Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Οι φοιτητές ...για το τρένο



Εμείς οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Φλώρινας αντιδρούμε για την οριστική κατάργηση της γραμμής του τρένου που ενώνει τη Φλώρινα με τη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια τόσο τους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιό μας αλλά και στο ΤΕΙ της πόλης, όσο και τους κατοίκους της Φλώρινας, των γύρω χωριών και πόλεων. 



Αν σκεφτούμε ότι το τρένο είναι το πιο οικονομικό μέσο μαζικής μεταφοράς και συνυπολογίσουμε ότι είναι το πιο οικολογικό, καταλαβαίνουμε ότι η κατάργηση της γραμμής χτυπά ταυτόχρονα τους φοιτητές, που καλούνται πλέον ν’ ακριβοπληρώνουν την μετακίνησή τους στην πόλη, την ίδια τη Φλώρινα, μία ακριτική πόλη, που στήριζε σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της στο τρένο και το περιβάλλον. 
Για εμάς τους φοιτητές της Πανεπιστημίου, η απόφαση της διακοπής των δρομολογίων του τρένου αποτελεί ακόμη ένα σοβαρό χτύπημα, την ώρα που αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως οι περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία, οι ελλείψεις σε εστίες για τη στέγαση των φοιτητών, η ακριβή μετακίνηση στη σχολή και οι ελλείψεις σε προσωπικό. 
Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να καταλάβει ότι εμείς οι νέοι αποτελούμε το μέλλον αυτής της χώρας. Είμαστε οι γενιά που θέλει να διαμορφώσει μία νέα κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας για εύκολη και οικονομική πρόσβαση στην Παιδεία, στο βωμό των οικονομικών μέτρων και του εξορθολογισμού.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
  • Την άμεση επανέναρξη όλων των δρομολογίων του τρένου
  • Την ανάκληση της απόφασης για αύξηση της τιμής στα εισιτήρια

Το Τραίνο είναι Δικαίωμα και Όχι Πολυτέλεια!!! 


Οι Πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων: 



Καλπάκης Στέργιος Π.Τ.Δ.Ε.

Λιπίτκα Χριστίνα Π.Τ.Ν. 
Νικολαράκου Βούλα Τ.Β.Σ. 
Ζάζος Αχιλλέας Τ.Ε.Ε.Τ.

1 σχόλιο: