Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ευχαριστήριο της 11ης γιορτής Μανιταριού


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Φλώρινα η 11η Πανελλήνια γιορτή των Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας στις 10-11-12 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης Φλώρινας, τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας «Αριστοτέλης», την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, τον Σύλλογο για το περιβάλλον και το πολιτισμό «το Βαρόσι».


Συγχαίρουμε όλους όσους συνεργάστηκαν στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και στην υλοποίηση της 11ης Πανελλήνιας  Γιορτής Μανιταριού, της σπουδαιότερης από τις εκδηλώσεις μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα μας, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της μανιταροφιλίας-μανιταρογνωσίας και την ενημέρωση του κόσμου για τη μεγάλη διατροφική αξία των μανιταριών
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και μανιταρόφιλους από την Δυτική Μακεδονία, από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό  που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε τη χαρά της συνεύρεσης μαζί τους.
Ο χώρος στις όχθες του Σακουλέβα από το ύψος του «Αριστοτέλη» μέχρι και τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα της πανέμορφης Φλώρινας, αποδείχτηκε θαυμάσιος.  Το δάσος βελανιδιάς του Αγ. Βαρθολομαίου (Ανάληψη) με το μυκητολογικό του πλούτο μας χάρισε μια θαυμάσια μανιταροεξόρμηση!! Στο σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τον πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας  κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη και από τον πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας κ. Τριαντάφυλλο Τσαμπάζη  οι φίλοι του μανιταριού ενημερώθηκαν για τα περισσότερα είδη μανιταριών που φύονται στην περιοχή μας, τη διαδικασία συλλογής και τις τεχνικές συντήρησής τους.
Στο πλαίσιο της γιορτής διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Η έκθεση των δειγμάτων  όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  τα χαρακτηριστικά των μανιταριών, βάσει των οποίων γίνεται η ταξινόμησή τους ανά είδος, είχε μεγάλη απήχηση από το κοινό και σε αυτό βοήθησε η απίστευτη φετινή καρποφορία. Τα έργα τέχνης (κέρινα ομοιώματα) και οι φωτογραφίες με θέμα το μανιτάρι ήταν καταπληκτικά, τα δε τοπικά προϊόντα και μανιταροπροϊόντα μοναδικά.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία τους στην γιορτή στους Μanitarock και στους Αδελφούς Βαλκάνη που ανέλαβαν το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος, στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και της Λέσχης Πολιτισμού που εικαστικά ομόρφυναν την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Άννας Γαζέα, στους εθελοντές μέλη της λέσχης ειδικών δυνάμεων Φλώρινας που φρόντισαν για την ασφάλειά μας στο βουνό.
Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον φίλο Γιάννη Δαϊκόπουλο που είχε τον κυρίαρχο ρόλο στην υλοποίηση αυτής της γιορτής.
Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους χορηγούς που με τη συνδρομή τους βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα: πετρελαιοειδή ΕΛΙΝ-Πληκαδίτης, Μπέλλης Α.Β.Ε.Ε, Πιπεριές Ναουμίδης, Βασίλης Μαλάμας, Ξυλεία Σταύρου, Γερμανός Μπόικος, Cosmote Κοτόπουλος, Δημοτική Επιχείρηση Ξινού Νερού, Οινοποιία Βεγορίτις, Οινοποιία Κυρ-Γιάννη, Εστιατόριο Τέρψη και πολλούς  άλλους που μας παρακάλεσαν να παραμείνουν ανώνυμοι.
Ευχαριστούμε τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ :
Βέσνα Πέτροβα, Ελένη Νικολάου, Μαίρη Κοντοσώρου, Ιωάννα Ζωγράφου, Μιχαέλα Ζωγράφου, Ντάνο Σουμτάκη, Λευτέρη Πανταζή, Σάκη Τσάφκα, Παναγιώτη Μαραντίδη, Γιώργο Κύρου, Θωμά Νόβα, Νίκο Κοντοσώρο, Γιάννη Κοντοσώρο, Θοδωρή Τασσόπουλο, Στέφανο Σερμπίνη, Πέτρο Μάντζα, Νίκο Δαϊκόπουλο, Παναγιώτη Θεοδουλίδη, Γιώργο Κατικαρίδη, Αλέξη Τοσουνίδη, Δημήτρη Τσώτσο, Γιώργο Σέτκο,  Κώστα Τόλη (Black), Νίκο Γκονέλα (Quick), Νάσο Παπαδάκη, Γιώργο Σαλιάκου, Σωτήρη Κωνσταντινίδη, Παντελή Μαύρο και Σωτήρη Γεωργίου.
Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι η αγάπη και η εμπιστοσύνη είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία, μέσω της συνύπαρξης, της συνεργασίας και της συνδημιουργίας.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΒΡΕΧΕΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!!!!!

Ο Γραμματέας
του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Δυτ. Μακεδονίας
Σταύρος Ζωγράφος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου