Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας μετά από καταγγελίες...


Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, χθες Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, επιθεωρητές εργασίας προχώρησαν  σε ελέγχους σε εργολαβία σωστικών ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο Αναργύρων, που έχει αναλάβει 

εταιρεία στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, έπειτα από καταγγελίες  που δέχθηκε ο τελευταίος  για την καταβολή  ιδιαίτερα χαμηλών ημερομισθίων στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι μισθοί που δίνονται είναι πολύ μικρότεροι σε σχέση με αυτούς που – και κατά τη δική του άποψη – θα έπρεπε να υφίστανται. Ενδεικτικά, τα ημερομίσθια  που βρίσκονται σε ισχύ έχουν ως εξής:
 - 28,5 ευρώ μικτά για παντρεμένους άνω των 25 ετών
 - 26 περίπου ευρώ μικτά για ανύπαντρους άνω των 25 ετών
 - 22 ευρώ  περίπου μικτά για όσους είναι κάτω των 25 ετών
Ο κ. Μπίρος ανέφερε πως το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο  & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, με κοινοποίηση στο Γενικό Διευθυντή των Ορυχείων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. Παναγιώτη Νικολακάκο και στη Διευθύντρια του ΛΚΔΜ Όλγα Κουρίδου, ζητώντας τους να πληροφορηθούν αν η σύμβαση που υπέγραψε η ΔΕΗ με τη συγκεκριμένη εταιρεία προβλέπει τα ημερομίσθια αυτά που βρίσκονται σε ισχύ ή αν τα ημερομίσθια θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερα, όπως εκείνα που ισχύουν για τους διμηνίτες και τους οχταμηνίτες.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης μιλώντας στο kozan.gr, ανέφερε ότι τα ημερομίσθια που ισχύουν είναι βάσει της κείμενης νομοθεσίας και δεν υφίσταται κάποιο θέμα παρατυπίας. Στην ερώτησή μας περί των καταγγελιών που κάνουν λόγο για τ’ ότι μερικοί εργαζόμενοι δουλεύουν στον ήλιο – επί ώρες – χωρίς ομπρέλα,  μας ανέφερε  ότι πράγματι υπάρχει  μικρός αριθμός ομπρελών, όμως με δική του παρέμβαση και χωρίς αυτό να είναι ευθύνη της εταιρείας (αλλά της ΔΕΗ), έχει μεριμνήσει και αναμένεται να διευθετηθεί πλήρως το θέμα. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι σήμερα Παρασκευή 10/08 θα επισκεφτεί ο ίδιος το συγκεκριμένο χώρο ώστε να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση και θα μιλήσει με τους εργαζομένους προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα ισχυρίζονται ότι υπάρχουν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.
Tέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η Επιθεώρησης Υγιεινής και Ασφαλείας Κοζάνης αναμένεται να πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες μέρες έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει  τη βασιμότητα των συγκεκριμένων καταγγελιών.
Πηγή: kozan.gr

4 σχόλια:

  1. Οι κατηγορίες είναι πέρα για πέρα αληθείς!Τα μεροκάματα είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που δίνονταν από τον προηγούμενο εργολάβο.Απλά φαίνεται για άλλη μια φορά ποιοι μας κυβερνάνε...βλέπε Πολύδωρας,βλέπε Ιωσηφίδης...είναι πραγματικά κρίμα να γεμίζουν τις πισινες τους με τον ιδρώτα του κοσμάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λέμε μεικτά,εννοούμε ότι βγάζουμε το ένσημο και τον όποι φόρο,άρα για τον εργαζόμενο τι μένει?Θα μου πείτε αυτά μπορεί να λέει ο νόμος και ο κάθε επιχειρηματίας,όπως ο κ.δήμαρχος Αμυνταίου θέλει να οικονομίσει,κανένα πρόβλημα μαγγιά του,δεν μπορεί όμως να βασίζεται σ'αυτούς τους ψήφους,που όπως λέει τους δίνει δουλειά και ψωμί.Τι σημαίνει αυτό?Ο κάθε εργαζόμενος είναι τόσο νηστικός?Κάποια χρήματα για να συντηρεί την οικογένειά του θέλει και να έχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την οικογένειά του,φυσικά το ένσημο είναι μόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,δεν μπορεί λοιπόν όταν δίνεις δουλειά σε ανέργους να νομίζεις ότι θα σε ψηφίσουν!με τόσο "μεγάλο"μεροκάματο.Κάποια πράγματα γυρίζουν μπούμερανγκ κ.κ.εργολάβοι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μισό λεπτό ρε παιδιά... Ο "συνδικαλιστής" που ήταν για να μιλήσει, σχετικά με τα μεροκάματα "ομοίων", πριν μερικά χρόνια, όταν αυτά (κάποιων), άγγιζαν τα 9.000+ χιλιάδες ευρώ;

    Όταν γυρνάς τα "μάτια στο παρελθόν", έρχεται και "σου τα βγάζει το μέλλον".

    Δεν λέω πως έχετε άδικο, το αντίθετο.
    Όχι όμως να τρώμε απ' το τσουκάλι του Αγά όσο αυτό είναι γεμάτο και μετά να φωνάζουμε γιατί αδειάζει το τσουκάλι!

    Αν έβλεπα, μια φορά έστω(!) συνδικαλιστή των 700 ευρώ, (επί εποχής "χονδρεμπορικής" σπατάλης χρημάτων σε μισθούς, επιδόματα κ.λ.π., να φωνάζει "κάτω οι κλέφτες"... και τι στον κόσμο!

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. parakalw t ergatiko kentro n ksanakanei elegxo stous arxaiologous sxetika m tis sumvaseis gt simera dimiourgithike allo provlima 23/08/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή