Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στ. Κωνσταντινίδης: "Ο κ. Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου"


Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Φλώρινα ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης  δήλωσε τα εξής:

«Τον Νοέμβριο του 2010 είχα ενημερώσει γραπτώς τους τότε Νομάρχες, Δημάρχους, Επιμελητήρια, κόμματα και φορείς όλοι της Δυτικής Μακεδονίας για τον διαφαινόμενο κίνδυνο της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο.
Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.
Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζητάει την απόσυρση της εξίσωσης, δηλαδή την αφαίρεση του φόρου των 28 λεπτών που επιβαρύνει την τιμή, ώστε να φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1 ευρώ και 10 λεπτά. Και έτσι νομίζει ότι «καθάρισε». Τρεις μήνες μετά τη συνάντηση του με τους φορείς της Φλώρινας συνεχίζει, δυστυχώς ακόμα, να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ούτε με 1,10 μπορούν οι Φλωρινιώτες να προμηθευτούν πετρέλαιο. Πάλι αδυνατούν το αγοράσουν. Ας αφήσει λοιπόν τις προτάσεις από υποχρέωση και τους λαϊκισμούς.
Τι έπραξε αυτούς τους 3 μήνες; Κατέθεσε μια τροπολογία μια μέρα πριν έρθει στη Φλώρινα.
Η δική μου πρόταση, την οποία κοινοποίησα και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων, είναι η επιστροφή της διαφοράς του φόρου σε όλους με την κατάθεση του τιμολογίου αγοράς (το ίδιο με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ) και επιπλέον επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια στους οικονομικά ασθενέστερους.
Παράλληλα, επειδή το εισαγόμενο και ακριβό πετρέλαιο δεν είναι ο μόνος τρόπος θέρμανσης και η απεξάρτηση από αυτό είναι πολλαπλά ωφέλιμη καλούμαστε να αναζητήσουμε  άλλες προσφορότερες λύσεις.
- Να στηρίξουμε όλοι το έργο της τηλεθέρμανσης για να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέσα στα χρονοδιαγράμματα.
- Να επιδιώξουμε την επιδότηση για την εγκατάσταση νέων μορφών θέρμανσης, όπως πελλέτες, αντλίες θερμότητας, θερμοπομποί, θερμοσυσσώρευση, νέα ενεργειακά συστήματα, την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων κ.α.
- Να δημιουργηθούν οι υποδομές για τη διοχέτευση φυσικού αερίου στην περιοχή μας από τον αγωγό που θα κατευθυνθεί από τη χώρα μας μέσω Αλβανίας στην Ιταλία
Οι δύσκολες ώρες απαιτούν υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Ας τελειώσει πια το παραμύθι.
Όσο για το πολικό και κακόγουστο χιούμορ του κ. Τσίπρα, αναφορικά με τη βίλα Αμαλία, κατανοώ την αγανάκτηση του. Τα ρόπαλα, οι μολότωφ και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες αποτελούν είδη οικιακής χρήσης και τα έχει στο σπίτι του κάθε σοβαρός οικογενειάρχης που σέβεται τον εαυτό του. Τώρα για το ποιος αναδεικνύει το θέμα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη αρκεί να  θυμίσω στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο οκτάστηλο της εφημερίδας «Αυγή» είναι οι λέξεις ¨Βίλα Αμαλία¨ και όχι το πετρέλαιο θέρμανσης και η Φλώρινα που μόλις χθες επισκέφτηκε».                                                                         

19 σχόλια:

  1. Ωραιαααα..Ο Τσιπρας κοιμαται τον υπνο του δικαιου..Εσεις κ.Βουλευτα σε ποιο ειδους υπνο αρεσκεστε?Επιβληθηκε η εξισωση του πετρελαιου,ο νομος σας εθιγει πρωτιστως και βαναυσοτερα απο οποιαδηποτε περιοχη της χωρας,ειστε κυβερνητικος βουλευτης και δεν απολογηθηκατε καν..Αναφερεστε ομως με περισσια σπουδη στη Βιλα Αμαλια..και πολυ καλα κανετε μια και τα φαινομενα στην Φλωρινα με τυπους με ροπαλα,μολοτωφ,κρανη και μασκες...εχουν βγαλει τους κατοικους της πολης μας εξω απο τα ρουχα τους.Πραγματικα τωρα που αδειασαν οι καταληψεις στην Αθηνα ενας νεος αερας αισιοδοξιας πνεει στην..Φλωρινα...Συνελθετε,δεν ειστε κυβερνητικος εκπροσωπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες μας για τη νόβα ζόρα άμα θέλεις ρε Μίγα και άσε τις μ@@@@@@@@@@@@

      Διαγραφή
  2. Εδώ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άστεγοι που η κυβέρνηση του Κωνσταντινίδη ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να περιθάλψει,και αυτός μας λέει για τηλεθέρμανση, φυσικό αέριο και πράσινα άλογα, μήπως ήταν πάλι μεθυσμένος όταν τα έγραφε αυτά? Όσο για την ''Βίλα Αμαλία''(που είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρει καν που ακριβώς βρίσκεται)η επιχειρηματολογία του είναι επιπέδου δημοτικού, στο ίδιο μήκος κύματος με το ακρο-δεξιό κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψεύδεσαι πάλι. Αγόρασε Αυγή και διάβασε το πρωτοσέλιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβαζε λίγο πιο προσεχτικά τα πρωτοσέλιδα! Ξέρουμε ότι έχεις πρόβλημα ανάγνωσης αλλά έλεος! Πρωτοσέλιδο είναι.

      Διαγραφή
  4. ΘΕΕ ΜΟΥ, ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ...
    ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ...
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ(ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΣΧΟΛΕΣ,ΤΡΕΝΟ...) ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα «κύριε» Κωνσταντινίδη τα μέτρα εσείς τα ψηφίσατε. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Μιχαλολιάκος. Εσείς, ο μεγάλος Φλωρινιώτης… Δεν ξέρατε τι γίνετε στην πόλη μας? Η τηλεθέρμανση που λέτε γιατί άργησε τόσο? Για να βάλει κανείς πέλετ θέλει και 2 χιλιάρικα, που θα τα βρει εξυπνοπούλι? Και μέχρι να έρθει η τηλεθέρμανση τι κάνουμε? Περιμένουμε από το επίδομα θέρμανσης? Τι να σου κάνει και αυτό όταν σου δικαιολογεί συγκεκριμένα λίτρα? Ξέρετε πολλά σπίτια με μωρά παιδιά να κάψανε 1500 λίτρα όλο το χειμώνα. Αλλά βέβαια, τι σας νοιάζει εσάς? Κρυώσατε μήπως ποτέ? Θα έπρεπε να ντρέπεστε και μόνο που μιλάτε για την πόλη που προδώσατε «κύριε» Κωνσταντινίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τη δική σας αβελτηρία κε Σταθίκα θα μας φορτωθεί στο σβέρκο και ο εθνομηδενιστής Τσίπρας. Εσείς ευθύνεστε με την ολέθρια πολιτική που ασκείτε για την άνοδο του Τσίπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σημασία έχει που κατέθεσε δικιά του πρόταση, αφού την ίδια μέρα που οι Φλωρινιώτες διαμαρτύρονταν έξω από την Βουλή ο κ. Κωνσταντινίδης ψήφιζε το νομοσχέδιο για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο...; Η υποκρισία του δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κέντρο περιβάλλοντος Κοζάνης στην ιστοσελίδα (http://www.kepekozani.gr/) έχει καθημερινές μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
    Σήμερα 10/01/2013 ο δείκτης έπιασε κόκκινο που σημαίνει: «Σημαντικές επιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν σε ευαίσθητες ομάδες. Συνήθως συστήνονται μέτρα που αποσκοπούν στην αποφυγή έκθεσης για πολύ χρόνο σε μολυσμένες περιοχές. Όσοι υποφέρουν από άσθμα νιώθουν έντονη δυσφορία στην αναπνοή».
    Αφιερωμένο σχόλιο σε όλους αυτούς που δυσανασχετούν για τη βίλα Αμαλία αλλά κλείνουν τα μάτια και αυτιά στην ατμοσφαιρική ρύπανση και στο πανάκριβο κόστος θέρμανσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου,
    εμείς τον ύπνο του αδίκου.

    Εσύ Στάθη ενημέρωνες τους πάντες
    και μετά ψήφιζες τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. a kai pou eisai o Tsipras sou eipe episis na psifiseis thn protash pou tha katebasei gia meiwsh ths timhs tou petrelaiou. Giati den bgaineis anoixta na peis oti den tha to kaneis? Sto xwrio mou autous tous lene kotes....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στάθη μην προκαλείς! το τελωνείο σε περιμένει και το κράξιμο θα είναι ατελείωτο.Σκασμός και Ναι σε όλα μέχρι τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποιο διαγωνισμό μπήκε ο Σταθήκας και όλοι οι άλλοι «κύριοι» που είναι σήμερα στο Τελωνείο ρε κορόιδα Φλωρινιώτες; Και τους ψηφίζετε ! Έχουν βήμα για εκλογή σε Βουλευτικές ή Δημοτικές εκλογές!

      Γιώργος Φλωρινιώτης !

      Διαγραφή
  12. Σταθίκα ακόμα και η μαλ...α έχει όρια..

    Ασε τον Τσίπρα και τρέξε να σου ρίξει κανα κόκαλο το κόμμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια Στάθη,

    ενώ όλοι οι άλλοι κοιμούνται στις μεταμεσονύχτιες ψηφοφορίες εσύ είσαι ξύπνιος και ψηφίζεις ΝΑΙ σε όλα.

    Μπράβο. Εξάλλου γι΄αυτό σε ψήφισαν, οι ξύπνιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όπα αντανακλαστικά ο Στάθης ο πόντιος?? για τον φιλο του ομως τον ντόπιο κουβεντα... εκτος αν δεν το εμαθαν ακομα στο γραφειο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.... ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΘ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ... ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ? Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ @@@ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιγη αυτογνωσια και αυτοσυγκρατηση δειχνει και αλλο επιπεδο

      Διαγραφή