Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η εθνικιστική υστερία και η αναγκαιότητα της εναλλακτικής

Το επιβλητικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 06/06 ανέδειξε περίτρανα τη δύναμη της εθνικιστικής αφήγησης, των μηχανισμών εξουσίας, των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους, αλλά και της κοινωνίας των ιδιωτών.

Δεν έχει κανένα περαιτέρω νόημα να εκφράσω συγκροτημένα την προσωπική μου διαφωνία και αντιπαράθεση, έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, θα επαναληφθεί και στο μέλλον. Το ερώτημα τίθεται πλέον ,με επιτακτικό τρόπο, τι κάνουν όσοι διαφωνούν με τον επελαύνοντα σοβινισμό, με τη μονοκρατορία του «χακί και του ράσου», με απόψεις του στυλ «αν διαφωνείς να πας αλλού να ζήσεις»…
Απαιτείται ΑΜΕΣΑ να αναληφθεί μεγάλη και ανοιχτόκαρδη πρωτοβουλία από όσους ασφυκτιούν με αυτή την κατάσταση, από όσους στέκονται κριτικά απέναντι στο ρατσιστικό μίσος και την πνιγηρή ατμόσφαιρα των «μακεδονομάχων».
Η εμμονή σε μια διαφορετικού τύπου ιδιωτικότητα ΔΕΝ αρκεί, οι αναρτήσεις στο facebook δεν φτάνουν, η «ελευθερία» ενός χορού στο πανηγύρι κάποιου χωριού δεν οδηγεί πουθενά, αν ΔΕΝ παράγει ΑΜΕΣΗ και μετρήσιμη  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
Στο βαθμό που μας αφορά ,ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., θα προβούμε σε συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να καταγραφεί ΚΑΙ η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ των ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Με επίγνωση των ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ,έως καταθλιπτικών, ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ, αλλά με βαθιά πίστη στη Νεολαία και τον κόσμο της Εργασίας.
Τζώτζης Βασίλης
Μέλος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

4 σχόλια:

  1. Θα χαρώ αν αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία...Και περιμένω κάλεσμα...Μόνο που περιχαρακωμένα ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δεν πρόκειται να βγει τίποτα...Μόνο με συστράτευση προοδευτικών πολιτών θα φανεί η δύναμη της αντισυντήρησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες με προοδευτικές, αντισυντηριτικες, αντισοβυνιστικες απόψεις και διαθέσεις. Αυτές οι αξιες θα είναι η αιχμή του δόρατος της συστράτευσης και όχι η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μερες και με πολύ μεγάλη χαρά θα ακουσουμε τις απόψεις σας επί του θέματος. Η εκδήλωση θα είναι περα και πάνω από τα στεγανά ενός κόμματος. Για εμάς κανένας πολίτης δεν περισσευει.

      Μιγκος Σάκης
      Μέλος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

      Διαγραφή
  2. Ζήτω το ελληνικό έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε
    Πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε!»

    Εύπιστος κι ευκολοπίστευτος στους δημαγωγούς και τους πατριδοκάπηλους – και προδομένος από αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή