημήτρης Νεδέλκος
Δροσοπηγιώτης
Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

2 σχόλια:

  1. ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΚΑΛΆ ,ΑΛΛΆ ΑΓΑΠΗΤΈ ΦΊΛΕ , αλλά δεν ανήκουν όλοι οι βουλευτές στο ίδιο κόμμα , δεν είναι σωστό να τους εξισώνουμε στις ευθύνες, έτσι κρύβουμε τους περισσότερο ένοχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου , άραγε αυτός ο δύσμοιρος λαός, τι ποσοστό ευθύνης έχει!
    Αυτός δεν είναι που έκλεβε στις στρεμματικές καλλιέργειες;
    Αυτός ο λαός δεν παρουσίαζε πρόβατα που δεν είχε , ως δικά του!
    Αυτό ο λαός δεν .........
    Αυτός ο λαός δεν ...............
    κτλ! Ανθρώπων έκαστος δύο πήρας φέρει! Τηνδε έμπροσθεν την δε ετέραν όπισθεν! τκλ, τκλ
    Αυτοί που αναφέρεις βεβαίως έχουν την κύρια ευθύνη, τη μεγάλη ευθύνη, αλλά και όλοι εμείς δεν ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή