Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων Άνω και Κάτω Κλεινών για τη δημιουργία νταμαριού


Τα αιτήματα, οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής των Κλεινών για τη δημιουργία νταμαριού στην περιοχή εκφράστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για τον οδικό άξονα Φλώρινας- Νίκης. 

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής ήδη υπάρχει ένας δανειοθάλαμος που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή για τη κατασκευή του ταμιευτήρα Παρορίου και η δημιουργία ενός δεύτερου δανειοθαλάμου σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από το πρώτο θα προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή γεγονός που θα έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Άνω και Κάτω Κλεινών.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας των Εταιριών που έχουν αναλάβει τη κατασκευή του άξονα υπογράμμισαν την υποχρέωση τους μέσω της σύμβασης που έχουν υπογράψει να χρησιμοποιήσουν υλικά από το συγκεκριμένο δανειοθάλαμο αλλιώς όπως είπαν είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής του έργου. Οι κάτοικοι επεσήμαναν ακόμα και τη καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων από το κράτος για τις απαλλοτριώσεις που γίνανε στην περιοχή για τη κατασκευή του οδικού άξονα φέρνοντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο αφού εδώ και πέντε χρόνια, όπως ανέφεραν, και δεν έχουν πληρωθεί και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια που τους έχουν απαλλοτριώσει. Απαντώντας ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης τόνισε πως αν δεν γίνει το έργο δεν πρόκειται να πάρουν και τις αποζημιώσεις υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα κατασκευής του οδικού άξονα, που ήταν χρόνιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, καθώς θα προσφέρει και εργασία σε άνεργους νέους της περιοχής και θα είναι ενίσχυση στη θέση μας για την άμεση κατασκευή του οδικού άξονα Φλώρινα- Πτολεμαίδα που θα μας συνδέσει με τα μεγάλα αστικά κέντρα και θα άρει την απομόνωση από την περιοχή της Φλώρινας.



Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ΕΡΑ Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. O ίδιος ο συντάκτης των κειμένων διαμαρτυρίας πρέπει επώνυμα να διαβάζει το κείμενο δημόσια και αφού ψηφιστεί να δίνεται στα μέσα ενημέρωσης, για να απηχεί πραγματικά τις απόψεις των περισσοτέρων, κι όχι προσωπικές εμπάθειες ή πολιτικές σκοπιμότητες...
    Γιατί λασπωμένο πρωθυπουργό, μετά από επίσκεψη στο χωράφι τους, θα ήθελαν όλοι να φιλέψουν....
    Ομοίως και την αυτού μεγαλειότητα Εγνατία....
    Κι ας χάσουνε και 20 νταμάρια...
    Κι ας σφάξουνε και 30 γομάρια...(με σαμάρι ή μη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή