Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών «ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ»


ΚΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ !
ΜΟΛΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΑ «ΧΑΡΑΤΣΙ»,
ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΗΧΑ ΤΩΡΑ.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ «ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ». ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ  ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΚΟΙΤΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙ:
Με πλειοψηφία (35 υπέρ έναντι έξι κατά) υπερψηφίστηκε πρόταση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την οποία ζητείται η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, «λόγω της έκδηλης αντίθεσης λαϊκής βούλησης με τις κυβερνητικές αποφάσεις».
ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΩ !  ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ !!  ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ !!!

Από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.)
Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας, είναι μια καθαρώς πολιτική βούληση του λαού που δεν αποβλέπει απλώς στο να γλιτώσει από κάποια υπερβολικά μέτρα, αλλά στοχεύει στο να γλιτώσει από τα νύχια των κυβερνώντων, της τρόικα και του κατοχικού καθεστώτος που επιβάλλεται στη χώρα. 
Γι' αυτό και η στάση πληρωμών ξεκινά με την άρνηση πληρωμής των «χαρατσιών» και έχει ως στόχο να προκαλέσει την κατάρρευση της κυβέρνησης κατοχής και των πολιτικών της, πριν προλάβουν να οδηγήσουν την ίδια την χώρα σε κατάρρευση, εμφύλιο πόλεμο και εντέλει διαμελισμό. Αν τους επιτραπεί να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα στην πράξη, τότε θα συνεχίσουν πιο αδίστακτα. Είναι σαν τους βρικόλακες, όσο πιο πολύ αίμα πίνουν τόσο περισσότερο συντηρούνται στη ζωή και τόσο ακόμη περισσότερο φρέσκο αίμα αναζητούν κ.ο.κ. 
Τα μέτρα που σχεδιάζουν, φορολογικά, εισοδηματικά και άλλα έχουν ως στόχο να αντλήσουν από την κοινωνία τουλάχιστον 22 δις ευρώ μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό σημαίνει μια περαιτέρω μέση μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20%. 
Γιατί αυτό; Διότι πρέπει να βρουν έως 31 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους άλλα 23 περίπου δις ευρώ για να πληρώσουν τοκοχρεολύσια και ληξιπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Οι δόσεις που αναμένει η κυβέρνηση από την τρόικα δεν θα υπερβούν τα 13 δις ευρώ. Επομένως, τα υπόλοιπα 10 δις ευρώ θα πρέπει να βρεθούν από το λυντσάρισμα του νοικοκυριού και της μικρομεσαίας επιχείρησης. 
Τα εισπρακτικά μέτρα «άμεσης απόδοσης», όπως αυτά των έκτακτων εισφορών, θα είναι απανωτά και χωρίς τελειωμό. Κάθε φορά που κάποιος θα εξοφλεί το ένα αυτοί θα εφορμούν για να επιβάλλουν το επόμενο. Όταν όμως εισπράξουν ένα ΟΧΙ σε ένα «χαράτσι», τότε θα σταματήσουν εκεί, διότι αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις πιέσεις της τρόικας, θα καταρρεύσουν.
Πρέπει τώρα να τεθεί ένα τέλος. Το Σύνταγμα της χώρας δεν δίνει τη δυνατότητα στον ίδιο τον λαό να προκαλέσει την διάλυση της βουλής, ώστε να τεθεί ένα τέλος στην κυβερνητική πολιτική και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που είναι δικός τους άνθρωπος δεν θα το κάνει ποτέ: Παπανδρέου-Τσολάκογλου και Παπούλιας-Δαμασκηνός συνεργάζονται άριστα. (Αν και αδικούμε και το Τσολάκογλου και τον Δαμασκηνό, αφού αυτοί δεν προσκάλεσαν τους ναζί όπως διέπραξαν οι πρώτοι.) Αν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη από το Σύνταγμα είναι βέβαιο ότι θα είχε ήδη συμβεί.
Ωστόσο το δικαίωμα ενός λαού να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία την ανατροπή μιας κυβέρνησης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα που σχετίζονται άμεσα με την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας. 
Επομένως, το να προσχωρήσει ο λαός ή ένα σημαντικό μέρος του σε άρνηση πληρωμής των «χαρατσιών», όχι γιατί δεν έχει, ούτε γιατί τα θεωρεί άδικα, αλλά διότι είναι ο μόνος τρόπος που του έχει απομείνει για να ρίξει την κυβέρνηση κατοχής και να σταματήσει την εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής που δεν έχει ο ίδιος ο λαός εγκρίνει, αποτελεί συλλογική αυτοάμυνα του λαού και άσκηση της συνταγματικώς κατοχυρωμένης κυριαρχίας του
Μια κυριαρχία που δεν την ασκεί κανένας στο όνομά του, παρά μόνο ο ίδιος όπως αυτός αποφασίζει. Όποιος τολμήσει (π.χ. κυβερνόντες, δικαστήρια, στρατός) να προβεί σε ποινικοποιήσεις των αποφάσεων του λαού, καταστρατηγεί την λαϊκή κυριαρχία και έτσι αυτομάτως κηρύσσεται υπόλογος για εκτροπή με ότι αυτό συνεπάγεται ...

Ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες
Προσοχή: Με κανέναν τρόπο μη δεχτείς να καταθέσεις κείμενο άρνησης ή επιφύλαξης σαν αυτά που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Αφενός, δεν θα έχεις κανενός είδους ωφέλεια, αφετέρου, είναι πιθανόν να στοχοποιηθείς από τις υπηρεσίες και να χρησιμοποιηθείς ως εξιλαστήριος τράγος.
Μην δεχτείς να πληρώσεις «χαράτσι» ακόμη κι αν έχεις: Το ζήτημα είναι πολιτικό, είναι ζήτημα επιβίωσης της χώρας και του λαού στο σύνολό του. Μην δεχτείς να διαχωριστείς από όσους δεν έχουν να πληρώσουν καταθέτοντας μια δήθεν δήλωση επιφύλαξης. Η δήλωση αυτή είναι το δόλωμα για να σε βάλουν να πληρώσεις. Μην τους κάνεις την χάρη. Όσο τους πληρώνεις, τόσο τους στηρίζεις, κατάλαβέ το!
Έχεις την Ιστορία με το μέρος σου: Θυμήσου ότι το 1991 ένα κίνημα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου έριξε την πανίσχυρη κυβέρνηση Θάτσερ. 
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Μην τους βλέπεις στην τηλεόραση που εμφανίζονται με κύρος. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους μη τυχόν και κάνεις στάση πληρωμών των «χαρατσιών». Πριν από τα Χριστούγεννα θα έχουν πέσει. Και προσοχή μετά την πτώση όλοι τους θα πληρώσουν τα λεφτά που χάθηκαν. Ζήσε για αυτή τη στιγμή που θα τους δεις σιδηροδέσμιους μπροστά στο δικό τους δικαστήριο για να μας πουν που πήγαν τα λεφτά του λαού μας. Πάρε πίσω το αίμα σου.
● Σε όποιους νομικούς εκβιασμούς και τερτίπια κι αν προχωρήσουν, θα απαντήσουμε οργανωμένα και όλοι μαζί ενωμένοι και όχι ατομικά. Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας – κανένας μόνος του. Η αστική νομιμότητα είναι με το μέρος μας.
● Μπορούμε να μαζέψουμε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής (όχι ατομικά) και να τις καταθέσουμε στο υπουργείο Οικονομικών.
Να θυμάσαι: Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! 


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ «ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ»
Πριν ανακοινώσουν αυτό το «χαράτσι», ξέρανε ότι 8 στους 10 δεν είχαν να πληρώσουν ούτε τα προηγούμενα «χαράτσια». ΑΡΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ. Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να «εισπράξουν» και δεν τους ενδιαφέρει καν! Έχουμε πια συνθήκες 1-1-4. Έχουμε δικαίωμα ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αντισταθούμε. Για την Αξιοπρέπεια και την Ανθρωπιά μας. Για το Μέλλον των Παιδιών μας.
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
Πας στο ταμείο ή το ταχυδρομείο και πληρώνεις “έναντι” το ποσό πλην το «χαράτσι». Υπάρχει ο θεωρητικός κίνδυνος σε 44 μέρες να σου κόψουν το ρεύμα (παράνομα και αντισυμβατικά, αλλά όπως όλοι ξέρουμε ζούμε σε κράτος ΑΝΟΜΙΑΣ).
Αν το κάνουμε πολλοί τι θα μας κάνουν; Αν δεν ανοίγουμε την πόρτα στα (ιδιωτικά) συνεργεία που θα στείλει η ΔΕΗ (ΑΝ λέμε) να κόψει το ρεύμα; Μπορείς επίσης, αν η παροχή κοπεί από το ρολόι, να το ξανασυνδέσεις μόνος σου, ρώτα έναν ηλεκτρολόγο πώς. Είναι πανεύκολο. Κι έχε υπόψη σου ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα είναι ΜΑΖΙ ΜΑΣ, αν αρχίσουν να κόβουν το ρεύμα από την κολώνα. Και σύντομα ομάδες Πολιτών θα περιφρουρούν τις γειτονιές.
Ναι, έτσι πλέον θα είμαστε στα όρια της Νομιμότητας, αλλά αυτοί ήδη παραβιάζουν το Νόμο με το να στο κόψουν για μια άσχετη μη συμβατική «οφειλή», όπως κουρελιάζουν ενάμιση χρόνο τώρα ακόμη και το Σύνταγμα.
Αλλά ας δούμε ποιοι μαυραγορίτες ιδιώτες θα τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από τα νοικοκυριά …
Το ζήτημα είναι πως ακόμη και αν δεν το κάνουμε όλοι, αφού υπάρχουν κι  οι πουλημένοι στην Τραπεζική Χούντα, ΣΙΓΟΥΡΑ  ΘΑ  ΤΟ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΟΣΟΙ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Ο πρώτος λογαριασμός ΔΕΗ στον οποίο θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα έρθει μέσα στο Νοέμβριο. Το χειρότερο, ο φόρος αυτός αποφασίστηκε πλέον να είναι μόνιμος. Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε!
Αν οι Έλληνες αρνηθούν μαζικά να πληρώσουν: 
● Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ. 
● Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ! 
Οργανώσου Αμέσως:
Κάνε ένα πυρήνα α-κομματικό (χωρίς απεμπόληση της κομματικής σου ταυτότητας) στο χώρο εργασίας σου ή στην πολυκατοικία σου ή στη γειτονιά σου, την ίδια την παρέα σου. Το ίδιο ήδη κάνουμε και οι άλλοι. Κανείς δεν πρόκειται να σε βοηθήσει για να περισώσεις την περιουσία σου, το μέλλον σου και φευ αυτό το ίδιο το παρελθόν σου, αν εσύ ο ίδιος δεν κάνεις την πιο μικρή πράξη αντίστασης, την στάση πληρωμής «χαρατσιών». Αυτά ήρθαν για να μείνουν. Όσο τα πληρώνεις άλλο τόσο θα φυτρώνουν μπροστά σου σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Θα τα εξολοθρεύσεις μόνον αν κάνεις στάση πληρωμών.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ:
1. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ.
2. ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ με τους δημότες και τους πιστούς ΜΑΖΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
3. ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Φτάνουν πια τόσες φιέστες!
Φτάνουν επίσης και οι τόσες μετάνοιες!!
Επιτέλους, για μια φορά στην πορεία του βίου σας πάψτε να είστε κοινοί υπηρέτες της άρχουσας τάξης και αντίπαλοι της λαϊκής βούλησης. Πάψτε να είστε ουραγοί των γεγονότων και ηγηθείτε της εμπιστοσύνης των πολιτών σας και του σεβασμού του ποιμνίου σας.
Πράττοντας έτσι να είστε απολύτως βέβαιοι πως αν μέχρι σήμερα καμιά σας ενέργεια δεν θα μπορούσε να σας εξασφαλίσει μια θέση στην Ιστορία, οπωσδήποτε για αυτή την ενέργεια θα σας μνημονεύσει η Ιστορία με χρυσά γράμματα και μάλιστα σύντομα …
Στην αντίθετη περίπτωση θα παραμείνετε συνήθεις τετριμμένοι ηγεμονίσκοι ενός χιλιοπροδομένου και τώρα επανασκλαβωμένου λαού.
Εμπνευστής του Ε.ΠΑ.Μ.: Δημήτρης Καζάκης
Για το Ε.ΠΑ.Μ. Φλώρινας: Παντελής Μιντεκίδης - μέλος της Πολιτικής Επιτροπής

4 σχόλια:

  1. Επί τέλους μια καθαρή φωνή. Αλλά και αυτή ξένη. Εμείς οι Φλωρινιώτες τι κάνουμε;Έχει ενδιαφέρον τι δικαιολογία θα μας σερβίρει ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης. Συνήθως όμως τα ουσιώδη τα κάνουν γαργάρα ενώ γίνονται αναλυτικότατοι στα προφανή και στημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως μια καθαρή φωνή...ένας συνάδελφος από την Α/θμια Εκπαίδευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 28 OKTΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ: ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιός Δήμαρχος ρε παιδιά...ετοιμάζει απολογίες ο,,,,,,,άντε να μη πώ και κοπεί το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή