Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα
πραγματοποιηθεί στις 2 - 4 Απριλίου 2015 και στην Φλώρινα
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής να συμμετέχουν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ
Ψηφιακής Δημιουργίας, που θα διεξαχθεί στην
Φλώρινα, παρουσιάζοντας έργα που
δημιούργησαν με τους μαθητές στο σχολείο τους.Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την Κυριακή 8/3/2015.
Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: ioarvanit@sch.gr
Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα της έδρας τους, με την επισήμανση ότι η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
Ειδικά για τα σχολεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούν να λάβουν μέρος και εξ αποστάσεως αποστέλλοντας την παρουσίαση των μαθητών σε βίντεο.
Θα ακολουθήσει μία 3η Ανακοίνωση τον Μάρτιο για την υποβολή συμμετοχής στο Φεστιβάλ, στην οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη κάνει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος να συμπληρώσουν κατάλληλη φόρμα με την οποία θα γίνεται αυτόματη ανάρτηση του μαθητικού έργου στο τοπικό ιστολόγιο.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Τα έργα δημιουργούνται από μαθητές στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ.
Επίσης, γίνονται δεκτά έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας κ.ά) ή σε κάποιο διαθεματικό / διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας του μαθήματος της Πληροφορικής με άλλα μαθήματα.
Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο.
Επιπλέον προϋποθέσεις:
(α) Σύντομη παρουσίαση (μέχρι 8 λεπτά) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο.
(β) Παρουσία ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικού Πληροφορικής στο χώρο της Έκθεσης για διάστημα 2-3 ωρών ώστε να προβάλλουν, να εκθέτουν και να επικοινωνούν το έργο τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ
(γ) Υπολογιστής του σχολείου όπου θα είναι εγκατεστημένο το ψηφιακό έργο.
(δ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού για το έργο στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής.
Η τοπική οργανωτική επιτροπή:
- Γκάσταρης Παύλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής
- Αρβανιτάκης Γιάννης
- Γεωργίου Σωτήρης
- Όροβας Χρήστος
- Παπαχαραλάμπους Παναγιώτης
- Στυλιάδης Κωσταντίνος
- Τερπένη Ελευθερία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου