Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Όταν οι μάσκες θα πέσουν

Αρχικά να ξεχωρίσουμε κάτι. Η ιδέα και η υφή της θεωρίας των δυο άκρων δεν τίθεται. Ωστόσο ιδέες ανορθολογισμού και  υπερθεματισμού του παραλόγου μας στοιχειοθετούν καθημερινά ως λαό με αποτέλεσμα η θεωρία να χωλαίνει, εφόσον δεν μπορούν να οριστούν με σαφήνεια τα όρια μεταξύ θεμιτής και αθέμιτης βίας .
Πόσο μάλλον σήμερα που η θεωρία έχει γίνει μπαλάκι, έχει κλειστεί στο καβούκι και έχει αναμειχτεί  με ένα τσαλακωμένο χαρτάκι με τα αρχικά Χ.Α.  Καλώς ή κακώς άλλωστε η θεωρία δεν αποσκοπεί πουθενά εφόσον οι μονάδες παρεμβατισμού στους πυρήνες της κοινοβουλευτικής αριστεράς δεν συγκρίνονται επ  ουδενί με αυτές των τετράγωνων με τα ξυρισμένα κεφάλια. Από την άλλη  στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελείται από κάθε μορφής συγκαταβατικούς  βουλευτές  έως αναρχικής φύσεως Διαμαντόπουλους  η άποψη πως antifa ιδέες αξίζουν μόνο για τοίχους και hash tags δεν λέει να ξεχαστεί, να παρακαμφθεί και να αναθεωρηθεί .Η αντιπολίτευση φοβάται να  παραδεχτεί τι είναι, δηλαδή ένα συστημικό κόμμα με αντίρροπες δυνάμεις κατά καιρούς, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Ας περάσουμε ωστόσο στο θέμα των ημερών. Ο ρόλος pack journalism είναι από τα πρώτα θέματα που συζητάς σε κάθε εργαστήρι δημοσιογραφίας. Όμως για μέρες τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων κραδαίνονταν εναντίον της ποινικοποιημενης από τους ίδιους  ΧΑ και το alleged “φέρονται ως..” έκανε φτερά και την θέση του έπαιρνε τυποποιημένη είδηση κατευθείαν από το κέντρο τύπου της κυβέρνησης. Η δικαστική εξουσία εκπαραθυρώθηκε .Αποτέλεσμα αυτού, ο υπερκοριός της ΕΥΠ να δουλεύει υπερωρίες, να δίνει αβάσιμες συζητήσεις, να βγαίνουν στην φόρα οικογενειακά άπλυτα του Γερμένη να μαθαίνουμε τι χρώμα έχει το υπνοδωμάτιο της θυγατέρας του Μιχαλολιακου, να βλέπουμε όλο το θέμα υπό ξεθωριασμένη οπτική showbiz ,αλλά να χάνουμε την ουσία.  Κι η ουσία είναι πως δεν έχουμε μάθει τίποτα για τον συγγενή βουλευτή της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν σε επιτελικό πόστο στην ΕΥΠ και αν αυτό έγινε με εντολή Σαμαρά ή  αν θα μάθουμε το όνομα του ιδιοκτήτη ναυπηγείου που φαίνεται να προσέλαβε χρυσαυγίτες του Περάματος, μετά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ;  Τιμωρήθηκε κάνεις που μπροστά στις κάμερες ο Παππάς απελευθέρωνε μέσα από την κλούβα των ΜΑΤ συλληφθέντα, πέρυσι στο θέατρο Χυτήριο; Διάλογοι που θα φαίνεται ότι πραγματικά άτομα με απαλό δέρμα, Ρόλεξ και ακριβά μανικετόκουμπα υποστήριζαν την ΧΑ θα εμφανιστούν στο προσκήνιο;
Είναι πραγματικά αξιομνημόνευτη η ταχύτητα που ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε. Ο αρμόδιος υπουργός συνέλεξε 32 δικογραφίες περί συστάσεις εγκληματικής οργάνωσης, τις απέδωσε στον κατάλληλο ανακριτή και μέσα σε ένα πρωί η δημοκρατία κατάφερε να αποφανθεί. Μένει να δούμε αν η κατάθεση που έκανε την προηγούμενη του αυτοφώρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΧΑ εναντίον του ΠΑΣΟΚ τελεσφορήσει άμεσα ή ξεχαστεί στο παραδικαστικό χρονοντούλαπο. Είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη κίνηση επιπολαιότητας αποσκοπούσε στο να μειωθεί δραστικά η δυναμική ενός κόμματος που δεν είχε και δεν επεδίωξε επαφή με το λόμπι δημοσιογραφίας, παραδικαστικής εθελοτυφλίας και πολιτικού καιροσκοπισμού, τουλάχιστον εμφανώς.
30 χρόνια η κατά πολλούς φιλοναζιστικής αντίληψης ομάδα κινείτο στον ελληνικό χώρο. Από την πρώτη μέρα συστάσεως  το καταστατικό της ως πολιτικός φορέας είχε εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο. Στα 27 ωστόσο από τα 30 αυτά χρόνια λειτουργούσαμε σε μιας άλλης λογικής τροχιά που ο εκάστοτε Τσοχατζόπουλος ήταν ήρωας όταν κατέτρωγε από τα κρατικά ταμεία. Για τα αποστήματα του SS δεν ανησυχούσαμε λοιπόν. Κάθε φορά που πήγαιναν με τις ακραίες κινήσεις τους να αναδειχθούν τα κέντρα των media την έκοβαν. Στην χώρα μας ωστόσο ο μανδύας του δεξιού με πατριωτικές προεκτάσεις ήταν κάτι το αθέμιτο. Ωστόσο μπορούσες από  ακραίο στέλεχος της συνιστώσας Ρόζας να μεταπηδήσεις στην κοινοβουλευτική ή μη δεξιά, αλλά το αντίθετο ήταν απαγορευμένο.
Οι πολιτικές ιδέες ωστόσο δεν επιτρέπεται να διώκονται, αυτή είναι και η διάφορα του πολιτεύματος μας. Σε συγκεντρωτικά και ρατσιστικής μορφής  καθεστώτα απαιτείται μηδενική ανοχή. Αν αποτελεί κοινή πολιτική άποψη πως η ΧΑ αποτελεί κάτι τέτοιο, τότε μια στάση προσοχής και παρατηρητή απέναντι της θα ήταν ολέθρια. Να καταστείλουμε με βία τα μορφώματα τους μας θέτει στο ίδιο ιδιοσυγκρασιακό περιβάλλον. Σε αυτό το σημείο ωστόσο προσωπική αντίληψη αποτελεί πως  αν όλοι εμείς σαν πλειοψηφούσα τάση εναντίον της ΧΑ, εναντίον ότι δεν μας αρέσει στο αξιακό μας χώρο, την εκπαραθυρώσουμε ποινικοποιώντας την  θα της έχουμε κάνει ένα μεγάλο δώρο χάνοντας ιδεολογικά ως δημοκράτες. Η λύση θα έρθει έξω από τις δικαστικές αίθουσες αν κάθε φορά που βλέπουμε μια ομάδα της ΧΑ να μοιράζει συσσίτια, να σπάει πάγκους παράνομων μικροπωλητών άλλης εθνότητας, να προπηλακίζει συμπολίτες μας μαζευόμαστε δυναμικά-χωρίς πάθος και οργή, σαράκια της δημοκρατίας-και τους γιουχάρουμε. Αν δείξουμε στον ταλαιπωρημένο συμπολίτη ότι μπορούμε περά από κόμματα και μικροπολιτικές να επανιδρύσουμε ένα κράτος δικαίου.

Υ.Γ.: Σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, για να ήταν η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση θα έπρεπε να «επιδιώκει» τη διάπραξη κακουργημάτων, εν προκειμένω να σχεδιάζει κεντρικά ανθρωποκτονίες. Πού είναι ο κεντρικός σχεδιασμός; Υπάρχουν στοιχεία πως ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος για παράδειγμα καθόντουσαν την ώρα του ματς του Ολυμπιακού και, στέλνοντας sms, σχεδίαζαν τη δολοφονία ενός αριστερού ράπερ που τον αγριοκοίταζε ένα μέλος του κόμματος στο Κερατσίνι; Μοιάζει λογικό να συνέβη αυτό;
Άλλο πράγμα είναι ένα κατακάθι από τα πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής να μαχαιρώνει κάποιον, ή ακόμα και στελέχη τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να τον βοηθούν, έχοντας ουσιαστικά συστήσει τοπική συμμορία. Κι άλλο πράγμα, πάρα πολύ πιο σοβαρό για τη χώρα αλλά και παντελώς αναπόδεικτο ως τώρα, συνολικά η Χρυσή Αυγή και κεντρικά ως κόμμα να επιδιώκει και να οργανώνει ανθρωποκτονίες.(πηγη:Ελευθεροτυπία)
Βαγγέλης Νομικός

5 σχόλια:

  1. Σε αυτούς που οργανώνουν αυτοκτονίες δεν αναφέρεσαι καθόλου σύντροφε! Μόνο η Χ.Α. σας ενοχλεί. Δεν έχεις ακούσει για άτομα που αυτοκτόνησαν λόγω της κρίσης που έφεραν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εδώ συνεργάτες τους??? Για αυτή την τρομοκρατία δεν σας νοιάζει καθόλου. Μόνο η Χ.Α.να μην υπάρχει και...όλα καλά. Μόνο που ο λαός ξύπνησε και είναι πλέον πολύ αργά για προπαγάνδα. Δεν πιστεύει κανείς τις σαχλαμάρες περί τρομοκρατικής οργάνωσης. Ας κάνουν εκλογές και θα το διαπιστώσεις και εσύ μαζί με....τον Πρετεντέρη. Άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ εντελώς διαφορετικά πράγματα κατάλαβα από το άρθρο. Πιστεύω οτι ο συντάκτης κατακρίνει ως ακραία την αντιμετώπιση
    του κόμματος της Χρυσής Αυγής από το κατεστημένο σύστημα
    που δεν ενήργησε όταν ίσως έπρεπε και έσπευσε να αντιδράσει στο όριο η κάπως πιό πέρα από τη δημοκρατική δεοντολογία, πιστεύοντας οτι βγάζει κουνελάκια από εμφανώς τρύπιο καπέλο. Είναι αλήθεια ότι κάποια σημεία είναι κάπως μπερδευτικά η αμφίρροπα αλλά το Υστερόγραφο και όχι μόνο, με σαφήνεια στιγματίζει την ακρότητα του κατεστημένου συστήματος εναντίον αυτού που πριν καταδικαστεί από τον φυσικό δικαστή, ήδη είχε ευθέως καταδικασθεί ως ένοχος εγκληματίας από το εντέλων -δυστυχώς- σύστημα ερήμην η προς υπόδειξη του φυσικού δικαστή. Αυτό ακριβώς είναι το alleged (φερόμενος ως.. ) που αναφέρει και είναι το αξίωμα της αθωότητας έως την δικαστική και όχι μιντιακή καταδίκη η απαλλαγή. Βέβαια στη σημερινή Ελλάδα των απογόνων του Σωκράτη και του Κλεισθένη, αυτά είναι ψιλά, πολύ ψιλά γράμματα. Μήπως τελικά ο Φαλμεράϊερ η πως ακριβώς τον λέγανε, κάτι ήξερε γιά το DNA μας πριν καν αυτό ανακαλυφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψιχούλα Βαγγελάκι πέστα λίγο πιο απλά ρε χριστιανέ μου.
    Τι τα θες όλα αυτά τα alleged και hash tags και το πομπώδες ύφος με τις υπερφίαλες εκφράσεις.
    Γι α να μην σε πιάνει η έπαρση ρίξε μια ματιά και στη παρακάτω διεύθυνση.
    http://www.reporter.gr/Apopseis/MarketingBrowser/Panos-Tsagkarakhs/item/182044-%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%8D%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B5
    Επί της ουσίας έχω να πω τα εξής:
    Συμφωνώ με το 2ο σχόλιο των 10:51 και συμπληρωματικά σε αυτό θα αναφέρω ότι, ξεκινάς κάτι να πεις και λίγο τα μπλέκεις, για αυτό και ο/η εκ του πρώτου σχολίου τα αντιλήφθηκε διαφορετικά.
    Κάτι πας να πεις για την αριστερά χωρίς όμως ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία και φαίνεται σαν να ρίχνεις τουφεκιές στο αέρα.
    Τώρα στα υπόλοιπα με λιγότερα λόγια θα έλεγα ότι συμφωνώ, διευκρινίζοντας όμως ότι στις δράσεις της Χ.Α δεν υπάρχει θεμιτή βία.
    Επίσης όσον αφορά την πολύ απλή λύση περιθωριοποίησης της Χ.Α με δημοκρατικές κινήσεις αποδοκιμασίας των δράσεων της, λίγο ιδεατά μου ακούγονται αυτά που γράφεις.
    Εδώ ο κόσμος σε ένα απλό αντιφασιστικό συλλαλητήριο δεν κατεβαίνει, θα πάει να γιουχάρει την Χ.Α.
    Αντί εκτόνωση μεγαλύτερη ένταση θα πετύχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν υπήρχε η φώτο σίγουρα θα νόμιζες ότι διάβαζες το κείμενο κάποιου 60χρονου.Κρίμα για την νεολαία αυτοί οι μικρομέγαλοι νέοι που είναι πιστά αντίγραφα αυτών που έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο και που στην ουσία μας μεταφέρουν τις άπειρες απόψεις των ανθρώπων του συστήματος που ακούμε εδώ και τόσες μέρες στα κανάλια. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κ.Νομικέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3 hiliometra oura gia ena kilo marouli kai valane filaki th xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή