Τρίτη 3 Μαΐου 2011

'Ελεγχοι στους Ο.Τ.Α για πρόσβαση των Α.με Α.



Οι δήμαρχοι έχουν την τελική ευθύνη για την υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται για την εξασφάλιση πρόσβασης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα κτίρια που βρίσκονται μέσα στα όρια ευθύνης και στεγάζουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και στις κοινόχρηστες υποδομές. 
Αυτό επισημαίνει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Ντόλιος, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη και Βασίλη Μουλόπουλου. 
Επειδή όμως οι έλεγχοι του υπουργείου κατέδειξαν μεγάλη χρονική καθυστέρηση των Δήμων να ανταποκριθούν σε όσα επιτάσσει το "Πρόγραμμα Προσβασιμότητας", έχει αποφασιστεί να ελεγχθεί η εφαρμογή του Προγράμματος από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος θα συντονίσει προς τούτο τα ελεγκτικά σώματα κατά τομέα αρμοδιότητας. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι έχει καθιερωθεί η υποχρέωση όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, να εκπονούν σε ετήσια βάση σχέδιο δράσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει ο ΓΟΚ, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, κοστολόγηση και χρηματοδότηση των έργων προσβασιμότητας στα κτίρια ευθύνης τους. Για τον σκοπό αυτό είχαν εγγραφεί στους προϋπολογισμούς των οικείων φορέων σχετικά κονδύλια, για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων προσβασιμότητας ΑμεΑ και υποδείχθηκαν πηγές χρηματοδότησης των έργων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου