Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το «χρέος» ενός φεουδάρχη


Πιθανώς ο κ. Γ. Λιάνης θα περάσει στην Ιστορία. Θα πιστωθεί ή θα χρεωθεί την αντικατάσταση μιας πλειοψηφούσας κυβέρνησης από ένα άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει λαϊκή εντολή. Πώς συνέβη, όμως ο κ. Λιάνης να «λειτουργήσει» άθελά του ως... καταλύτης του πολιτεύματος; Ας δούμε τα κίνητρά του. 

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε. Με λύπη, ομολογουμένως με πάρα πολλή λύπη, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας. Είναι κυρίως θέμα συνείδησης. Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό» έγραψε στην επιστολή του, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Προκειμένου δε να αιτιολογήσει γιατί δεν έκρινε σκόπιμο να παραδώσει παράλληλα και την έδρα του, προσέθεσε: «Το γιατί δεν παραιτούμαι απο βουλευτής Φλώρινας το έχω πει. Δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ τον νέο βουλευτή. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές από τον λαό της Φλώρινας».
Ο λόγος που επέλεξα -παρά τις εξελίξεις- να ασχοληθώ με την επιστολή Λιάνη είναι διότι κατά τη γνώμη μου αποτελεί την καλύτερη εξήγηση του πρωτοφανούς πολιτικού αδιεξόδου που ζει η χώρα. Προσέξτε. Ο κ. Γ. Λιάνης αρνήθηκε να στηρίξει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να προτείνει άλλη λύση -αν έχει- για το οικονομικό αδιέξοδο. Προέταξε στην επιστολή του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φλώρινα (απαρίθμησε 15) και αδιαφόρησε παγερά αν, καταψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο, πιθανώς θα καταρρεύσει και η «υπόλοιπη» Ελλάδα. Εξ ου και εξήγγειλε ως τετελεσμένη την απόφασή του να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής, καίτοι ο ίδιος είχε δηλώσει πως αυτή του η θητεία είναι τελευταία. Με άλλα λόγια, ο κ. Λιάνης θέλησε να μας πείσει ότι ο μόνος λόγος που θέλησε να παραμείνει στη Βουλή είναι για να προωθήσει κάποιες λύσεις στα προβλήματα της Φλώρινας, ενώ η χώρα καταρρέει...
Αλήθεια, τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να συνειδητοποιήσουμε πόσο αρρωστημένα λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ολόκληρο το κοινοβουλευτικό μας σύστημα; Ποια καλύτερη ομολογία θέλουμε για να καταλάβουμε ότι στη συνείδηση του κ. Λιάνη -και Λιάνηδες δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί στη Βουλη- η Φλώρινα -και κάθε Φλώρινα- βρίσκεται υψηλότερα ακόμη και του εθνικού συμφέροντος;
Κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Με τους εκπροσώπους μας να λειτουργούν κατά κυριολεξία ως φεουδάρχες και εμάς τους ψηφοφόρους τους να μην ενοχλούματε που στη συνείδησή τους ήμασταν απλά οι υπόκοοί τους -ευχαριστημένοι με ένα ρουσφετάκι ή με μια μεγαλύτερη παρανομία, αναλόγως της οικονομικής ισχύος μας- κυλήσαμε μια ολοκληρη χώρα στον γκρεμό. Κύριος οίδε από σήμερα αν υπάρχουν οι δυνάμεις να μας βγάλουν...
Κωνσταντίνος Ζούλας
Πηγή: Καθημερινή

14 σχόλια:

  1. και μια άλλη αναδημοσίευση.
    Επειδή γνωριζόμαστε από καιρό. Για τον συνάδελφο Γιώργο Λιάνη το σημείωμα αυτό. Να μιλάμε στα ίσα και στον ενικό. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πολύ βολική η παραίτησή σου από βουλευτής του ΠαΣοΚ. Γιατί ακολουθείς το ρεύμα το λαϊκό. Και γιατί εγκαταλείπεις το σκάφος πάνω στη στιγμή που θα κουτουλήσει πάνω σε θωρηκτό. Δεύτερο. Πολύ βολική η ανεξαρτητοποίησή σου. Γιατί με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια την ίδια στιγμή. Και μέσα στη Βουλή και έξω από την πειθαρχία την κομματική. Πολύ βολική και η δήλωσή σου. Γιατί η σημερινή, η αντιλαϊκή, ακόμα και αν θες αντεθνική πολιτική είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από το τέλος του Εμφυλίου μέχρι σήμερα. Γιατί όχι μόνο ψήφισες αρκετές απ' αυτές τις πολιτικές αλλά από πάνω τις προπαγάνδιζες δημοσίως ως κάτι σχεδόν το τέλειο, το μοναδικό και πατριωτικό. Γιατί από την θέση του υφυπουργού Αθλητισμού κατέχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον γηπεδικό κανιβαλισμό και τον σκοτεινό, κακουργηματικό μεγαλοπαραγοντισμό. Επομένως, πολύ βολική και η συγγνώμη που ζήτησες από τον ελληνικό λαό και από κάθε πολίτη της Φλώρινας που με την ψήφο του σ' έστειλε μέχρι εδώ. Γιατί αυτές οι προηγούμενες πολιτικές που τις υπηρέτησες χωρίς δισταγμό, αυτές είναι που σήμερα μας ταπεινώνουν και που στερούν την αξιοπρέπεια από τον υπερήφανο ελληνικό λαό. Γενικά με τις εκτιμήσεις σου δεν διαφωνώ. Γιατί πάλι ο νομοταγής και σκληρά φορολογόμενος πολίτης θα σηκώσει το βάρος ενός σάβανου που κατ' ευφημισμόν ονομάζεται μεσοπρόθεσμο ευρωπαϊκό. Χωρίς ελπίδα και χωρίς διέξοδο να βγει κάποτε από τον τάφο των καρχαριών. Όμως θα ήσουν πραγματικά πειστικός αν είχες παραιτηθεί από βουλευτής και αν εκτός από συγγνώμη είχες αυτομαστιγωθεί. Τόσο για τις επιλογές σου στο παρελθόν όσο και για τα όποια ρουσφέτια διορισμών. Κοντολογίς, μια τέτοια παραίτηση μοιάζει με χειρονομία θεατρική και με επικοινωνιακή τακτική. Όπως ο Πόντιος Πιλάτος δηλαδή. Εγώ νίπτω τας χείρας μου. Εσείς σταύρωσον σταύρωσον τον ταπεινωμένο ελληνικό Λαό!
    Δημήτρης Δανίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμπράκη το ανάγνωσμα! Πρόσχωμεν!

    Καλά, πόσες φορές θα ξαναδούμε καρέ-καρέ την ενορχηστρωμένη επίθεση από το ΔΟΛ και τον Αλαφούζο; Εντάξει, είστε οπαδοί του ΓΑΠ, το καταλάβαμε, το εμπεδώσαμε, πόσες επαναλήψεις πρέπει να κάνουμε ακόμη; (δε φτάνουν οι αναρτήσεις, ξαναβάζετε τα κείμενα και ως σχόλια, μη τυχόν υπάρξει πασόκος που δε θα τα διαβάσει.)

    Έπειτα, μεταλλαγμένοι πασόκοι της νέας τάξης, δείτε ποιοι είναι αυτοί που σας υποστηρίζουν (εσάς του ΓΑΠ): τα μεγάλα συμφέροντα και η πλουτοκρατία...

    Και μόνο αυτό, λέει πολλά...

    ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΕΞΟΥΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΩ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ "ΚΛΕΙΣΟΥΝ" ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΙΑΝΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ! ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ, ΟΡΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 14-6-11

    Ρε Λιάνη, μεθυσμένος ήσουν όταν έγραφες την επιστολή;
    Το «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά», δεν το είπε ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός!
    Το είπε ο Ρήγας Βελεστινλής!
    Πνίξε τον πόνο σου στο ουίσκι!
    Έτσι και αλλιώς δεν καταλαβαίνεις.
    Παίξε και κάνα μπαρμπούτι να περάσει η ώρα ,στο γνωστό σου στέκι..

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Έκτακτο δελτίο ταπεινωμένων Ελλήνων με αφορμή την ...":



    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Έκτακτο δελτίο ταπεινωμένων Ελλήνων με αφορμή την ...":

    Ανώνυμος είπε...

    Κάποτε λέγαμε το μου... σερνει καράβι. Εδώ όμως ...είχαμε το φαινόμενο το μου...ι νά κάνει και βουλευτές.Λογικά ο κ ΤΙΠΟΤΑ ! θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ. Βέβαια τι να πείς, για την προσφορά του και την έξυπνη ...παρέα του . Ο άνθρωπος είναι εξωγήινος . Απορώ πως έζησε τόσα χρόνια στη γη. Αλίμονο αν δεν έχει τα αρχ....να παραιτηθεί τι θα ¨τραβήξουν¨οι γείτονες και οι γνωστοί του από τις μοναδικές παπάρες του. Κρίμα γιατί τώρα πως θα...ζήσουμε χωρίς το μεγάλο αυτό απόντα της... πολιτικής και της... ζωής μας. Ετσι μούρχεται να...κλαίω. Βρε ΟΥΣΤ σαλιγκάρια της σαχλοπάρλας! Ξερόλες της δεκάρας ...Πήγαινε να πείς κανένα ανέκδοτο στην ξαδέλφη, ΑΝ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ !!!!
    Αυτές τισ μαλακίες πληρώνουμε. Και ο μίστερ ...τίποτα βουλευτής. Τελικά ΙΚΑ η Βουλή (Ιδρυμα Κανονικών Αναπήρων). Ο Λίάνης βουλευτής. Α ρε πουτάνα ζωή. Βολευτήκανε Ολοι οι χασομέρηδες και όλοι οι...τριχολόγιοι.


    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΛΙΑΝΗΣ - ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜ...":

    Μπήκες στην πολιτική απο το...παράθυρο !
    Έζησε σαν κολαούζος και ...κρυφοαγωνιστής.
    Φιλότιμο δεν έχεις ρε σφουγκαρίστρα να παραιτηθείς;
    Αλλά μια ζωή...Λιάνης "γεννήθηκες" !


    Πηγή σχολια αναγνωστών για την ανεξαρτοποίηση του Γιώργο Λιάνη στις αναρτήσεις του attikanea


    Πηγή: http://attikanea.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H AΡΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ
    ή το σήριαλ της κολυμπήθρας του Σιλωάμ
    Η παραίτηση και ανεξαρτοποίηση του Γιώργου Λιάνη, καθώς και η αποχώρηση του Αντώνη Κοτσακά (ο πάλαι ποτέ ισχυρός «οργανωτής» της φράξιας Άκη) σηματοδοτούν την αρχή της πτώσης αυτής της κυβέρνησης.
    Εδώ πλέον παίζεται το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ: το σήριαλ της ηρωποίησης της πασοκικής υποκρισίας και.....
    αχρειότητας..
    Το σήριαλ της κολυμπήθρας του Σιλωάμ!!!!
    Μπροστά στην παταγώδη κατάρρευση της κατοχική
    κυβέρνησης πηδάνε από το καράβι κάποια πασοκικά παράσιτα από τα πλέον διαπλεκόμενα της πασοκικής αχρειότητας τα οποία στήριξαν μέχρι σήμερα ΟΛΑ τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Εσχάτης προδοσίας του σημιτισμού και της κατοχικής κυβέρνησης του νέου Τσολάκογλου, για να ξεπλυθούν, να ηρωποιηθούν και να εμφανιστούν αύριο στα νέα «εθνοσωτήρια» σχήματα της «ανανέωσης» και του «πατριωτισμού».
    Ο Λιάνης άνοιξε την πόρτα. Αποτελεί το πρώτο «νήμα» του διατεταγμένου «ξηλώματος» του κυβερνητικού υφαντού…
    Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες στο άρθρο: «Οι θύελλες στο εσωτερικό των ανδρεικέλων».
    ΕΔΩ:
    http://resaltomag.blogspot.com/2011/06/blog-post_8138.html
    «Τα «θυελλώδη» αυτά σήριαλ των «αγανακτισμένων» πασόκων δεν απορρέουν μόνο από τον πανικό της κατάρρευσής τους και από τον τρόμο τους.
    Σημαντικότατος, βέβαια, είναι ο συντελεστής του ΤΡΟΜΟΥ. Δεν τολμούν πλέον όχι μόνο να κυκλοφορήσουν, αλλά ούτε και να βγάλουν μύτη. Σε λίγο δεν θα είναι ασφαλείς ούτε στις «σιδερόφρακτες» κρυψώνες τους…
    Τα «θυελλώδη» αυτά σήριαλ του πασοκικού κιτσαριού έχουν και βαθύτερα πολιτικά «ελατήρια»: Προλειαίνουν το έδαφος για «ηρωικές» εξόδους και για «καπάρωμα» θέσεων στο σκηνοθετημένο σκηνικό αναπαλαίωσης που έχουν επεξεργαστεί οι «νταβάδες» και προωθείται πολυεδρικά και με ταχείς ρυθμούς…»
    Και κλείναμε το άρθρο ως εξής:
    «Έτσι δίπλα στα είδωλα των «αρίστων» που «ξύπνησε» η «αγανάκτησή» τους τελευταίως και προβάλλονται αφηνιασμένα από τα ΜΜΕ, δίπλα στους «νέους» Μεσσίες-«εθνοσωτήρες», δίπλα σε ποικίλους «αγανακτισμένους», θα συνωστιστούν και οι «ήρωες» των «αγανακτισμένων του ΠΑΣΟΚ…
    Θα μας βγούνε στο τέλος και «ήρωες» από το ΠΑΣΟΚ!!!
    Θα το ζήσουμε και αυτό το κατάντημα…»
    Είναι μελετημένο το σχέδιο: Κάθε Πασόκος, όσο «λαμόγιο» και αν είναι, θα ξεπλυθεί και θα γίνει ΗΡΩΑΣ, αν συμβάλει στην πτώση αυτής της «αγανακτισμένα» λαομίσητης κυβέρνησης…
    Ο Γιώργος Λιάνης ανοίγει την αυλαία της τελικής σκηνής του θεάτρου…
    http://www.resaltomag.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διαδικτυακοί φίλοι, το πανελλήνιο "κράζει" τον Λιάνη και στην Φλώρινα δέχεται (ο Λιάνης) από πολλούς συγχαρητήρια τηλεγραφήματα! Είναι λέτε θέμα προσωπικής κρίσης ή πολιτικής αντίληψης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο 1:50μμ:

    Δεν είναι μόνο ο Δανίκας, ο Παπαχρήστου, ο Συρίγος, ο Ζούλας, ο Πανούτσος σήμερα στο Πρώτο Θέμα και διάφοροι άλλοι σε πολλές εφημερίδες. Είναι και πάμπολλοι απλοί πολίτες σε δεκάδες μπλογκ και φόρουμ από όλη την Ελλάδα που αν κάνεις μια αναζήτηση θα τους διαβάσεις. Την μικρότητα του Λιάνη, ακόμα και σε παγκόσμια κρίση, μόνο ο ίδιος και οι όμοιοί του δεν την καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ανώνυμο 6:04μμ:

    Προφανώς ήταν κακογραμμένη η εν λόγω σελίδα με τα διάσημα λόγια του Ρήγα Φεραίου στο μικρό μαύρο χειρόγραφο σημειωματάριο κλισέ γνωμικών που κουβαλά πάντα μαζί του ο Λιάνης. Λίγο πιο κάτω είχε γράψει "Διονύσιος Σολωμός" και μπερδεύτικε ο καημένος. Αλλά ήταν και αρκετά ταραγμένος όταν έγραφε την επιστολή, ανησυχούσε μήπως τον αδειάσουν οι υπόλοιποι (όπως και έγινε από ότι φάνηκε στην πορεία...). Για αυτό η επιστολή έχει ορθογραφικά, συντακτικά και νοηματικά λάθη, για αυτό αντί να γράψει "Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά", έγραψε "συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα".
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΟΤΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ, ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασόκοι των 6.54 και 7.04:

    το πανελλήνιο κράζει το Λιάνη; Μάλλον εννοείται τους πρασινοφρουρούς που τρέμουν μήπως με το Λιάνη σηματοδοτείται η αρχή του τέλους. Εξάλλου, αν το πανελλήνιο κράζει το Λιάνη, το ΓΑπ και τη συμμορία του τι τους κάνει; Τους χειροκροτά μήπως;

    Όσο για την επίθεση που ξεκ΄νιησε από τα κορυφαία ΜΜΕ του πασοκικού-νεοταξικού κατεστημένου είναι προφανές. ΔΟΛ και Αλαφούζος. Α, να μην ξεχάσω τη διόρθωση του θιγμένου πασόκου: είναι και το πρώτο θέμα μέσα... Τώρα ησύχασα.

    Δε ντρέπεστε που το κόμμα σας πουλάει τα πάντα και σεις μιξοκλαίγεστε μήπως πέσετε από την εξουσία; Αυτό είναι το πρόβλημά σας, και όχι ο Λιάνης, τον οποία ούτως ή άλλως δε συμπαθείτε από τότε που βγήκε ο ΓΑΠ (γιατί πριν τον γλείφατε...). Καμία κίνηση του Λιάνη δε θα σας ενοχλούσε εάν δεν έμπαινε στη μέση η εξουσία. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    Τελικά, οι πασόκοι της Φλώρινας έχουν μεγαλύτερο καημό από την τρόικα να περάσει το μακροπρόθεσμο. ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ' ότι κατάλαβα από τα σχόλια η παρέα του Λιάνη που σχολιάζει και τον υποστηρίζει δεν θεωρεί πλέον τον εαυτό της πασοκτζή!! Άλλο πάλι και αυτό. Το προηγούμενο σχόλιο είναι χαρακτηριστικό. Με ποιόν θα πολιτευτεί τότε ο Ασπρίδης στις επόμενες εκλογές; Βρε λέτε τελικά να αφήσουν τον Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ και να πανε αυτοί με κανένα άλλο κόμμα χωρίς να του δώσουν ούτε ψήφο; όλα να τα περιμένεις από αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεφτίλες κομματόσκυλα, μην προσπαθείτε με ταμπέλες να κρύψετε την αλήθεια: τα πανίσχυρα ΜΜΕ, τα μεγάλα συμφέροντα στηρίζουν φανατικά το μνημόνιο και τα σκυλάκια του, δηλαδή το ΓΑΠ και την παρέα του.

    Φυσικά, για τον σχολιασή των 9.05 υπάρχει και η πιο δύσκολη ερώτηση και θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντήσει:

    θεωρείς ότι ο ΓΑΠ είναι ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του είναι πολιτική του ΠΑΣΟΚ; Αυτό είναι το όνειρο κάθε σοσιαλιστή, να παραδώσει τη χώρα στις ξένες τράπεζες και το διεθνές κεφάλαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχουν πάθει μεγάλη ζημιά τα "παιδιά" του Λιάνη...

    ... και ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι πλέον η κυβέρνηση που κατηγορούν και που δεν στηρίζει ο Λιάνης, η κυβέρνηση που έχει ανάγκη ψήφου εμπιστοσύνης, δεν είναι πια του ΓΑΠ αλλά είναι του δικού τους ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και του ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τιμητικές παραιτήσεις (Φλωρίδη, Νασιώκα)

    Του Θανάση Νικολαΐδη, συγγραφέα.
    (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)


    ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ απέναντί τους. Συνολικά και…κομματικά. Είχαν έμπνευση και ιδέες, «δούλεψαν» επίμονα, σιωπηρά και…συντονισμένα(!), για να κάνουν την έδρα ζηλευτή και εαυτούς αντιπαθητικούς. Κατοχύρωσαν με νόμους δικαιώματα που δεν έχουν προηγούμενο κι άλλα που βγάζουν μάτι. Τους πήραμε χαμπάρι κι ήταν αργά. Και τον νόμο περί «μη ευθύνης κ.λπ.» είχαν ψηφίσει και τις πολλαπλές συντάξεις και τη σύνταξή τους και την ασυλία και ό,τι άλλο πέρναγε απ’ το χέρι τους. Με τα μάτια κλειστά από ηδονή και αλληλοκατανόηση, ως εθνοπατέρες. Χωρίς αντιρρήσεις και αναστολές, παμψηφεί, χωρίς ντροπή και τσίπα. Κι ούτε ένας/μία τους………
    βρέθηκε να τους ανακόψει την φρενήρη πορεία για βόλεμα βουλευτικό και για ατιμωρησία υπουργική.
    ΚΙ όταν τα πράματα δυσκόλεψαν γιατί έπεσε κρίση, βγήκαν στον αφρό οι πονηριές που κάλυπταν με τις φωνές, μαλώνοντας και κοκορομαχούντες. Και τι κάνεις που σ’ έχουν ως λαό παραμερίσει και σου ‘στρωσαν το πιάτο με τα «ληγμένα» τους και κατοχυρωμένα; Φωνάζεις, μουντζώνεις, ελεεινολογείς τα κόμματα, τους βουλευτές, τους υπουργούς. Απ’ τις γεμάτες πλατείες, απ’ τα μαγαζιά της ανεργίας κι απ’ τα σπίτια της φτώχιας. Τους προκαλείς μιας και σε προκάλεσαν και περιμένεις. Κάποιος ή κάποιοι από δαύτους και πέρα από κόμματα, να τα βροντήξουν αηδιασμένοι. Να βάλουν την Ελλάδα πάνω απ’ τη βουλευτική τους έδρα.
    ΚΑΙ βρέθηκαν κάποιοι «αγανακτισμένοι» της βουλής, ισορροπιστές και προσεκτικοί μη την…πατήσουν. «Ξεσπάει» και ανεξαρτητοποιείται ο κ. Λιάνης, τα «ψάλλει» η κα Βάσω στον Πρωθυπουργό, αλλά ξαναστρώνονται στη…ζεστή, ηδομική και δραχμοφόρο έδρα. Με τον κ. Σαλαγιάννη αποφασισμένο κι ίσως να μην πρόλαβε.
    ΚΙ απόμεινε στους κ.κ. Φλωρίδη και Νασιώκα να σώσουν την τιμή του ΠΑΣΟΚ και όλων των πτερύγων. Τους έκραξαν, τους λοιδόρησαν και τους χρέωσαν σκέψεις αποστασίας που δεν τη βλέπουμε, κι ας μη λες «ποτέ», στην πολιτική. Μετά το «τεχνητό οφσάιντ» και την προσωρινή εκτόνωση, οι δυο τους πάνε σπίτι τους αλλά με το κεφάλι ψηλά, κι οι άλλοι συνεχίζουν, με λόγια παχιά και τη τσέπη γεμάτη, την επωδό «οι αγώνες δίνονται από μέσα». Τι έχασαν οι «εντός»; Τίποτα. Τι θα κερδίσουν οι δυο επιλαχόντες; Αναδρομικά απ’ τη μέρα των τελευταίων εκλογών.
    ΤΙ (πρέπει) να «κερδίσουν» οι κ.κ. Φλωρίδης και Νασιώκας, πέραν απ’ τη συμπάθεια και την εκτίμησή μας; Ψήφους και (ξανά) μια βουλευτική έδρα. Είναι οι μόνοι που την τίμησαν (όχι με λόγια κούφια και λεονταρισμούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τον ΑΚΗ τον γνωριζει κανεις,

    ΑπάντησηΔιαγραφή