Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη Θ.Καρυπίδη με κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 02-10-2014 στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπό τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, με κλιμάκιο του Επιτελείου του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον Αρχιπύραρχο Αθανάσιο Μαργαλιά, Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας και τον Αρχιπύραρχο Σεραφείμ Αθανασίου,

Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας. Ακολούθησε σύσκεψη του παραπάνω κλιμακίου Αξιωματικών με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής που σχεδιάζει και συντονίζει την υλοποίηση του Συμφώνου  Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Αντικείμενο των συσκέψεων ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για τις προτεινόμενες δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 για την αναβάθμιση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ως παράγοντα αποτελεσματικής θωράκισης της προστασίας των πολιτών έναντι κινδύνων φυσικών ή ανθρωπογενών, ατυχημάτων και καταστροφών αλλά και την συνεισφορά της στην εμπέδωση περιβάλλοντος ασφάλειας στην χώρα, έχει εντάξει και προβλέπει την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ 2014-2020 δράσεων που αφορούν την πολιτική προστασία γενικότερα και μεταξύ αυτών ειδικότερα δράσεων όπως  προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, ειδικού εξοπλισμού αντιμετώπισης ατυχημάτων, σεισμών και άλλων καταστροφών, μέσων ατομικής προστασίας επεμβαίνοντος προσωπικού κλπ.
Σημειώνεται εδώ ότι ξεκινάει άμεσα η σταδιακή παράδοση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αριθμού πυροσβεστικών οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών και σχετικού εξοπλισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΠΕΠ και Τομεακά Προγράμματα), ύψους 2.954.643 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου