Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Εντυπωσιάζει ο ηθοποιός Κώστας Μελίδης στο Θέατρο Σοφούλη


Ο σύλλογος γυναικών Λεβαίας ‘’Αλκυονίδες΄΄ το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε την παράσταση ‘’Sweeney Todd’’ στο θέατρο Σοφούλη. Αφορμή στάθηκε η ενσάρκωση του πρωταγωνιστού ρόλου απο τον Κώστα Μελίδη, ενός ηθοποιού με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος
εντυπωσίασε επι σκηνής με την ερμηνευτική του παρουσία και το πηγαίο ταλέντο του.
O "Sweeney Todd" πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή δια χειρός Ντέπυς Ασληχανίδου και Έφης Σισμανίδου, βασισμένη στον βρετανικό αστικό μύθο του δαιμονικού κουρέα της οδού Φλιτ, που έγινε γνωστός μέσα από το ομώνυμο έργο του Christopher Bond. Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελείται η Λένα Πετροπούλου .
Το έργο περιγράφει την διπλή ζωή ενός Κουρέα. Ένα παρελθόν που στερήθηκε άδοξα και ένα παρόν που δεν επέλεξε. Παιχνίδι της μοίρας, θα έλεγε κάποιος. Συχνά όμως η ανθρώπινη δολοπλοκία ξεπερνά κάθε είδους πεπρωμένο. Οι θύτες γίνονται θύματα και τα θύματα θύτες. Η ανθρώπινη φύση αλλοτριώνεται και ο βασιλιάς της τροφικής αλυσίδας του πολιτισμένου κόσμου μπαίνει στην μηχανή του κιμά και γίνεται βρώση για το ίδιο του το είδος. Μέσα σε ένα περιβάλλον που η τιμή και η αξιοπρέπεια δεν έχουν πλέον καμία αξία, το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έχει εγκλωβιστεί στον φόβο ή έχει εξοριστεί για πάντα, όταν όλα είναι δούναι και λαβείν και καταρρίπτεται ακόμα και το ταμπού του κανιβαλισμού, πώς είναι δυνατόν κάποιος να βγει κερδισμένος ή τουλάχιστον αλώβητος; Πόσα μυστικά μπορεί να χωρέσει το υπόγειο ενός κουρείου; Του Sweeney Todd είναι ήδη γεμάτο και έχει αρχίσει να ξεχειλίζει.
Ο Κώστας Μελίδης γεννήθηκε στην Πτολεμαϊδα το 1986. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Ροντίδη μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού το 2009. Σπούδασε βυζαντινό και έντεχνο τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με: John Britton, Μάρθα Φριντζήλα, Γιώργο Κιμούλη κ.α. Συνεργάστηκε με διάφορους σκηνοθέτες ως ηθοποιός, και ως βοηθός σκηνοθέτη, όπως οι: Κάρμεν Ρουγγέρη, Λένα Πετροπούλου, Γιώργος Κιουρτσίδης, κ.α. Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά ¨Εθνική Ελλάδος¨, σε διαφημιστικά spot στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Εδώ και 10 χρόνια διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και θεατρικό τραγούδι, στην Χ.Α.Ν.Θ. και σε άλλα θεατρικά εργαστήρια της πόλης. Ίδρυτικό στέλεχος της Novan Theatre Group. Aπό το 2014 είναι διευθυντής προγράμματος και σπουδών στο θέατρο ¨Σοφούλη¨.

Κείμενο: Ντέπυ Ασληχανίδου, Έφη Σισμανίδου.
Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου.
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βαγγέλης Παρασκευάς.
Στίχοι τραγουδιών: Ντέπυ Ασληχανίδου.
Κινησιολογία: Τάσος Παπαδόπουλος.
Επιμέλεια σκηνικών/γραφιστική επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας.
Επιμέλεια κοστουμιών: Αποστόλης Καραγιάννης .
Παίζουν (αλφαβητικά) οι ηθοποιοί: Ντέπυ Ασληχανίδου, Άρης Βέβης, Χρήστος Γκουτσίδης, Κωνσταντίνος Μελίδης, Έφη Σισμανίδου, Αργυρώ Τόλιου, Κωνσταντίνος Τσακίρης.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Πρεμιέρα: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 21:00
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 22.00 και Κυριακή στις 20:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου