Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Iδρύεται Εταιρεία Παροχής Αερίου Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας


Την ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας αλλά και την εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης αερίου στην τοποθεσία «Φλωροβούνι» που υποδείχθηκε από τους φορείς της Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο
υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του ελληνο-ιταλικού αγωγού (ITGI).

Αναλυτικότερα, ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε σήμερα την προώθηση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από την εταιρία αυτή θα φθάσει το φυσικό αέριο σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
Η ίδρυση της ΕΠΑ εντάχθηκε με ειδικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο «Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων», και προβλέπει τη χρήση φυσικού αερίου στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
«Η ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας (IGI). Έτσι, επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι ο αγωγός δεν θα έχει μόνο διέλευση από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, σύμφωνα με το διαχρονικό πανηπειρωτικό αίτημα», σημείωσε ο υπουργός.
Πηγή: Energypress       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου