Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ευχαριστήριο της δράσης “Παιχνιδαγωγείο 3”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το  τρίτο κατά σειρά  “Παιχνιδαγωγείο”,  την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 με στόχο οι μικροί μας επισκέπτες, να ψυχαγωγηθούν, να παίξουν και να εμπλουτίσουν τις
γνώσεις τους, μέσα από το παιχνίδι και τις διάφορες δράσεις του διημέρου.
Την πρώτη μέρα οι μικροί καλλιτέχνες, φόρεσαν τις στολές τους και μέσα από χρώματα και πινελιές έμαθαν να ζωγραφίζουν με προοπτική, να σχεδιάζουν την εικόνα της επιλογής τους και να την χρωματίζουν με τη βοήθεια της δασκάλας Ράνιας Μακαρίου και της εικαστικού Κωσταντίνας Βαλερά. Γνώρισαν τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα και με γεωμετρικά σχήματα, γράμματα και αριθμούς σχεδίασαν το “υγιεινό πρωινό”.
Τη δεύτερη μέρα τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε “λουλούδια” με την τεχνική του face painting από το κατάστημα Carpe Diem της Κωνσταντίνας Γαζέα.  Παράλληλα με την βοήθεια έξι διαφορετικών ομάδων, είχαν την ευκαιρία μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της πληροφορικής, να δουν τρισδιάστατες τις ζωγραφιές τους,  να φροντίσουν μικρά ζωάκια και να γνωρίσουν τις ανάγκες τους. Επίσης, αποκόμισαν γνώσεις για την σωστή συμπεριφορά τους σε σχέση με το ποδήλατο, το αυτοκίνητο, το δρόμο. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο πυροσβεστικό όχημα, όπου  τους δόθηκαν οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν κίνδυνο, όπως τη φωτιά. Τέλος, έπαιξαν, έτρεξαν ανάμεσα σε κώνους και γυμνάστηκαν πάνω στα στρώματα.
Ο στόχος μας “Έλάτε να μάθουμε, να φτιάξουμε, να παίξουμε” δε θα είχε επιτευχθεί χωρίς την συμβολή  των παρακάτω, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, τη Σχολή Καλών Τεχνών, το Φιλοζωϊκό Σωματείο Φλώρινας “Η Πατούσα”, το Pet shopPetit pet shop and more”, το Τμήμα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας τον Σύλλογο Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Φλώρινας και τους Γυμναστές Φωτεινή Ναλπαντίδου, Κεσίδη Στέλλιο, Τερεζή Σοφία και Φιλιππίδου Δήμητρα.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν τους εθελοντές μας: Κική Μαρσαλίδου, Αναστασία Μπαταούλα, Γιώργο Κοΐδη, Μιλτιάδη Χαραβιτσίδη, Ευαγγελία Σβίρου, Μάρθα Παπαδοπούλου, Αγάπη Ζαχαριάδου, Ιορδάνα Μπανιτσιώτου, Εύη Πλέσσα, Κατερίνα Γιαννίτση και το κατάστημα του  Σίμου Βοζινίδη για την μικροφωνική κάλυψη.
Τέλος, ένα μεγάλο χρωματιστό ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που συμμετείχατε και μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Ελπίζουμε να σας χαρίσαμε ένα αξέχαστο, δημιουργικό και ευχάριστο διήμερο!
Ο Όμιλος μας συνεχίζει με πολλές ακόμη δράσεις!
Για τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας
Ράνια Μακαρίου
Κωνσταντίνα Γαζέα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου