Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Συμπεράσματα ενός πολέμου


Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Την τρέχουσα περίοδο βρισκόμαστε στη μέση ενός αμυντικού οικονομικού πολέμου τον οποίο, προς το παρόν, χάνουμε χωρίς να υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής αντίστασης. Η χώρα βρίσκεται για ακόμα μία φορά στην ιστορία της σε "κατοχή". Εχει μικρή σημασία το είδος των όπλων και μεθόδων που εφαρμόζονται: ο κλασικός πόλεμος προσβάλει τη βιολογική ζωή άμεσα, ενώ ο οικονομικός δια μέσου της 

καθήλωσης στην κατάσταση του σκλάβου που παραιτείται όλων των δικαιωμάτων του πλην της αναπνοής. Αυτό χωρίζει τα δύο είδη πολέμων: μία αναπνοή.

Τα συμπεράσμα που εξάγονται για τις ισορροπίες της κοινωνίας είναι χαρακτηριστικά και απαντούνται από τον άνθρωπο ξανά μετά από 70 χρόνια. Καταρχήν διαπιστώνεται ότι υπάρχει μια κρυφή ελίτ στο παρασκήνιο που εκκινά και υποκινεί τη διαμάχη καθώς και νέμεται άμεσα τα οφέλη αυτής μέσω της εξαθλίωσης των κρατών που προσβάλλονται. Η ίδια όμως ζει στην ασφαλή κατάσταση ειρήνης και ευημερίας. Στο επίπεδο της κοινωνίας οι αλλαγές είναι δραματικές. Η πλειοψηφία του λαού, που για δεκαετίες έκτισε μια υλική υποδομή και κυρίως επένδυσε τα όνειρα της για μια ακόμα καλύτερη στο μέλλον, βλέπει όλα να γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι. Οσα κατακτήθηκαν με δεκαετίες αγώνα χάνονται μέσα σε λίγους μήνες, ενώ στην πραγματικότητα δωρίζονται σαν θυσία στους αδηφάγους κυβερνώντες του κόσμου. Εκτελεστικά όργανα και μεσάζοντες αυτής της νέας τάξης είναι οι πολιτικοί και διευθυντές που για την ελίτ δεν παύουν να είναι μισθωτοί εργάτες, αλλά για την κοινωνία είναι δοσίλογοι και "τσιράκια". Επιμέρους φαινόμενα αποτελούν, αλλά δεν περιορίζονται, στην εμφάνιση φασιστικών στοιχείων (αν και "ξεφουσκωμένα" σε σχέση με παλαιούς καιρούς), η εμφάνιση νόμιμων τοκογλυφικών ανταλλακτηρίων χρυσού που αγοράζουν οικογενειακά κειμήλια για λίγα μετρητά και τέλος ο διάχυτος φόβος της επιβίωσης που οδηγεί σε άκριτη αποδοχή κάθε είδους εξουσίας.

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε τα θετικά αυτού του πολέμου. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι ότι, μετά την άλωση της χώρας αυτή θα συνεχίσει με νέα ελπίδα στο μέλλον, όπως ένα καμμένο δάσος ανανεώνεται, αρκεί και τα δύο να μην καταπατηθούν. Ενα ακόμα είναι ότι, η τρέχουσα νέα γενιά μπορεί να επιτέλους να αποκρούσει την κατηγορία ότι είναι "κακομαθημένη", αχάριστη και χωρίς ποιότητα. Βλέπει να χάνει τα όνειρα της, που είναι πολύ χειρότερο από τη φτώχεια του περασμένου αιώνα η οποία όμως συνοδευόταν από ελπίδα και αισιοδοξία. Ενα τελευταίο συμπέρασμα ακόμα είναι ότι, ούτως ή άλλως, η ζωή συνεχίζεται...

2 σχόλια:

  1. Ο πόλεμος όμως δε γίνεται για την κυριαρχία της ξεπεσμένης πια ελίτ, που αντιγράφεται πιο πάνω, 10 χρόνια πίσω από τα πραγματικά γεγονότα.
    Ο πόλεμος γίνεται ακριβώς για λόγους μάχης οπισθοφυλακής της.
    Η ελίτ αυτή έχασε ήδη τον έλεγχο του 30% και πλέον των κρατών της Δύσης, αφού τόσα ομόλογα της Δύσης κατέχει πλέον η συνασπισμένη Ανατολή.
    Η ελίτ αυτή έχασε τον πόλεμο του παγκόσμιου εμπορίου, θαλάσσιου και χερσαίου,της ενέγειας και του δολλαρίου,ενώ η Ευρώπη στηρίζεται πλέον από την συνασπισμένη Ανατολή.
    Η ελίτ αυτή έχασε τη μάχη της ψυχής των λαών, και δεν θα την κερδίσει με την καταστροφή των λαών που δεν την προσκυνούν πια, την κυρία Ατλαντική τουρλου-Παγκοσμιοποίηση.
    Πρέπει να ξαναγίνει και θα ξαναγίνει σεβαστή η έννοια της πραγματικής ιστορίας των εθνών της γης και να ξαναχτιστούν οι πραγματικές σχέσεις πάνω στην ιστορική αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Ανατολη γινεται τμημα της Ελιτ οσο αναπτυσσεται με δυτικες μεθοδους. Η Ιαπωνια ειναι ηδη, η Κινα γινεται τωρα κ τη Ρωσσια περιμενουν να την (ξανα)γονατισουν. Ελιτ γινεται ο καθε δυνατος του κοσμου αποπου κιαν προερχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή