Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η άλλη άποψη για το ΕΒΕ Φλώρινας

Γράφουν οι: Χρήστος Δέδες - Γιώργος Φουντουκίδης
O πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σαπαλίδης Σάββας προχώρησε σε συνέντευξη τύπου με το θέμα τον απολογισμό του έργου του:
Στη συνέντευξη  είπε πολλές ανακρίβειες και εκεί μάθαμε για πρώτη φορά πράγματα που έπρεπε να γνωρίζουμε.
Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου Φλώρινας και με
πλήρη ευθύνη απέναντι στους επαγγελματίες του νομού Φλώρινας δηλώνουμε ότι η συνέντευξη του προέδρου ανέδειξε θέματα τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία του θεσμού του επιμελητηρίου και θέτουν βασικά θέματα επιβίωσης του επιμελητηρίου.
Απαντούμε σε πρώτη φάση στα εξής θέματα:

1. EΛΛΕΙΜΜΑ  ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: Στη συνέντευξη μάθαμε ότι αυτή τη στιγμή το επιμελητήριο έχει έλλειμμα 40.000 €. Στις συνεδριάσεις του επιμελητηρίου ο πρόεδρος Σαπαλίδης μας ενημέρωσε ότι το επιμελητήριο έχει πλεόνασμα και όχι έλλειμμα. Τι μεσολάβησε σε αυτό διάστημα και δημιουργήθηκε το έλλειμμα;
Γιατί ο κ. Σαπαλίδης δεν συγκάλεσε Διοικητικό συμβούλιο για να μας ενημερώσει για   την εξέλιξη αυτή;

2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013: Στην ψήφιση του προϋπολογισμού  του έτους      2013 οι Σύμβουλοι Δέδες Χρήστος  και Φουντουκίδης Γεώργιος καταψήφισαν τον προϋπολογισμό τονίζοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικός και ότι θα υπάρξει σύντομα ταμειακό πρόβλημα. Πρότειναν μάλιστα τη σύσταση επιτροπής για τη  σύνταξη ενός νέου προϋπολογισμού το οποίο δεν έγινε αποδεκτό και ο προϋπολογισμός παρόλαυτα ψηφίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Ο καιρός  δυστυχώς μας δικαίωσε.

3. ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Πριν τις εκλογές του επιμελητηρίου ο Σαπαλίδης τόνιζε ότι θα φέρει ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο των οικονομικών της προηγούμενης διοίκησης του Αριστείδου.
Έκτοτε σιωπή από τον κ. Σαπαλίδη. Γιατί ;;;

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Αναφέρει ότι σύσσωμο το επιμελητήριο υποστηρίζει τις ενέργειες του. Ανακρίβεια μεγάλη, πολλές φορές διαφοροποιηθήκαμε και καταψηφίσαμε προτάσεις του επιμελητηρίου.
Εξάλλου δεν είναι δυνατόν να ταυτιστούμε με ενέργειες του προέδρου που χαρακτηρίζονται από πρόχειρο σχεδιασμό, απουσία αναπτυξιακής προοπτικής και ουσίας.

5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Τον Οκτώβριο του 2012 κατατέθηκε αίτημα για αναλυτική παρουσίαση των δαπανών του επιμελητηρίου. Ουδέποτε δόθηκε απάντηση από τη Διοικούσα Επιτροπή ως όφειλε.
Γιατί κύριε Σαπαλίδη ;

6. Ο ΑΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο  συνδυασμός επιμελητηριακή συνεργασία είχε  βασική θέση ότι ο πρόεδρος δεν θα αμείβεται και ήταν βασικό στοιχείο που μας παρακίνησε να συμμετέχουμε στο συνδυασμό. Σε προφορικές ερωτήσεις μας στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πρόεδρος μας διαβεβαίωνε ότι δεν πληρώνεται, μέχρι που στην ψήφιση του απολογισμού αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Σαπαλίδης πληρώνεται.
Ζητάμε την άμεση επιστροφή της αμοιβής που πήρε διότι δεν μπορούμε να εξαπατάμε τους επαγγελματίες που μας ψήφισαν καταπατώντας την υπόσχεση που δώσαμε προεκλογικά  ότι δεν θα υπάρχουν αμοιβές.

Το επιμελητήριο βαδίζει στην οικονομική καταστροφή και ο πρόεδρος δίνει ρεσιτάλ συνεντεύξεων τύπου, διοργανώνει ημερίδες και εξαγγέλλει αναπτυξιακά συνέδρια.
Μας δίνει την αίσθηση ότι το επιμελητήριο είναι το μαγαζάκι του!!!!
Η περίοδος χάριτος έληξε και ο  καιρός της σιωπής  τέλειωσε.
Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Φλώρινας να πάρουν θέση, διαφορετικά η σιωπή τους θα εκλήφθει ως συμφωνία με τις πρακτικές και τις ενέργειες του προέδρου κ. Σαπαλίδη
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ……………!!!!!!!

Δέδες Χρήστος
Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Φλώρινας
Βιοτέχνης Επίπλων

Φουντουκίδης Γεώργιος
Μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕ Φλώρινας

Οικονομολόγος

22 σχόλια:

  1. Οι δυο τελευταιοι σε σταυρους προτιμησης στις εκλογες για το επιμελητηριο, και εχοντας βλεψεις για "καρεκλα" προ των εκλογων, (ο ενας σαν βιομηχανος, και ο αλλος σαν βαρουφακης), αντι να μας παρουσιασουν καμια προταση, ψαχνουν επιμελητηριακα θεματα, για να μας θυμησουν ο καθενας την ιδιοτητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον 12.25 σοβαρευτειται και απαντηστε στα παραπανω γραφομενα και οποιος εχει καρεκλα θα κριθει απο τον κοσμο

      Διαγραφή
  2. Και αφου οπως λετε στην 4η παραγραφο διαφοροποιηθηκατε και καταψηφισατε προτασεις του επιμελητηριου, γιατι δεν μας παρουσιαζετε και τις δικες σας αντιπροτασεις, ετσι ωστε να καταλαβουμε και εμεις οτι τα αιτια της δημοσιευσης σας δεν ειναι ταπεινα και κακοβουλα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίτλοι Τέλους ε.β.ε. Το λουκέτο είναι πρό των θυρών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. E ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΔΕ ΘΑΡΘΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκινωντας, γραφουνε οι ....ποιητες.
    "ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ".
    Δηλαδη για να καταλαβω.Απο τις ανακριβειες πληροφορηθηκατε και μαθατε αυτα τα πραγματα που επρεπε να γνωριζετε, η μηπως λογω της συνεχους απουσιας σας απο τις συνελευσεις του επιμελητηριου δεν γνωριζατε τιποτα, και τα μαθατε απο την συνεντευξη για πρωτη φορα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ τι ακριβώς παριστάνεις?? το συνήγορο του Σάββα?

      Διαγραφή
    2. Και εσείς Δέδε και Φουντουκιδη τι ακριβώς παριστανετε;

      Διαγραφή
  6. Φιλοι μου Φ. και Δ.
    Διαβαζοντας την εκτη παραγραφο του κειμενου σας, εχω να παρατηρησω τα εξης...
    Το αν πρεπει η οχι να πληρωνεται ο προεδρος του ΕΒΕ ειναι το τελευταιο που πρεπει να μας αφορα.
    Το οτι εσεις ομως αυτο το ειχατε σημαια σας προεκλογικα, και μαλιστα οπως λετε ηταν το βασικο σημειο για να συμετεχετε στον συνδυασμο, αποδεικνυει την ελλειψη σχεδιου-οραματος για το επιμελητηριο.
    ....Περαν της καρεκλας που ονειρευοσασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαπαλίδη δεν μας τα είχες πει αυτά....και βλέπω ότι είναι μόνο η αρχή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα μέλος του Ε.Β.Ε.29 Ιουνίου 2013 στις 3:31 μ.μ.

    Πολύ σωστή η τοποθέτηση των δύο κυρίων. Άλλωστε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει μονίμως να συγκαλέιπτοντε λάθος ενέργειες και ατασταλείες επειδή κάποιος στήριξε κάποιον στην εκλογική διαδικασία? Και γιατί θα πρέπει να υπάρχει μονίμως δόλος? Στο κάτω κάτω νοήμονες είμαστε και μπορούμε να αναζητήσουμε την αλήθεια. Και φυσικά αν δεν υπάρχει κάποιος να έχει το σθένος να καταγγείλει πως μπορούμε τα μέλη του Επιμελητηρίου να γνωρίζουμε τι τρέχει στα εσωτερικά του διοικητικού? Ας ήταν πιο προσεκτικός ο πρόεδρος να μην δίνει δικαιώματα . Ένα είναι το σίγουρο κύριοι "Χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει". Είναι υπόθεση λοιπόν τώρα όλων να αρχίσουμε να την ψάχνουμε λίγο καλύτερα την ιστορία επιμελητήριο. Επιβάλλεται !!! Συγχαρητήρια κύριοι Δεδε και Φουντουκίδη . Το μεγαλειο των ανθρωπων δεν κρίνεται με βάση το αν είναι στον ίδιο πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο μ εμάς , αλλά με το ήθος και τη δημιουργηκότητά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου μελος του ΕΒΕ.
      Δεν το τελειωσες καλα το σχολιο σου.
      Θα περιμενα μετα το...Συγχαρητηρια, να ευχηθεις και εις ανωτερα, οπως .....Δημαρχοι Αρμενοχωριου,
      οπως.....Νομαρχες Πρεσπας η και κατι αλλο.
      Την καλη γραφη την εχεις ουτως η αλλως.Λιγη φαντασια χρειαζεσε.

      Διαγραφή
    2. Υποδείξεις αγαπητέ να κάνεις μόνο στα τέκνα σου και όχι σε μένα. Το τι θα ευχηθώ και σε ποιόν το γνωρίζω καλύτερα και δεν είμαι προβατάκι σαν και του λόγου σου οκ? την εξυπνάδα σας να την δείχνεται εκεί που πρέπει γιατί την έχετε πάει την Φλώρινα μ΄αυτά και μ΄αυτά 500 χρόνια πίσω δυστυχώς....

      Διαγραφή
  9. εγω βλεπω οτι μολις ανοιξαν οι ασκοι του αιολου.... κατι ξερουν κατι ξερουν..... θα κοιμηθουν αυτες τις μερες αραγε καποιοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω βλεπω οτι μολις ανοιξαν οι ασκοι του αιολου... στο μυαλο σου, και της ολιγομελους παρεας σου.

      Διαγραφή
  10. αγαπητε φιλε 12.48 που δεν εχεις τα κοτσια να εκτεθεις και να βαλεις και εσυ το ΟΝΟΜΑ σου διαλεγεις να εισαι ανωνυμος και να λες οτι θελεις... ξερεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι ουτε εγω ουτε ο κ. φουντουκιδης λειπουμε απο συμβουλια του επιμελητηριου αν θα το θελατε πολυ ισως και ξερω οτι εσυ εισαι που δηλωνες οτι θελεις το σκαλοπατι του επιμελητηριου για να βαλεις υποψηφιοτητα και να εχεις .. εστω ...ΚΑΙ κατι να βαλεις στο φτωχο βιογραφικο σου... στον ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.... οποιος θελει απαντηση σε οσο και να ειναι αιχμηρα σχολια ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ μονο σε αυτα που εχουν ΥΠΟΓΡΑΦΗ.... ειμαι πολυ χοντρος για να κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου....!!! ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ χοντροι ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥΣ
    ΔΕΔΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα που διορθωθηκε καπως το σχολιο σου, και μπορω κατι..... να καταλαβω, σου ξεκαθαριζω πως εγω δεν ειμαι το φαντασμα που λαθος καταλαβες.
      Εγω ειμαι αλλο φαντασμα, που ετσι απλα δεν εχει αναγκη καμιας δημοσιοτητας.
      Και επειδη το θεμα εχει σημασια και οχι η ταυτοτητα, θα σε παρακαλουσα να απαντησεις σε αυτα που σε ρωταω στο σχολιο μου 12.48, αλλα και στα υπολοιπα σχολια που βλεπω παραπανω.
      Τωρα οσον αφορα το σκαλι του επιμελητηριου που λες οτι καποιος θελει να χρησιμοποιησει για τον Δημο, εσυ πολυ καλλυτερα απο καθε αλλον .......ξερεις ποσο γλυστραει φανταζομαι.

      Διαγραφή
  11. Σαπαλιδη ειναι αληθεια οτι προεκλογικα διατυμπανιζες οπου σταθεις και οπου βρεθεις οτι δεν θα πληρωνετε κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα του επιμελητηρίου δεν τα ξέρω.
    Δηλαδή δεν μπορώ να κρίνω στην λεπτομέρεια τις αναφορές που γίνονται από τους συγγραφείς. .
    Εκτιμώ, όμως, ιδιαίτερα το άρθρο γιατί δεν έχει μονοδιάστατα καταγκελτικό χαρακτήρα. Δεν είναι μια γενικόλογη, αόριστη και αφοριστική δήλωση.
    Θέτει συγκεκριμένα ζητήματα-ερωτήματα. Από το να καταφέρεστε εναντίων αυτών που τα γράφουν γιατί δεν μπαίνετε στην ουσία. Γιατί δεν απαιτείται απαντήσεις από τους υπευθύνους. Είναι καιρός να δούμε τα πράγματα κατάματα και να ανοίξουμε έναν γόνιμο διάλογο στην πόλη.
    Αν ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της πόλης, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να εισαι ο Δεδες εσυ στο πιο πανω σχολιο δεν μου φαινεται (αν κρινω απ τις ορολογιες που χρησιμοποιεις, αλλα κι απο το υφος της γραφης σου).
      Το οτι εισαι ο φουντουκιδης ομως κανει τοσο "ΜΠΑΜ", που σε καταγγελω για την ανωνυμια σου.

      Διαγραφή
  13. Μπράβο!!!
    Κάποιος έπρεπε να βγει και να μιλήσει επιτέλους.
    Περιμένουμε απαντήσεις από τη διοίκηση του ΕΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά κύριοι η κατάντια της πόλης μας δεν θα λάβει ποτε τελος!
    Ολοι περιμέναμε πριν απο 1.5 χρόνο την ανατροπή στον ΕΒΕ Φλώρινας μα τωρα συμπεραινουμε πως ο ΕΒΕ εχει καταντήσει μαγαζάκι πολιτικων συμφερόντων που εξυπηρετεί βλεψεις συγκεκριμένων στελεχών!
    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιος γραφει και ποιος αντιδρά σε ολο αυτο το σύστημα.Με χαροποιεί ομως το γεγονός οτι κάποιος επιτέλους το κανει.
    Αν αληθεύει το οτι ο πρόεδρος του ΕΒΕ πληρώνεται τοτε κύριε Σαπαλιδη θα επρεπε να ντρέπεστε και εσείς και αυτοί που σας περιβάλλουν γιατι ολοι θυμόμαστε τις προεκλογικές σας υποσχέσεις.
    Αν παλι δεν αληθεύει, τοτε ας βγει κάποιος-επώνυμα επιτέλους- να το διαψεύσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή