Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο φιλέλληνας Ιταλός δήμαρχος και ο Φιλυριακός


Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας άκρως ευγενικής κίνησης από τον δήμαρχο της Ιταλικής πόλης Cava De` Tirreni Μάρκο Κάλντι, ο οποίος δέχθηκε να παραχωρήσει τον μισθό του υπέρ της Ελλάδος σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική  στιγμή για τη χώρα μας. Και όχι μόνο αυτό. Βρέθηκε 

αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Εσωτερικών που τον ευχαρίστησε για την σπουδαία αυτή κίνηση. Ο ίδιος αποδεικνύεται λάτρης της Ελλάδος και στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος δηλώνοντας «Είμαστε όλοι παιδιά της Ελλάδος». Μάλιστα, δίπλα του ήταν και ο Τζιοβάνι Μοσιατέλο, δήμαρχος της πόλης Μπαρονίσι.
Η είδηση που προκύπτει είναι πως ο Μάρκο Κάλντι είχε γνωρίσει από κοντά την Γυναικεία Ποδοσφαιρική ομάδα του Φιλυριακού Φλώρινας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 2010 στην Cava De` Tirreni. Και συγκεκριμένα, στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης. Εκεί η Ελληνική σημαία υψώθηκε και ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε για λογαριασμό του Φιλυριακού Φλώρινας. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά. Και το 2009 ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών ο Φιλυριακός συμμετείχε και πάλι στη συγκεκριμένη διοργάνωση στην πόλη Cava De` Tirreni.
Και τις δύο φορές ο Φιλυριακός με τη σοβαρή αγωνιστική και εξωαγωνιστική του παρουσία κέρδισε τα θετικά σχόλια των διοργανωτών και των ανθρώπων της περιοχής και διαφήμισε την περιοχή της Φλώρινας και συνολικά την Ελλάδα με την παρουσία του. Τα αναμνηστικά δώρα της χώρας μας προς όλους τους υπευθύνους της διοργάνωσης και τις δύο χρονιές και οι άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της περιοχής είναι κάτι που σίγουρα έμεινε ανεξίτηλο.
Σε μια εποχή δύσκολη είναι σημαντικό να μπορεί να προσφέρει ο καθένας ό,τι δύναται. Και ο Φιλυριακός με την πολύ καλή σχέση με την πόλη Cava De` Tirreni ίσως να έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται αυτές τις δύσκολες εποχές για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου