Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας

Ένας νέος Σύλλογος γεννήθηκε στην Φλώρινα τον Δεκέμβριο του 2008.
Σύλλογος που αρχικά στόχευσε να δραστηριοποιηθεί στα παρακάτω αθλήματα:

  • Χιονοδρομία Α) Καταβάσεων Β)Δρόμων Αντοχής  Γ) Δίαθλο
  • Ποδηλασία Α) MTB (Mountain bike) Β)Δρόμου
  • Ορειβασία –αναρρίχηση
  • Ορεινό τρέξιμο (mountain trail)
        Στόχοι που τέθηκαν:

  • Να προσφέρει κάτι νέο στην πόλη μας ,από έμπειρους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό
  • Να γνωρίσει στα παιδιά το βουνό και την φύση
  • Να δημιουργήσει φυτώρια παίδων και μέσα από σωστή πρακτική και θεωρητική  προετοιμασία να ασχοληθούν στο μέλλον και με τον αγωνιστικό αθλητισμό.
  • Να διοργανώσει επίσημους αγώνες χιονοδρομίας
  • Να δημιουργήσει ομάδες ενηλίκων μαζικού αθλητισμού και να διοργανώνει αποδράσεις εκτόνωσης, είτε με ποδήλατο, είτε πεζοπορία, σε μονοπάτια που διαθέτει ο ορεινός όγκος του νομού μας και όχι μόνο
  • Να δημιουργήσει πυρήνα ποδηλασίας στη Φλώρινα και να διοργανώσει ποδηλατικούς αγώνες καθώς και να λάβει μέρος σε επίσημα πρωταθλήματα της ποδηλατικής Ομοσπονδίας
  • Να διοργανώσει καλοκαιρινά campus είτε στη θάλασσα είτε σε παγετώνα στις Άλπεις
  • Να απασχολήσει τους μικρούς αθλητές όλο τον χρόνο ξεκινώντας το χειμώνα με χιονοδρομία και τις άλλες εποχές με οργανωμένες ποδηλατικές προπονήσεις καθώς επίσης και με ορειβασία και με εκμάθηση δεξιοτήτων αναρρίχησης
  • Οι μικροί αθλητές μπορούν να διαλέξουν όλο το πακέτο απασχολήσεων ,είτε να απομονώσουν επιμέρους αθλήματα και να ασχοληθούν με ένα αποκλειστικά
  • Πρωταρχικός στόχος του Α.Ο.Φ είναι να περνάνε καλά οι μικροί αθλητές και να γυρίζουν σπίτια τους χαρούμενα με ασφάλεια

Α.  Στο διάστημα που πέρασε μέχρι σήμερα ο ΑΟΦ:
 Eχει γίνει επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (ΕΟΧ),
 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας(ΕΟΠ),και της Γ.Γ. ΑΛΘΗΤΙΣΜΟΥ.
1) Έχει αναλάβει και πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία τους παρακάτω αγώνες Ποδηλασίας:
α) Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας MTB, κατηγορίας Μίνι μικρών-Μίνι μεγάλων στις 2-5-2009 στην Φλώρινα  υπό την αιγίδα της ΕΟΠ
β)  Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας MTB, κατηγορίας Παμπαίδων-Πανκορασιδων-Παίδων-Κορασίδων-Εφήβων—Νεανίδων-Ανδρών-Γυναιών στις 3-5-2009 στην Δροσοπηγή Φλώρινας υπό την αιγίδα της ΕΟΠ.
γ) Έχει λάβει μέρος με μικρούς αθλητές του στον ποδηλατικό αγώνα 4ΧCROSS Ορεινής Ποδηλασίας στο Κορδελιό Θες/νικης στις 27-9-2009, αγώνας που εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της ΕΟΠ.
δ) Τοπικό Πρωτάθλημα ποδηλασίας 4ΧCROSS στο Νέο Δημοτικό πάρκο Φλώρινας στις 4/5/2010 σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας .
ε) Τοπικό Πρωτάθλημα ποδηλασίας 4ΧCROSS στο Νέο Δημοτικό πάρκο Φλώρινας στις 22/5/2011 σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας .
2) Έχει αναλάβει και πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία τους παρακάτω αγώνες που αφορούν την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας:
α) 1ο Κύπελλο ROLLER SKI στο Νυμφαίο Φλώρινας στις 23-8-09.
β) 1ος Προκριματικός Αγώνας -για την Χειμερινή Ολυμπιάδα –
σκι Δρόμων Αντοχής 9-10/1/2010.
γ)  Λαμβάνει μέρος με τους αθλητές του σε όλο το Επίσημο Πρωτάθλημα ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ είτε αυτό αφορά ROLLER SKI είτε SKI στο χιόνι.
δ) Καλλιεργεί  τμήματα Δρόμων Αντοχής, Διάθλου και Κατάβασης και τον νέο χρόνο 2012 θα ξεκινήσει την Χιονοσανίδα και το Ορειβατικό Σκί.
3) Καλλιεργεί τμήμα που ασχολείται και παίρνει μέρος  με αθλητές του, σε Μαραθώνιους και υπερμαραθώνιους αγώνες τρεξίματος (Ορειβατικούς και ασφάλτινους) με σημαντικές επιτυχίες .
4)  α) Ο ΑΟΦ απασχολεί προπονητικά μέχρι σήμερα 80 μικρούς αθλητές και 8 προπονητές.
   β) Προέβει στην αγορά mini van 9 θέσιου IX  οχήματος RENAULT  TRAFFIC
  για ευέλικτες και ανεξάρτητες μετακινήσεις κατά την διάρκεια προπονήσεων και αγώνων τόσο στο χιόνι όσο και στο ποδήλατο. Το όχημα αυτό έχει θεσει στην διάθεση του Δήμου Φλώρινας και της Περιφέρειας όποτε παραστεί ανάγκη με το έγγραφο 84/22-2-2010  του Δ.Σ
γ)  Οι αθλητές του ΑΟΦ διακρίνονται τόσο στην Ποδηλασία όσο και στην Χιονοδρομία με πρώτες Πανελλήνιες  νίκες και συμμετέχουν σε Διεθνείς Χιονοδρομικούς αγώνες με την Εθνική Ομάδα σκί Δρόμων Αντοχής.
δ) Την χρονιά 2011 ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας σκαρφάλωσε στην 5η θέση στην Πανελλήνια κατάταξη Χιονοδρομίας μεταξύ 45 συλλόγων.
5) Οι προπονήσεις στο χιόνι ξεκινούν τον Δεκέμβριο 2012 και λήγουν 15 Μαρτίου 2013. Μετά από ένα 15θημερο διάλειμμα ,θα ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις –που θα διαρκέσουν μέχρι  31 Οκτωβρίου 2013-με ποδηλασίες,ορειβασίες, αναρριχήσεις, roller skis, σκοποβολή και διάφορες άλλες αερόβιες προσαρμογές και συμμετοχές σε αγώνες ποδηλατικούς και ορεινού τρεξίματος.
6)Για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις δράσεις και την λειτουργία του ΑΟΦ μπορεί να ενημερωθεί κάποιος αναλυτικά, αν επισκεφτεί το blog του ΑΟΦ: (www.aoflor.blogspot.com)
Στο διάστημα που πέρασε ο ΑΟΦ είχε κοντά του υποστηρικτές και χορηγούς, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην επιτυχία των στόχων του Δ.Σ, και τους οποίους ευγνωμονεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΟΣΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου