Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Λήξη του του 5ου Συμποσίου "Μαθηματικός Χώρος Εργασίας"

Μια αξέχαστη και ευχάριστη επιστημονική στιγμή!
Μετά την Κύπρο, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ισπανία, το Πέμπτο Συμπόσιο "Μαθηματικός Χώρος Εργασίας" (http://etm5.web.uowm.gr/) πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στην Παιδαγωγική Σχολή στη Φλώρινα, στο
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια διεθνή ερευνητική συνάντηση σχετικά με τη Μαθηματική  Εκπαίδευση  με χρήση του θεωρητικού μοντέλου που αναπτύχθηκε από τον Alain Kuzniak.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων από την Ευρώπη - Κύπρο, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία - και την Αμερική - Καναδά, Χιλή, Μεξικό επιτρέπει τις ακριβείς επιστημονικές ανταλλαγές. Οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να λάβουν συμβουλές και σχόλια από ειδικούς ερευνητές στον τομέα, γεγονός  που αποτελεί μια σημαντική στιγμή στη διαμόρφωση αυτών των νέων ερευνητών.
Η οργάνωση ήταν πολύ αποτελεσματική και ευέλικτη διαμορφώνοντας στο Πέμπτο συμπόσιο «Μαθηματικός Χώρος Εργασίας» μια φιλική ατμόσφαιρα η οποία ευνοεί την εργασία, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν την φιλοξενία και τον ελληνικό πολιτισμό.
Laurent Vivier, Université Paris – 7 Denis Diderot
Philippe Richard, Université de Montréal
Κώστας Νικολαντωνάκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου