Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κ.Σέλτσας για την αναδρομική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στο νομό Φλώρινας

Ύστερα από έντονες πιέσεις και επιστολή με θέμα το επίδομα θέρμανσης, που συνυπογράψαμε όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Μακεδονίας προς τους κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη καθώς και την κ. Παπανάτσιου, υπήρξε ρύθμιση για την πρώτη ζώνη για να αντιμετωπιστεί το θέμα του επιδόματος θέρμανσης.

Αυξάνεται αναδρομικά κατά 50% το επίδομα θέρμανσης του 2016 - 2017 από τα 25 στα 37,5 το λίτρο στις ορεινές και βόρειες περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στην ζώνη Α η οποία περικλείει τους νομούς Φλώρινας Γρεβενών, Έβρου, Ιωαννίνων, Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης και Σερρών.
Με τον τρόπο αυτό, ενώ το φετινό επίδομα θέρμανσης θα περικοπεί κατά 50%, με την επιδότηση να μειώνεται από τα 25 λεπτά στα 12,5 λεπτά το λίτρο, οι νομοί της ζώνης Α θα πάρουν και φέτος συνολική επιδότηση στα 25 λεπτά το λίτρο, από τα οποία τα 12,5 λεπτά θα έρχονται από το φετινό επίδομα για τον χειμώνα 2017 - 2018 και τα άλλα 12,5 λεπτά από τα αναδρομικά του περσινού επιδόματος.
Με την ΚΥΑ αυτή αποκαθίσταται μια σημαντική αδικία σε βάρος των κατοίκων του νομού Φλώρινας και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι δοκιμάζονται κάθε χρόνο από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα χρήματα από αυτή την αναδρομική αύξηση θα πιστωθούν στις 29/12/2017.
Ο Βουλευτής Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας

1 σχόλιο: