Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Η λεγόμενη μοίρα στην οποία αποδίδεται η παγκόσμια ιστορία αποτελείται από τις αποφάσεις μιας ολιγάριθμης πανίσχυρης οικονομικής ομάδας ανθρώπων. Οι παγκόσμιοι πόλεμοι, οι συνοριασκές εντάσεις, η ιστορία των εθνών, η στάση της κοινής γνώμης απέναντι στην 

πολιτική, τη θρησκεία και την κοινωνία και κάθε σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο έχουν τις ρίζες τους σε ένα επτασφράγιστο μυστικό, που παρόλα αυτά ξαφνιάζει με την απλότητά του: την κοπή εθνικού νομίσματος από ιδιωτικά ιδρύματα.

Με την οργάνωση και μεγένθυνση των οικονομιών πριν από λίγους αιώνες το χρήμα ανέλαβε γρήγορα και πλήρως το ρόλο του συναλλαγματικού μέσου αλλά και του μέτρου της αξίας των αγαθών. Στις αρχικές φάσεις του χρηματικού συστήματος υπήρχαν πολλά είδη χρήματος που αντλούσαν την αξία τους από τον παραγωγό, όπως χρυσά και αργυρά νομίσματα, χαρτονομίσματα με εγγύηση χρυσού και άλλα αξιόγραφα με αντίστοιχη κάλυψη. Οι πηγές τους ήταν το ίδιο το κράτος, οι ιδιωτικές τράπεζες ή ακόμα και μεμονωμένοι τοκογλύφοι. Σύντομα όμως, με μια σειρά σταδιακών αμφιβόλου νομιμότητας κινήσεων οι δεύτερες μονοπώλησαν το δικαίωμα παραγωγής χρήματος με αποτέλεσμα να είναι οι κυρίαρχοι της οικονομικής πολιτικής. Ο τραπεζικός οίκος Rothschild και οι συνεργάτες του ανέλαβαν τον έλεγχο αρχικά της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας και ακολούθως μέρος των Κεντρικών Τραπεζών της ηπειρωτικής Ευρώπης και από το 1913 με διάταγμα του Προέδρου Wilson, και της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED).

Η ιδιωτική, και όχι κρατική, Κεντρική Τράπεζα παράγει χρήμα το οποίο κεφαλαιοποιείται και αποτελεί περιουσία της. Όταν το κράτος χρειάζεται νέο χρήμα, είτε λόγω επέκτασης της οικονομίας, είτε πληθωρισμού, η Κεντρική Τράπεζα παρέχει ως ΔΑΝΕΙΟ το ποσό αυτό απαιτώντας την αποπληρωμή του με τόκο. Είναι προφανές πως ακόμα και να επιστραφεί αυτούσιο στην τράπεζα, γεγονός που δεν είναι δυνατόν λόγω της απορρόφησής του από την οικονομία, παραμένει ο τόκος διαιωνίζοντας το χρέος. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες παράγουν ένα αξιόγραφο, που θα έπρεπε να είναι κρατικό και φυσικά να διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ και χρεώνουν τους πολίτες με την αξία του, δεσμεύοντας όλη την οικονομία. Η λύση η οποία υπονοείται είναι να σκλαβωθούν οι πολίτες του κράτους προσφέροντας το βιός τους εσαεί ως αντάλλαγμα. Οι κρατικοί λειτουργοί γνωρίζουν την τεράστια αυτή σκευωρία, συνεργάζονται όμως γιατί νέμονται έναν παχυλό μισθό και μια μελλοντική εξασφάλιση. Λύσεις όπως επαναστάτες πολιτικοί και κοινωνικές ανακατατάξεις ανήκουν δυστυχώς στα παραμύθια του παρελθόντος. Οποιος αντιστάθηκε στο παραπάνω σύστημα δεν επιβιώσε παρά μόνο στη σκιά με παραδείγματα τον Πρόεδρο Κένεντυ, τη Βόρειο Κορέα και μερικώς το Ιράν. Η ισχύς αυτή είναι υπερ νόμων, εθνών και ανθρώπων και εξυπακούεται αφορολόγητη...

Τελευταία ο έλεγχος του κόσμου από την παγκόσμια τραπεζική ελίτ έχει περάσει σε επόμενη φάση. Η οικονομική εξαθλίωση που θα ακολουθήσει και ενδεχομένως θα συνοδευτεί από πολεμικές συρράξεις, θα έχει στόχο τον έλεγχο του τελευταίου κτήματος των κοινών θνητών: της ψυχής τους. Και ενώ πολλοί άνθρωποι την έχουν ήδη παραχωρήσει στο λεγόμενο Διάβολο, η διαδικασία αυτή συνεχίζεται ακάθεκτη. Μόνο ο εμπλουτισμός της ψυχής από το πανίσχυρο και αλώβητο κλασικό πνεύμα μπορεί όχι μόνο να αντισταθεί αλλά και να διαλύσει σαν τραπουλόχαρτο τις φθοροποιές δυνάμεις.

6 σχόλια:

  1. Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να πετύχει την παγκοσμιοποίηση, ακριβώς διότι υπάρχουν και κρατικές κεντρικές τράπεζες στον κόσμο, με κορυφαίο παράδειγμα την Κινεζική κεντρική τράπεζα, τις τράπεζες του Ισλάμ,της Ρωσίας κλπ.
    Ολοι αυτοί,μετά πλήρους γνώσεως, έχουν συνασπιστεί και πολεμούν τα ψευτονομίσματα της Δύσης, με πρώτο το δολλάριο.Και τα ομόλογά τους.
    Τα κράτη της δύσης χρωστάνε στα κράτη της ανατολής.Αποδείχθηκαν πιό έξυπνοι, φυσικό ήταν.
    Στην Δύση έμειναν τα ψευτοβλακάκια και τα χαζομασωνάκια να πιστεύουν ότι θα καθυποτάξουν, λέει, τις ψυχές των δούλων τους.
    Το ξεκαρδιστικό είναι ότι( ακόμα) στις τοπικές κοινωνίες μερικοί ημιμαθείς φαιδροί νομίζουν ότι συμμετέχοντας σε οργανώσεις ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΙΑ κορυφών στον κόσμο, κάποιον πάπα πιάσανε..φίλο.
    Η ανθρωπότητα άρχισε την αντιστροφή πορείας με αντιογρανώσεις, μέσα από τις οργανώσεις.
    Και με κράτη,ενάντια σε πολυεθνικές.
    Οι κουτοπόνηροι ιδιοκτήτες των πολυεθνικών δεν τολμούν πια να βάλουν άλλους να κάνουν ούτε πόλεμο, για να κερδίσουν αυτοί.
    Ξέρουν ότι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ θα σημαδέψουν οι οργανωμένοι πια παγκόσμιοι εχθροί,τους οποίους είχαν υποτιμήσει.
    Δεν είναι πια οι έξυπνοι της υπόθεσης ούτε οι μασόνοι, ούτε τα λοιπά τσιράκια της παγκοσμιοποίησης.Ποτέ δεν ήταν.
    Τζάμπα δούλοι είναι, σε χαμένη και χαζή υπόθεση,που τυρανάει τζάμπα κόσμο,ακόμα.
    Τι να τις κάνουν μόνο μερικές επιλεκτικά ψυχές μικρών κρατών της δύσης, όταν η ψυχή της ανθρωπότητας ήδη ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ από την ανατολή;
    Οπότε αγαπητά τσουτσέκια της Δύσης,σας μένει να γλύψετε και κανά κινέζο, για να αισθανθείτε στα πράγματα, ότι είστε ντεμέκ οι πιό έξυπνοι, σε σχέση με τους άλλους που είναι οι βλάκες.
    Ενώ αποδείχθηκε ότι εσείς υπηρετείτε βλακώδη συστήματα, τζάμπα δούλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι τεράστιο νομίζω.. και θα πρέπει να δοθεί περαιτέρω έκταση για να μάθει ο "κοσμάκης" τι πραγματικά συμβαίνει εδώ και πολλούς αιώνες με το χρήμα.. Λέω ο "κοσμάκης".. γιατί πραγματικά θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι τα παιχνίδια που παίζονται πίσω απ΄την πλάτη τους.. όμως οι περισσότεροι Έλληνες αδιαφορούν επιδεικτικά για τα θέματα αυτά, από συστάσεως του Ελληνικού κράτους..
    Και να ξέρετε ότι και ή άγνοια των Ελλήνων πολιτών.. έπαιξε μεγάλο ρόλο και υποβοήθησε στην κατάντια και το ξεπούλημα της χώρας..
    Τους Έλληνες εάν τους παροτρύνεις να διαβάζουν στον ελεύθερο χρόνο τους.. θα προτιμήσουν να πιουν έναν φραπέ παραπάνω στην πλατεία, και η γνώση που θα πάρουν θα είναι οι απόψεις του κολλητού τους, που επί δίωρο αναπαύει τα πόδια του πάνω στο τραπέζι.. ημιξαπλωμένος. Οι Έλληνες έχουν πάρα πολλά καλά.. όμως στην πλειοψηφία τους είναι αμόρφωτοι. Μη βιαστεί κάποιος να με κρίνει εδώ με αντισχόλιο.. διότι δεν κατηγορώ.. απλά υπενθυμίζω μια αλήθεια.. που διαρκώς και επανειλλημένως βλάπτει εμάς τους ίδιους.. ως λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H λύση για τους λαούς της Δύσης είναι η κρατικοποίηση της κεντρικής Τράπεζας κάθε χώρας, όπως έκανε ο Μεκένζυ στον Καναδά και κυρίως της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.
    Για η ΙΔΙΩΤΙΚΗ(μάλιστα)Τράπεζα της Ελλάδος ,που δημιουργήθηκε το 1927,με μετοχικό κεφαλαιο αγγλικών συμφερόντων τότε(συμμετοχή ελληνικού δημοσίου 35%, στην πράξη έως 9%)η προθεσμία κρατικοποίησης της ήταν 31-12-11, διότι από 1-1-12 αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
    Τυχούσα επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε αναβίωση της Τράπεζας της Ελλάδος σε κρατική βάση,κάτι που δεν θέλουν τα ξένα κέντρα, όχι από πόνο, διότι θα καταστρεφόταν με τις ισοτιμίες η μισή Ελλάδα, απλώς διότι θα χανόταν ο οικονομικός έλεγχος της χώρας.
    Πέραν του γεγονότος της επίσπευσης των χωρών της ανατολής τότε(Κίνα,Ρωσία κλπ).
    Αρα,συμπληρωμένων όλων των σχολίων,οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το αρχικό άρθρο είναι μισό και ελλιπές, δίνει μάλιστα την εντύπωση της μοιρολατρείας απέναντι στην τάχαμου πανίσχυρη νέα τάξη της Δύσης, τη στιγμή μάλιστα που, αντίθετα, η δύναμη και η επιρροή της φθίνει, υπέρ των κρατών της Ανατολής.
    Σαν να είναι μια τονωτική ένεση, σαν διατεταγμένη υπηρεσία να γνωρίσουμε στους αγράμματους έλληνες τα μισά που μας βολεύουν, την παρούσα στιγμή,κατόπιν εορτής: 1)δεν κρατικοποιείται η Τράπεζα ελλάδος με Ευρώ
    2)Η δραχμή θα κατέστρεφε τη μισή Ελλάδα(αλλά η άλλη μισή θα γινόταν τετραπλάσια), κανείς όμως σήμερα δεν θα το αποφάσιζε.
    Το μόνο που απαλάσσει, είναι τυχούσα ημιμάθεια του θέματος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oπως και να χει,εμείς μαθαίνουμε πράγματα που τα ακούμε για πρώτη φορά. Και είναι πράγματι πολύ εξοργιστικά και πρωτάκουστα.
      Τοση επίσημη λαμογιά πια;
      Επίσημα, από τις Κεντρικές Τράπεζες;
      Τόσο χοντρά να μας δουλεύεουν;

      φλωρινιώτης

      Διαγραφή
  4. Το θέμα αυτό.. είναι τόσο μεγάλο και σοβαρό.. που σηκώνει συνέδριο... ναι συνέδριο.. και στην Φλώρινα μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H γνώση ενός τέτοιου ζητήματος και όλων σιγά σιγά των παραμέτρων του και κυρίως των προσώπων που ακυρώνει από το μέχρι χθές άγνωστο απυρόβλητο παγκοσμίως, έτσι κι αλλιώς δε θα μείνει σε στημένη επίθεση κατά δίδυμων πύργων.
      Οι λαοί και τα έθνη της γης ξέρουν πιά πρόσωπα, και παιχνίδια....ή μαθαίνουν σε κάθε πάθημα

      Διαγραφή