Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Από Εφημερίδα "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ" : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-7-2010

1 σχόλιο:

  1. Προς την παλιά φίλη Ντόρη.
    Απέδειξες ότι «Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ». Εύγε! Συνέχισε τον ευγενή αγώνα σου κατά της τοπικής διαφθοράς. Και αφού απέδειξες ότι έχεις και διάθεση και κουράγιο, σου έχω έτοιμο ένα αντικείμενο πο χρήζει έρευνας και έχει πολύ «ψωμί».
    Πολλές φορές κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι εκάστοτε διοικήσεις της Αερολέσχης Φλώρινας ζητούσαν από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, να προβούν σε τεχνικής φύσεως παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης του ειρωνικά αποκαλούμενου «αεροδρομίου». Πάντοτε συναντούσαν κλειστές πόρτες και γενική απροθυμία των – κατά τα άλλα – αρμοδίων.
    Ακούστηκαν πολλές και διάφορες φήμες αλλά κανείς δεν μπορούσε να βρει μια άκρη, ώσπου …
    Πριν από δύο (2) χρόνια, ξαφνικά, προέκυψε η χάραξη και κατασκευή αγροτικών δρόμων δίπλα στα όρια του «αεροδρομίου» προς τη πλευρά της Εθνικής οδού Φλώρινας – Θεσσαλονίκης. Σχεδόν αμέσως, προέκυψαν τεράστιες κατασκευές – έδρες ή αποθήκες επιχειρήσεων.
    Αν προσεγγίσουμε το χώρο της αερολέσχης από την κύρια πλευρά που είναι αυτή του κλειστού γυμναστηρίου, στην πρώτη στροφή αριστερά θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένα τοπογραφικό κολωνάκι που ήταν το όριο του «αεροδρομίου». Μόνο που – εδώ και τρία (3) χρόνια – το κολωνάκι αυτό βρίσκεται στο μέσο καλλιεργημένου χωραφιού. Τι έγινε εκεί; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν τίτλους ιδιοκτησίας από το Δήμο (με υποτιθέμενη ανοχή του πρώην Δημάρχου κ. Παπαναστασίου), άλλοι από την τοπογραφική υπηρεσία, κ.λ.π.
    Το βέβαιο είναι ότι αν υπάρχουν – πράγμα πολύ πιθανό – τέτοιοι τίτλοι, θα εμφανιστούν σε λίγα χρόνια, αλλά τότε ίσως να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή