Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ι.Βοσκόπουλος απαντά στους δασκάλους


Παρά την απαράδεκτη τακτική του Γραφείου Τύπου του Δήμου Φλώρινας (προφανώς μετά από σχετική απαίτηση του Ι.Βοσκόπουλου) της μη αποστολής Δελτίων Τύπου στα φλωρινιώτικα blogs, η Florine@ για λόγους αντικειμενικότητας στην ενημέρωση των αναγνωστών της δημοσιεύει την παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση του Ι.Βοσκόπουλου προς το Δ.Σ. του συλλόγου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας:


"Θα περίμενε κανείς κάποια αυτοσυγκράτηση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Περιμέναμε  να  κρίνουν και να σχολιάσουν το σύνολο των δηλώσεων του Δημάρχου, πριν προβούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και αναλάβουν το ρόλο του δημόσιου κατηγόρου.  Και βεβαίως το υπεροπτικό ύφος είναι ξένο προς την ιερή έννοια του δασκάλου. Βεβαίως και οι κρίνοντες κρίνονται. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.
Το κύριο έργο του δασκάλου σαφώς και είναι η μάθηση, η εκπαίδευση των παιδιών μας και όχι η διδαχή της παράβασης των νόμων σ’ αυτά. Η διαμαρτυρίες, οι αντιδράσεις, δεν πρέπει να καταλύουν τη δομή της κοινωνίας και τη λειτουργία της, επιβάλλοντας την αυθαιρεσία και το παιδαγωγικό κλίμα που απορρέει απ’ αυτήν.
Υπάρχουν «σκοτεινοί κύκλοι», τους οποίους θα αποκαλύψουμε όταν έρθει η ώρα. Κανείς δεν είπε ότι αυτοί είναι οι δάσκαλοι.
Στα σχολεία ξέρετε πολύ καλά ότι οι όροι υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Και ο Δήμος δεν μπορεί να συναινέσει σε μια κατάσταση σίτισης των παιδιών χωρίς μαγείρισσες, χωρίς καθαρίστριες και να  γίνει συνεργός σε μια ενδεχόμενη πρόκληση βλάβης στην υγεία των παιδιών. Κι αυτό το αίσθημα ευθύνης προκάλεσε την ενημέρωση του Εισαγγελέα.
Να επισημάνουμε κάτι που επιμελώς αποκρύπτεται από την δημόσια κριτική, ότι ο Δήμαρχος δήλωσε σαφέστατα πως μόλις υπάρξει η δυνατότητα μεταστέγασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, θα γίνει λαϊκή συνέλευση στο Αρμενοχώρι, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι για ποια χρήση θέλουν το συγκεκριμένο κτίριο. Γιατί υπάρχουν αρκετές προτάσεις από φορείς και πολίτες του Αρμενοχωρίου.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θέλουν να κάνουν τίποτα εν κρυπτώ. Τα πάντα στο φως. Πρώτα η γνώμη των Δημοτών".

5 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ
    1. ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
    2.ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟ
    3ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ
    4 ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΕΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα η γνώμη των Δημοτών.!!!!!!!!!!!!!!!
    Aυτό κάπου το έχω ξαναδεί.
    Εκεί έγγραφε '' πρώτα ο πολίτης !!!'' και μετά είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε το '' τι εστί βερύκοκο ''
    Πρώτα ,λοιπόν ,η γνώμη των Δημοτών.
    ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ [[ ΧΙ ΧΙ ΧΙ το νομικό πρ'οσωπο ,λέει ]] ,ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ... ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ....!!!!
    ΑΦΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ - ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ - ΤΟ ΧΩΡΙΟ [ που έχει χίλιους λόγους να ξεσηκωθεί αλλά...πέρα βρέχει...] που δεν γνωρίζει το καλό του και οι κάτοικοί του ,χωρικοί, δεν ξέρουν το καλό των παιδιών τους,και μόνον ο δήμαρχος το ξέρει γι αυτό άλλωστε ψηφίσανε και τον συγκεκριμένο.
    ΑΦΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
    ΑΦΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ,ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!
    Θα κάνει, λέει, λαϊκή συνέλευση, για να ακούσει την γνώμη των δημοτών... Αλλά
    Από αχάριστους τι περιμένεις δήμαρχε ; και
    Ιδού η Ρόδος.. ένα πηδηματάκι και να η λαική συνέλευση, σύντομα όμως όσο είναι καλός ο καιρός και μπορούμε να συγκεντρωθούμε στα τσαϊρια, δεν υπάρχει καφενείο τόσο μεγάλο στο χωριό να χωρέσουν οι δημότες και στο εν λόγω κτήριο θα εργάζονται οι υπάλληλοι της νεοσύστατης υπηρεσίας,του ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ που μας λέτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ "Για το λόγο ότι ο Δήμος δεν μπορεί να συναινέσει σε μια κατάσταση σίτισης των παιδιών χωρίς μαγείρισσες, χωρίς καθαρίστριες και να γίνει συνεργός σε μια ενδεχόμενη πρόκληση βλάβης στην υγεία των παιδιών. Με αίσθημα ευθύνης ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Να συλληφθούν με αυτόφωρο όλοι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που δεν πληρούν τις ανωτέρω προδιαγραφές." Άρα δάσκαλοι όλοι σας είσαστε παράνομοι. Τη Δευτέρα ξέρετε τι σας περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
    1. Δε μπορεί οι δάσκαλοι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, να ασχολούνται με το πώς θα σιτίσουν τα παιδιά με catering που δεν είναι ασφαλή, διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Αυτό είναι παράνομο. Αν συνεχίζουν θα ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα».
    2. Το κύριο έργο του δασκάλου σαφώς και είναι η μάθηση, η εκπαίδευση των παιδιών μας και όχι η διδαχή της παράβασης των νόμων σ' αυτά.
    3. Η διαμαρτυρίες, οι αντιδράσεις, δεν πρέπει να καταλύουν τη δομή της κοινωνίας και τη λειτουργία της, επιβάλλοντας την αυθαιρεσία και το παιδαγωγικό κλίμα που απορρέει απ' αυτήν.
    4. Στα σχολεία ξέρετε πολύ καλά ότι οι όροι υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια.
    ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας παρακαλώ σταματήστε να βάζετε φωτό του βοσκού στη καρέκλα του Νομάρχη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή