Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Οι κουτοπονηριές του Ι.Βοσκόπουλου


Πανικόβλητος ο Ι.Βοσκόπουλος από την οργή των Φλωρινιωτών για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καταφεύγει σε τεχνάσματα φτηνού λαϊκισμού ζητώντας από τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις
καταστροφικές επιπτώσεις του σχεδίου "Αθηνά". Ξεχνάει βέβαια ότι πριν λίγες μέρες μαζί με αυτούς, τους οποίους τώρα καλεί να παραιτηθούν, συνυπέγραψε επιστολή – μνημείο δουλικότητας προς τον "Εξοχώτατο κύριο Πρωθυπουργό"…. Θέλει να ξεχνάει επίσης, αλλά του θυμίζουμε εμείς, τις αστειότητες που ανέφερε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πλήρη και προκλητική απουσία του ίδιου και του Δήμου από τις κινητοποιήσεις για την απόσυρση του σχεδίου "Αθηνά" ότι "δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει με διαδηλώσεις τους πολίτες". Τέλος, παραθέτουμε φωτογραφία από την επίσκεψη Αρβανιτόπουλου στην Κορυτσά όπου «έτρεξε» να τον υποδεχτεί μόλις 5 μέρες πριν (24 Μαρτίου).    
Μήπως τελικά οι σκέψεις για παραίτηση εξυπηρετούν δικά του σχέδια ή απαντούν σε δικά του προβλήματα? 
Ή μήπως θέλει να επιχειρήσει ηρωική έξοδο με το τέχνασμα «Στρίβειν διά του αρραβώνος»?


Ακολουθεί η επιστολή του Ι.Βοσκόπουλου:


Θέμα: Πρόταση παραίτησης αιρετών Δυτικής Μακεδονίας.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το Αθηναϊκό κράτος κώφευσε στις αντιδράσεις του λαού της Δυτικής Μακεδονίας για το πανεπιστήμιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας, οι παραστάσεις μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι μαζικές αντιδράσεις των πολιτών δε συγκίνησαν κανέναν.
Η συρρίκνωση του ΤΕΙ και η κατάργηση του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δε μας αφήνει περιθώρια αντιδράσεων πια, παρά μόνο ένα. Την παραίτησή μας, από τους θεσμικούς φορείς στους οποίους συμμετέχουμε.  Γι’ αυτό προτείνω την παραίτηση του συνόλου των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων στους Δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Εορδαίας, Καστοριάς και Κοζάνης. Την παραίτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων. Την παραίτηση του συνόλου των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας.
Εφόσον οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αποδεχτούν την πρότασή μου, πρέπει να λάβουν  άμεσα τη σχετική απόφαση.
Ας είναι η τελευταία μας αντίδραση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και η ελάχιστη προσφορά στη Δυτική Μακεδονία και τους πολίτες της.
Το άδικο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.


.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Φλώρινας

Ιωάννης Βοσκόπουλος

14 σχόλια:

  1. Ναι είναι κουτοπόνηρος. Αν το εννοούσε θα το έκανε. Η λογική του "θα πηδήξω αν το κάνεις κι εσύ" είναι για το νηπιαγωγείο.
    Κουτοπόνηροι όμως και όσοι πλασάρουν στους Φλωρινιώτες ότι υπήρχε περίπτωση να σπάσει ο κυβερνητική γραμμή για λόγους τοπικούς.
    Γενικά, κουτοπονηριά παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κινησεις εντυπωσιασμου και μια προταση που γνωριζει καλυτερα απ ολους οτι δε θα εχει κανενα αποτελεσμα..κανεις δεν προκειται να παραιτηθει αρα και αυτος οποτε εκ του ασφαλους παιζει με αχαρο τροπο το ρολο του ηρωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να παραιτηθεί θέλει πριν τον παραιτήσουν και να γλυτώσει από τα χοντρορεζιλίκια που έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έστω και αργά είναι μια δυνατή πράξη. Να προχωρήσουν άμεσα σε παραιτήσεις. Παράλληλα να καλέσουν όλον το κόσμο της Δ. Μακεδονίας στις πλατείες και γύρω από τους χώρους του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Να προστατέψουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοσκόπουλε δεν σε σώζουν τέτοια χαζά. Ο Παπαγεωργόπουλος έγινε το Φάντασμα που σε στιχιώνει.Παραιτήσου αν έχεις 2 δράμια @@@@@@ια

      Διαγραφή
    2. Διευκρινίστε κα Σπύρτου εάν στην ηρωική έξοδο ως δυνατή πράξη, πρέπει να συμπεριληφθούν όλοι και ποιους εννοείτε ;

      Διαγραφή
  5. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ,ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ(ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ,ΒΛΕΠΕ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ,ΡΙΞΙΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΔΗΘΕΝ ΜΥΘΕΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ,ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ.ΩΣ ΕΚΕΙ.ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας φίλος από τα @@@@@@ μου θύμισε ένα παραμύθι: Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια πονηρή αλεπού που στην προσπάθεια της να κλέψει την τροφή της ,πιάστηκε κάπου η ουρά της με αποτέλεσμα να κοπεί...ε νομίζω την συνέχεια την ξέρετε. Αυτό λοιπόν το παραμύθι που το λέγανε κάποτε στα μωρά για να κοιμηθούν αποφάσισε ο Δήμαρχος να το πει και στο κόσμο της Φλώρινας μήπως και τον υπνωτίσει για άλλη μια φορά. Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας. Εδώ ο κόσμος καίγεται, η Ελλάδα μας υπό μνημονιακό κλοιό και εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και οι Βοσκόπουλος και Στάθης παρόλο που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα ,προσπαθούν να παραμείνουν στην εξουσία με διάφορο τεχνάσματα αυτού του τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΈΣΚΑΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΣΑΝ ΚΛΑΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραιτήσου εσύ Βοσκόπουλε και μην πιάνεις τους άλλους στο στόμα σου.Τρέξε να γλυτώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντωνακάκη Σοφία30 Μαρτίου 2013 στις 1:16 μ.μ.

    Kα Σπύρτου η αξιοπρέπεια δεν προστατεύεται από τους θεσμικούς πολιτευτές.
    Η Αξιοπρέπεια προστατεύεται με αγώνες προσωπικούς και συλλογικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Σπύρτου, αν κλείσει το Παν/μιο της Φλώρινας, εσύ που θα βρεθείς; Στο σπίτι σου ή που αλλού; Γι΄ αυτό μωρέ ωρύεσαι !!!!!!!!!!!!!!!! Τη θεσούλα σου, ή μας αγάπησες τόσο πολύ και θέλεις κι εσύ να μας σώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τους πάντες. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν έχουμε μια προσωπική μας δημιουργία τους καλούμε για την ανάδειξή της. Έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα γιατι να παραιτηθεί βρε παιδιά? Μια χαρά δήμαρχος είναι ο άνθρωπος. Τι σας χάλασε? Το οτι είναι υπέρ του να κυκλοφορεί ο κόσμος πιωμένος στις φωτιές (βλέπε 2 χρόνια πριν που την είπε στην τροχαία γιατί έκανε αλκοοτέστ την ημέρα που ο δήμος μοίραζε κρασί στους επισκέπτες..... τραγικό και ανεπανάληπτο. Σε νορμάλ χώρα θα είχε εξαφανιστεί απο τα καθήκοντά του....)? το ότι αντι να ξοδεύει χρήμα ΔΙΚΟ ΜΑΣ το ξοδεύει σε κινήσεις γλειψήματος? (βλέπε αναπαλαίωση κτιρίου εκκλησίας κανα 300άρι χιλιάδες ευρώ που ούτε καν μας ρώτησε αν γουστάρουμε να πάνε εκεί) το οτι δεν ασχολείται με τρύπα στο δρόμο αν δεν πάρει διαστάσεις 2μΧ2μ? το οτι γέμισε κολωνάκια τους δρόμους χωρίς να ενδιαφερθεί καν για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης? το οτι είχε κλείσει την Μεγαρόβου για σχεδόν ένα μήνα , για εργασίες επισκευής????? (πόσο χρήμα @@@@@ αραγες ο εργολάβος που ανέλαβε αυτό το μεγαλόπνοο έργο επισκευής 90 μέτρων ασφάλτου σε χρόνο ρεκόρ ενός μήνα?) το οτι είναι απών απο οτιδήποτε έχει ανάγκη η πόλη μας? το οτι ΔΕΝ έχει ικανότητες δημάρχου, ούτε καν οδοκαθαριστή? Γιατί όμως υπάρχουν παράπονα? Ζούμε σε μια πόλη που ψηφίζει σταθερά μνημονιακούς, τσοπάνους (με την κακή έννοια), αργόσχολους, τυχοδιώκτες κλπ κλπ κλπ. Ζούμε στην πόλη που διαμαρτύρεται για την τιμή του πετρελαίου, χέρι με χέρι με έναν απο τους ανθρώπους που υπογράψανε για τα σκατά που τρώμε. Τι να λέμε τώρα? Μάθετε μπαλίτσα. Σταματήστε να ζείτε σκεπτόμενοι ποιός είναι ο επόμενος που θα σας βολέψει, εσας ή τα παιδιά σας. Γιατί σύντομα κανείς δε θα είναι βολεμένος. Και τα παιδιά σας θα είναι βολεμένα σε μια πραγματικότητα που δεν θέλετε καν να γνωρίζετε. Ξυπνήστε όμως γιατί κοιμόσαστε όρθιοι. Συγνώμη αλλά έτσι είναι. Το λέω με λύπη και όχι με θυμό. Λυπάμαι αλλά αυτή η πόλη αν το επιτρέψουμε λίγο ακόμα σε κάμποσα χρόνια θα ανήκει σε γειτονική χώρα και όχι σε εμάς. Θυμηθείτε το. Όταν ψηφίζετε και όταν ασχολείστε με τα κοινά αποφασίστε τι θέλετε. Προσωπικό συμφέρον ή κοινωνικό. Μπορείτε? Δύσκολο γιατί έτσι έχει μάθει ο ΈΛληνας. Κρίμα. Αξίζουμε το παραμικρό που μας συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή