Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ατομική έκθεση της εικαστικού Χριστίνας Τζάνη στη Ζυρίχη, στην KH5 Gallery


Η έκθεση της ανερχόμενης Ελληνίδας εικαστικού Χριστίνας Τζάνη με τίτλο ‘Ξεχασμένοι Ψίθυροι’ έρχεται να θέσει νέα θεμέλια στην ιδέα της “Dark art”, με ένα θέμα που προκαλεί πόνο. Το θέμα της παιδικής κακοποίησης και του εσωτερικού χάους που έρχεται να αντιμετωπίσει η ψυχή της παιδικής ηλικίας.
Τα σχέδια από μελάνι βρίσκονται σε ένα ονειρικό παιδικό κόσμο αλλά ταυτόχρονα και σε έναν σκοτεινό και ταραγμένο, περιγράφοντας έτσι την ευαισθησία της ανθρώπινης ψυχής, την απομόνωση, την ανασφάλεια και την παραμέληση. Η διαδικασία αυτών των συναισθημάτων απογυμνώνει την εξελικτική πορεία της φόρμας που περιβάλλει τη παρουσία, μεταλλάσσοντας τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και παρουσιάζοντας μια δαιμονική διαμόρφωση. Μέσω αυτής της διαδικασίας εξοντώνονται στοιχεία της προσωπικότητας και παρέχεται ελπίδα διαφυγής ως επιτακτικό μέσω λύτρωσης από τη μεταμορφωτική θέαση του έσω εαυτού. Τα παιδιά χάνουν την πρώτη τους φόρμα αλλά διατηρούν μια συνέχεια της αρχικής τους μορφής. Εκτός από την όψη τους αλλάζουν και οι λειτουργίες τους. Οι μορφές συναινούν στο να προστεθούν μη ανθρώπινα χαρακτηριστικά ως δυνατότητα ενδυνάμωσης της συνειδησιακής αντίληψης.    
 Τα έργα της Χριστίνας Τζάνη είναι ανήσυχα και η λεπτομέρεια τους μεταδίδει την απροκάλυπτη και παγκόσμια αλήθεια για την παιδική ανθρώπινη ύπαρξη. Επιδρούν σαν ψίθυροι μέσα από το ξεχασμένο εσωτερικό μας κόσμο.   

Εγκαίνια:  8 Σεπτεμβρίου 2016
19.00 – 22.00 μμ
Διάρκεια
8/9 – 7/10
Ωράριο Γκαλερί
Τετάρτη-Παρασκευή
17.00-19.00 μμ
KH5 Gallery
Zwinglistrasse 5
8004 Ζυρίχη

Artist: http://www.christina-tzani.com/
Kh5 gallery: http://kh5.ch/

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 2010 μέχρι το 2015 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και τον Θωμά Ζωγράφο. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικότερες, την ατομική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με τίτλο ‘Εξωδεκτική Ευαισθησία’ (2016), ‘Τender Wounds’ στη γκαλερί X στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας(2016) καθώς και στις ομαδικές Fresh’15: Happy Accidents, Action Field Kodra στη Θεσσαλονίκη (2015), στη Biennial Castra στη γκαλερί Lokarjeva στη Σλοβενία (2015), όπως και στο  Fid Prize 7, Esä’s Grande Gallerie, στη Γαλλία και στην έβδομη Μπιενάλε των φοιτητών των Καλών Τεχνών της Ελλάδας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου