Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ευρω-ατλαντική Δημοκρατία της Μακεδονίας

Και ξαφνικά ξύπνησαν οι Μακεδονομάχοι, οι απόγονοι των Μυρμιδόνων, του Λεωνίδα, του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη. Ο στόχος φυσικά πάντα ΛΑΘΟΣ, πότε από επιλογή και πότε από εθνικιστική τύφλωση. Προκαταβολικά να δηλώσω
πως μου είναι εξίσου ξένος τόσο ο Εθνικισμός της μιας, όσο και της άλλης πλευράς. Γιατί πολύ απλά θεωρίες περί καθαρότητας του αίματος ΔΕΝ αναπτύσσουν μόνο οι εδώ ακροδεξιοί, αλλά και το ΒΜΡΟ και το Ουράνιο Τόξο.

Γιατί προέκυψε ξανά το ζήτημα τώρα;

Ας το παραδεχτούμε για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Το θέμα ανακινήθηκε βάσει των Αμερικανικών επιδιώξεων για διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλκανικής, τη στεγανοποίηση των πρώην σοσιαλιστικών χωρών από τη νέα Ρωσική επιρροή. Όποιος λοιπόν εξεγείρεται εναντίον ενός άλλου λαού, ας προσπαθήσει να καταλάβει για ποιον μύλο κουβαλάει νερό.
Εκτός και αν οι Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή, ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, είναι σενάρια θετικά για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό. Το αστειάκι ότι η νέα τάξη πολεμά τον Ελληνισμό, αλλά εμείς φιλονικούμε με τους γειτονικούς λαούς για τον τίτλο του καλύτερου υπηρέτη των Αμερικανών ας τελειώσει εδώ…

Είναι η Μακεδονία ελληνική;
Απλά και κατηγορηματικά ΟΧΙ! Όπως ένα κομμάτι της Γεωγραφικής περιοχής της Ηπείρου και συγκεκριμένα το Βόρειο είναι εκτός της Ελληνικής επικράτειας, όπως ένα κομμάτι της Θράκης και συγκεκριμένα το Ανατολικό.
Όσοι (ελληναράδες) κάνουν πολιτική με όρους Μ. Αλεξάνδρου ας σκεφτούν μια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να προσπαθεί να λύσει το Παλαιστινιακό με όρους αρχαίας Φοινίκης, ή το Μαρόκο να κυρήσσει εμπάργκο στην Τυνησία για την Εθνική συνείδηση του Αννίβα…
Η ιστορική κατηγορία «έθνος» αναπτύσσεται στη δύση του Μεσαίωνα, ΔΕΝ υπερίπταται της Ιστορίας. Είναι το πολιτικό σώμα που φέρει σε πέρας τις Αστικές/Δημοκρατικές/Εθνικές επαναστάσεις, κόντρα στο δεσποτισμό της παρακμάζουσας φεουδαρχίας και τιμαριωτισμού, οριοθετώντας την ιστορική εμφάνιση του Καπιταλισμού. Έτσι πολύ απλά ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, γιατί το περιεχόμενο αυτής της λέξης διαμορφώθηκε χιλιάδες χρόνια μετά. Το πως γεννιούνται τα έθνη, τα εθνικά κινήματα και η εθνική συνείδηση είναι μια συζήτηση που μπορεί και πρέπει να γίνει, μακριά και πέρα από κραυγές και αλαλαγμούς.

Η ταύτιση λαών με τις κυβερνήσεις
Προκαλεί πραγματικά αηδία το τσουβάλιασμα γειτονικών λαών με τα βρωμερά και πολεμοχαρή σχέδια των κυβερνήσεών τους. Γιατί πολύ απλά τέτοια και ακόμη χειρότερα έχει και το Ελληνικό κράτος, ανεξαρτήτως ποια κυβέρνηση στέκεται στο τιμόνι της διακυβέρνησης.
Όσοι εύκολα τσουβαλιάζουν το λαό της ΠΓΔΜ με τους ανιστόρητους αλυτρωτισμούς ή τον τουρκικό λαό με το μιλιταρισμό του στρατιωτικού κατεστημένου, ας μην ξεχάσουν να πλύνουν καλά  τα βαμμένα με αίμα χέρια τους από το αίμα αθώων της Υεμένης, καθώς η αριστερή μας κυβέρνηση πουλά όπλα στους σφαγείς της. Ας παραδεχτούμε πως συμμετέχουμε στη σφαγή των παιδιών της Παλαιστίνης, καθώς αποτελούμε στρατηγικό  εταίρο του Ισραηλινού κράτους. Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ανοίξαμε τις πόρτες ,μαζί με την Κυβέρνηση Σιμίτη, για το σφαγιασμό του Σερβικού λαού, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα πέρασαν από εδώ.
Ακόμη χειρότερα, όταν ακούς τους σημερινούς άνεργους, απλήρωτους, ανασφάλιστους να λένε πως έπρεπε να διαμορφωθεί το έδαφος για τη διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στη γείτονα, να τους υποτάξουμε οικονομικά. Δηλαδή να αβγατίσουν περαιτέρω τα κέρδη όσων ευθύνονται για τα βάσανα που οι ίδιοι σηκώνουν. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που ευαγγελίζονται…
Οι ευθύνες όσων πολιτικών φορέων ταυτίζουν την πορεία της χώρας με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είναι αδιαμφισβήτητες. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Αν. Ελλ. συνεχίζει στον ίδιο κατήφορο με τους προηγούμενους, πορευόμενη αγκαλιά με το διαβρωτικό εξευτελισμό της εξουσίας.

Υστερογραφικά
Στην Ονομασία ΠΓΔΜ εκείνο το «Π» δεν πάει στο «Μ», αλλά στο «Γ».
Αν και το κύριο είναι να αμφισβητηθούν ,και σε μια πορεία να ανατραπούν, τα πολεμοκάπηλα σχέδια στην περιοχή, η ονομασία της γειτονικής χώρας είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Το «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία» είναι μια ικανοποιητική λύση.
Απαιτείται σαφής καταδίκη από τους φορείς του μαζικού κινήματος στο εθνικιστικό αίσχος των σοβινιστικών συλλαλητηρίων, με αφετηρία τη φιλία των λαών.
Τζώτζης Βασίλης
Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

6 σχόλια:

  1. Προκαταβολικά να δηλώσω
    πως μου είναι εξίσου ξένος τόσο ο Εθνικισμός της μιας, όσο και της άλλης πλευράς. Γιατί πολύ απλά θεωρίες περί καθαρότητας του αίματος ΔΕΝ αναπτύσσουν μόνο οι εδώ ακροδεξιοί, αλλά και το ΒΜΡΟ και το Ουράνιο Τόξο.Πόλύ καλή η τοποθέτησή σου για το θέμα.Ας μας ενημερώσει με λίγα λόγια, πότε και που εγκαταστάθηκαν οι Μακεδόνες (Μακεδνοί=ορεσίβιοι), πόσα χρόνια έβοσκαν τα αιγοπρόβατά τους φορώντας προβιές,ζώντας σε καλύβες. Πότε κατηφόρησαν στις περιοχές Πιερίας, Ημαθίας, Βοδενών,Αριδαίας,Παιονίας,Πελαγονίας, Εορδαίας, Ελιμείας, Παρραβαίας και άλλων περιοχών όπως Χαλκιδικής ,Θράκης κ.λ. Πως κατακτήθηκαν οι περιοχές αυτές, για να μεγαλώσει η Μακεδονία στα όρια που γνωρίζουμε, και αν οι κατακτημένοι πολιτιστικά ήταν ισάξιοι των Μακεδόνων κ.λ.π. Τελικά ας δικαιολογήσει την πρεμούρα ένθεν κακείθεν, για το ποιός είναι γνήσιος απόγονος των αρχαίων Μακεδόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ Ο ΤΖΩΤΖΗΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 21 Ιανουαρίου Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://onomasia.gr/
      Υπογράφουμε στον παραπάνω σύνδεσμο.

      Στις 21 Ιανουαρίου, όσοι ζωντανοί.
      https://www.youtube.com/watch?v=VoXfPNhOO7Q

      Διαγραφή
  4. ευρωατλαντικη Δ της Μ το προτιμώ από το Ρωσο Κομουνιστικό Φασιστική Ορθόδοξη Μακεδονία. Στους πρώτους τουλάχιστον βρίσκεις και κάποια ψήγματα ελευθερίας και δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή