Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Το ΕΚΦ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους "Βοήθεια στο Σπίτι"

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που έχουν προκηρύξει 48ωρη Πανελλαδική απεργία για την ΠΕΜΠΤΗ 3 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Απριλίου 2014.
Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας καλύπτει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους και τη
διάσωση των θέσεων εργασίας τους και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στην απεργία.
Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:
1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
2. Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.
3. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.
4. Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα.
Σε μία περίοδο που η κοινωνία ολόκληρη έχει «γονατίσει» από τις πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι στους περίπου 5.000 εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των υπολοίπων Κοινωνικών Δομών και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.
                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΦ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου