Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Συναυλία - αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο

Μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά χάρισαν στους παρευρισκόμενους στον αύλειο χώρο των 1ου και 2ου Δημοτικών σχολείων της πόλης της Φλώρινας,  ο Μανώλης Χατζημανώλης και η Δέσποινα Παγιούλα με την εκλεκτή ορχήστρα τους, στα πλαίσια
των εκδηλώσεων "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016" του Δήμου Φλώρινας σε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο μας. Η συναυλία - αφιέρωμα στον αξέχαστο μεγάλο του Ελληνικού τραγουδιού Δημήτρη Μητροπάνο, τον Τρικαλινό λαϊκό ερμηνευτή με καταγωγή από τον Καππά της Καρδίτσας, κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό, που συμμετείχε ενεργά καθ΄ όλη την διάρκεια της συναυλίας χειροκροτώντας ρυθμικά και τραγουδώντας, συνοδεύοντας τους βάρδους στα ανεπανάληπτα τραγούδια του, που προκάλεσαν ρίγη συγκινήσεως και ενθουσιασμού.  
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Βοσκόπουλος, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγαθή Οικονόμου αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μεγάλου ερμηνευτή κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις συνεργασίες του με τους μεγάλους στιχουργούς του πενταγράμμου και στις μοναδικές επιτυχίες του, που σημάδεψαν την πορεία του ελληνικού τραγουδιού.  
Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία μελών του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Μονής Τρικάλων που προσέφεραν και οπτικοακουστικό υλικό από τις μεγάλες στιγμές του Δημήτρη Μητροπάνου, το οποίο προβλήθηκε, ενώ την βραδιά τίμησαν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Άρης Αριστείδου και άλλες προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου