Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Έκθεση πορτραίτων της Δήμητρας Ξενάκη στο Hyatt Regency Thessaloniki

Το  Myrό Antiques House παρουσιάζει σειρά πορτραίτων της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη σε χώρους του Hyatt Regency Thessaloniki. Τα εξαιρετικά λάδια σε καμβά ιχνηλατούν τις ψυχικές μεταπτώσεις της καθημερινότητας αντηχώντας τις ιδιαιτερότητες κάθε προσωπικότητας που απεικονίζουν. Τα έργα είναι διαθέσιμα προς απόκτηση από τον οίκο. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οίκου με το πεντάστερο
ξενοδοχείο για την φιλοξενία εικαστικών εκθέσενω και δράσεων στους χώρους του σε μηνιαία βάση. Η έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου. 
Η Δήμητρα Ξενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια σπούδασε Καλές Τέχνες στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και δράσεις, στην Ελλάδα και την Κύπρο, μεταξύ άλλων στην 8η Μπιενάλε των φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας που έγινε στο ίδρυμα Θεοχαράκη το 2014, ενώ το 2015 επελέγη έργο της “Ικεσία”, από την Μπιενάλε της Φλωρεντίας. Έχει τιμηθεί με τρεις τιμητικούς τίτλους για το έργο της ενώ το 2013 κέρδισε το βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για το πορτρέτο της “Φοίβης”. Σαν καλλιτέχνης μελετά τη σχέση μεταξύ της ζωγραφικής και του θεάτρου αλλά και μεταξύ των άλλων τεχνών (ποίηση, μουσική), τόσο θεωρητικά, μέσω της συγγραφής διαφόρων μελετών, όσο και πρακτικά, μέσα από την εκπόνηση διάφορων projects, σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Ζει και εργάζεται στην Φλώρινα, συνεισφέροντας πολιτιστικά στον τόπο, ενώ είναι υπεύθυνη του παιδικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.
Τα έργα θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους με ευθύνη του Myrό Antiques House, από τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (για συναντήσεις παρακαλώ καλέστε στο 6971890212).

Σχετικά με το Myrό Antiques House
Το Myrό Antiques House υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της ποιοτικής αντίκας από το 1996 με καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια εδράζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Σουρωτής. Οι εγκαταστάσεις του στεγάζουν Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη, Φυσικές δημοπρασίες και εκθέσεις συλλογών. Ο Οίκος αποτελεί το εφαλτήριο για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η διεθνής πλατφόρμα σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο Greek Marble Initiative και τα Συμπόσια της, ο χώρος σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κ.α. Ο Οίκος δημοπρασιών διαθέτει και δραστηριότητα στον χώρο του Real Estate ειδικευόμενος στις πωλήσεις νησιών, πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων σε διεθνείς επενδυτές.   Περισσότερες πληροφορίες: www.myroauctions.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου