Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη



Πηγή: Εφ. "ΗΧΩ"

5 σχόλια:

  1. Το σύνδρομο του παραγωντισμού είναι ψυχαναγκασμός.
    Σαν film noir του Χιτσκοκ.
    Οι παραγωντιστές λειτουργούν όπως και στα πανηγύρια.
    Θέλουν πρώτοι να σέρνουν το χορό.Μόνο που τώρα πια η κατάσταση είναι τέτοια που προέχει το ψωμί και όχι το θέαμα
    Άρτοι και θεάματα τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ομιλίες των συνδικαλιστών είναι πάντα ίδιες από τη δεκαετία του 80΄. Πως να μην είναι κουραστικές; Τα ίδια, και τα ίδια, και τα ίδια.. Ειδικά οι αριστεροί χρησιμοποιούν και τις ίδιες ακριβώς λέξεις: "Ταξική πάλη", λαϊκή πάλη, αγώνας, κεφάλαιο, καπιταλισμός, εργαζόμενοι.. Αμάν πια! Γι΄αυτούς η λέξη "εξέλιξη" δεν υπάρχει πουθενά.. κι ας είναι η συνώνυμη του χρόνου. Την εξέλιξη την κουβαλάνε ο άνθρωπος κι ο χρόνος 24 ώρες το 24ωρο. Αυτοί μάλλον δεν το ξέρουν.. Ευτυχισμένο το νέο έτος 1981.. σύντροφοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄θα συμφωνήσω με τον ποιμήν. Πέραν των μαθητών και φοιτητών που λούφαραν μία μέρα κάναν μία βόλτα στην πλατεία.Πέραν απο το κομματικό πάμε που απαριθμεί χωρίς φοιτητές ούτε μία δεκάδα διαδηλωστές στην πλειοψηφία τους ήταν . Δάσκαλοι μετρημένοι δεητζήδες συνδικαλιστές και ορισμένοι όψιμοι καταστηματάρχες επέλεξαν απεργούσαν απο "μικροφώνου". Βγαίναν "αγωνιστικές" φωτογραφίες .

    Συνδικαλιστές κομματικοί επαγγελματίες .Πού είναι οι οικοδόμοι? οι βιομηχανικοί εργάτες? οι αγρότες? οι κτηνοτρόφοι? οι άνεργοι και οι απολυμένοι? οι δημοτικοί υπάλληλοι? πουθενά! Θα συμφωνήσω με τον ποιμήν επι της ουσίας έκαναν μία καλή ΄φιέστα . Τα πρόσωπα που είδα δέν απεργούσαν χρόνια και σάν τους τελευταίους των τελευταίων βγήκαν στους δρόμους.τίποτα περισσότερο το 50% βγήκε για να δικαιολογήσει την εκλογή τους σε συλλόγους σφραγίδες μέχρι πέρσι ....ποιμήν η εκτίμηση σου είναι σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα τόσο εύκολα. Και άλλες φορές καλούσαν σε κινητοποιήσεις και μαζεύονταν πολύ λιγότεροι. Η συγκέντρωση στην πλατεία με τους φορείς είχε 300-350 άτομα το λιγότερο. Και άλλους 150 το ΚΚΕ. ήμουν εκεί και μετρούσα. Είναι κατά πληθυσμιακή αναλογία σαν 35.000 κόσμος στη Θεσσαλονίκη. Συνεπώς κάτι αλλάζει. Αντί λοιπόν να κατακρίνουμε ας καλέσουμε τον κόσμο ώστε την άλλη φορά να είναι ακόμη περισσότεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μια μερα ειναι που θα σωσει τους μαθητες και τους φοιτητες,πραγματικα.χωρις βιβλια καθηγητες και θερμανση θα προοδευσουν.
    α ρε προβατααααααα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή