Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η έδρα δεν είναι περιουσία του!


Από την άλλη, τα όσα συνέβησαν αυτές τις ηµέρες στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ, µάλλον δεν περιποιούν τιµή στον πολιτικό κόσµο. 

Ορισµένοι από αυτούς, και δεν εννοώ τον Φλωριδη και τον Νασιώκα, απέδειξαν ότι ο καιροσκοπισµός τους δεν έχει όρια. Τα καλά και συµφέροντα, πάνω από όλα. Αν διαφωνεί κάποιος µε την οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνει θεατρικά ότι δεν διαθέτει «σπλάγχνα τίγρης» για να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσµο, ζητάει συγγνώµη από τον ελληνικό λαό γιατί ψήφισε πέρυσι το Μνηµόνιο, παραιτείται και φεύγει. ∆εν υποδύεται τον ανεξάρτητο – από τι άραγε; ∆ιότι οι ψηφοφόροι τον έστειλαν (και πώς τον έστειλαν...) στη Βουλή ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και όχι φυσικά για τα ωραία του µάτια! Η έδρα ανήκει στο κόµµα που τον εξέλεξε, όχι στον ίδιο. ∆εν είναι περιουσιακό του στοιχείο. Και το ευτελές επιχείρηµα που προβάλλει ότι δήθεν δεν παραιτήθηκε για να µη στερήσει από τους συµπατριώτες του το δικαίωµα να εκλέξουν εκείνοι βουλευτή στις επόµενες εκλογές, κάνει ακόµη πιο ευτελείς τους λόγους που τον κρατούν στη Βουλή. 
Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
Πηγή: Τα Νέα

3 σχόλια:

  1. "∆ιότι οι ψηφοφόροι τον έστειλαν (ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ...) στη Βουλή ως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ"

    τι θελει να πει ο ποιητης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θέλει να πεί πως τον έστειλαν με το ..τρένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει μωρέ, ο τύπος είναι έμμισθος (πλουσιοπάροχα, του βγάζουν μέχρι και βιβλία) υποστηρικτής γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να βγάζουν περισσότερα λεφτά τα αφεντικά του οπότε κάνει την ανάλογη προπαγάνδα.

    Δεν μας λέει ας πούμε ότι και οι ψηφοφόροι ψήφισαν αλλά και ο βουλευτής εκλέχτηκε με βάση το 100% αντίθετο οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές. Άρα αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί αυτή είναι η κυβέρνηση που για άλλο την ψήφισαν οι πολίτες και άλλο κάνει... Ας πάει σε εκλογές με το αληθινό της πρόγραμμα και αν την ξαναψηφίσουν ας γράφει αυτά που γράφει ο Παπαχρήστος. Αλλιώς είναι καραγκιοζιλίκια αυτά που γράφει με εμφανή σκοπό

    ΑπάντησηΔιαγραφή