Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δηλώσεις Στ.Κωνσταντινίδη για Π.Αναστασιάδη


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με δηλώσεις του Π.Αναστασιάδη, προέδρου του Τ.Σ Μελίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το παραλήρημα του κ. Αναστασιάδη δεν οφείλεται, όπως θα το εξηγούσε η ιατρική επιστήμη, σε οξεία ψυχική διαταραχή.
Είναι ένα τέχνασμα με το οποίο νομίζει ότι θα στηρίξει τους προσωπικούς  ανιστόρητους πόθους του.
Έχει βέβαια το δικαίωμα να ισχυρίζεται, μόνο για τον εαυτό του, ότι θέλει.
Ακόμα και το πιο εξωφρενικό.
Ακόμα και ότι κατάγεται από τον πλανήτη Άρη.
Έχει όμως και την υποχρέωση να σέβεται τους συμπολίτες του.
Επειδή νομίζει ότι κατάγεται από τον Άρη δε μπορεί να ισχυρίζεται το ίδιο για τους Έλληνες αυτόχθονες Μακεδόνες και δε μπορεί να υβρίζει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως Τούρκοι, Αλβανοί και Γραικομάνοι.
Παράλληλα έχει την υποχρέωση να σέβεται το Ελληνικό Κράτος, στου οποίου τα βαθιά δημοκρατικά θεμέλια στήριξε το νεοπλουτισμό του και την ελευθερία του λόγου του.
Η κ. Μούσιου, που τον συμπεριέλαβε στο συνδυασμό της, αν και τον γνώριζε καλά, οφείλει να καταδικάσει ευθέως και δημόσια τη συμπεριφορά του και να τον θέσει εκτός της δημοτικής της παράταξης. Διαφορετικά παίζει ακούσια το παιχνίδι του.
Την ίδια δημόσια καταδίκη οφείλει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν ο πολιτικός φορέας που στήριξε επίσημα το συνδυασμό της κ. Μούσιου.
Όσο για τα περί ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη FYROM και τη διάθεση της κυβέρνησης της να εγκαταλείψει τις ανιστόρητες διεκδικήσεις, τις αλυτρωτικές προπαγάνδες και το ψευδομακεδονικό ιδεολόγημα. Μέχρι σήμερα ο κ. Γκρούεφσκι εμμένει στην αδιάλλακτη στάση του, στερώντας από τη χώρα του την προοπτική της ανάπτυξης.
Προτιμά να διαιωνίζει την εξουσία του, με την ικανοποίηση της εκλογικής εθνικιστικής πελατείας του και ας υπονομεύει το μέλλον της χώρας του και των κατοίκων της. Εκτιμώ ότι θα συνεχίζει να κάνει το ίδιο, όσο ακόμα οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του βολεύονται από το σύστημα εξουσίας του.
Ο χρόνος κυλά αποκλειστικά εις βάρος του γειτονικού κράτους.
Ο κ. Αναστασιάδης βέβαια λίγο νοιάζεται κι ας το παίζει τιμητής, αφού ότι και να γίνει στη FYROM, αυτός θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή του στην Ελλάδα».

Σ.Σ.Οι δηλώσεις του Αναστασιάδη στις οποίες αναφέρετε ο Στ.Κωνσταντινίδης δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων και είναι οι ακόλουθες:

Το κρατικό ραδιόφωνο της “Μακεδονίας” θα εκπέμπει από την Φλώρινα προς τη Θεσσαλονίκη!
Ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι έτοιμος, έχουμε πάρει την άδεια και έχουν ήδη καταβληθεί και τα αντίστοιχα τέλη, και το πρόγραμμα θα μεταδίδεται από την Καστοριά μέχρι και την Έδεσσα, και μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας πρόκειται να εκπέμπουμε και στη Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε νέα στην σλαβομακεδονική γλώσσα και ένα πρόγραμμα ζωντανό, λέει ο Ashlakov Pande, πρόεδρος του χωριού Μελίτη της Φλώρινας.
Μέχρι το 1983 παίζαμε Μακεδονικά τραγούδια και χορεύαμε, αλλά δεν τολμούσαμε να τραγουδήσουμε τα λόγια. Ήταν δύσκολο να παίζει ένα τραγούδι που δεν χορεύονταν και όλοι γνωρίζαμε αλλά να μην το τραγουδάμε. Πόσο πονάει να θέλεις να τραγουδήσεις και να απαγορεύουν τη γλώσσα σου. Να παίζει το "Μακεδονίτισσα " και να μην μπορείς να το τραγουδήσεις.
Με αυτά τα λόγια ο Pande Ashlakov, από το Μακεδονικο χωριό Μελίτη της Φλώρινας, μας είπε πως κράτησε το Ίλιντεν σχεδόν 30 χρόνια.
Η ιστορία άρχισε να ρέει σαν ποτάμι, ενώ περπατούσε στους δρόμους του χωριού. Στάβλοι έχουν εξαπλωθεί, και από το "αρχαίο θέατρο" του χωριού κοντά στο σχολείο, έχει κρατήσει τα παλαιά καθίσματα 
Γιορτάζουμε το Ίλιντεν με το νέο ημερολόγιο 
Ο Ashlakov είναι υπερήφανος ως παγόνι, διότι είναι ο πρώτος Μακεδόνας που εξελέγη πρόεδρος ενός χωριού στην Ελλάδα. 
"Να φύγουν να φύγουν" μπορεί να ακουστεί και να τραγουδηθεί στη Σλάβο-μακεδονική γλώσσα, ενώ στους πάγκους πωλείται το Abecedar και η Μακεδονική εφημερίδα "Νόβα Ζόρα".
Θα ξεκινήσει σύντομα ένα πρόγραμμα και το πρώτο ραδιόφωνο στην σλαβομακεδονική γλώσσα. Αυτό είναι το είδος της θεραπείας των πληγών των Μακεδόνων στην Ελλάδα, αυτών που είναι δύσκολο να επουλωθούν πλήρως 
Τα παιδιά να μαθαίνουν τη “Μακεδονική Γλώσσα” στο σχολείο
2300 Μακεδόνες ζουν στη Μελίτη, και μόνο 300 είναι Αλβανοί, Τούρκοι και Γραικομάνοι εξήγησε ο Ashlakov, ο οποίος εδώ και οκτώ μήνες είναι ο πρόεδρος του χωριού. Λέει ότι, στο μέτρο του δυνατού, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Μακεδόνων. Η μεγαλύτερη μάχη είναι να επιτύχει την διδασκαλία της Σλαβομακεδονικής γλώσσας μία ώρα την ημέρα στα παιδιά του χωριού. Σε άτυπη συνομιλία, η αίτησή του αυτή απορρίφθηκε αλλά ο Ashlakov θα θέσει ξανά το θέμα στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.
«Το ερώτημα το οποίο θέτουμε ως κόμμα, μαζί με το δήμο είναι να διδάσκονται τα παιδιά για μια ώρα την ημέρα τα Μακεδονικά, όπως μαθαίνουν τα ελληνικά. Δεν θα πω Μακεδονικά, αλλά μητρική γλώσσα. Στις επαφές που έκανα ως πρόεδρος της Μελίτης για το θέμα αυτό μου είπαν να το λάβουν γραπτώς. Το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε Έλληνες πολίτες Μακεδονικής εθνικότητας. Όταν η Ελλάδα δει ότι στον κόσμο ότι υπάρχει ένα κράτος με ένα έθνος θα εκπληρώσει το αίτημα του Πρόεδρου της Μελίτης».
Μας είπε ότι οι νέοι μιλούν τη Σλάβο-μακεδονική γλώσσα, αν και αυτοί που βρίσκονταν στον εορτασμό μιλούσαν στα ελληνικά. Ο Jani Ashlakov, ο πατέρας του Pande, έχει ένα τέχνασμα που πείθει όλους να μιλήσουν Μακεδονικά. Αν μου ζητήσουν χρήματα στην ελληνική γλώσσα, δεν τους τα δίνω Θα πρέπει να μου το πουν στα Μακεδονικά για να τα πάρουν – είπε ο Ashlakov. 
Οι χωρικοί στο χωριό αυτό επί το πλείστον διαμαρτύρονται για την κρίση. Αλλά όπως λένε στα χωριά είναι καλύτερα από ό, τι αν ζούσαν σε πόλεις.
Η οικονομική κρίση έπληξε πρώτα την πόλη, σ’ ένα κράτος όπου οι φόροι δεν μπορούν να συλλέξουν πάνω από το 40%, είναι μια καταστροφή, είναι όπως ένα σπίτι όπου ένας φέρνει χρήματα και τέσσερις κλέβουν. Ίσως να φάγαμε μαζί τους τα χρήματα αλλά δεν είναι αλήθεια! Εμείς εδώ ζούμε με 30 ευρώ, αυτοί με τα διπλάσια - το ίδιο λένε και άλλοι χωρικοί που μιλήσαμε. 
Ο Πρόεδρος του χωριού Ashlakov είπε ότι το όνειρο των Μακεδόνων στην Ελλάδα είναι η ένταξη της Μακεδονία στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να ανοίξουν πλήρως τα σύνορα.
«Θέλω να πιστεύω, αν η Μακεδονία ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αυτό είναι ανοικτό, θα είμαστε όλοι Μακεδόνες από διαφορετικές οικονομίες, τίποτα άλλο. Τίποτα δεν θα μας χωρίζει από την 'Μακεδονία”. Μπορώ να πω εδώ κλαίνε ακόμα πιο πολύ, αλλά κλαίνε κρυφά. Ότι βλέπεται να μην το πιστεύεται οι ηλικιωμένες γυναίκες κλαίνε. Γιατί; Επειδή παλαιότερα Απαγορεύονταν αυστηρά να μιλήσεις τη Μακεδονική, Τώρα τον πολιτισμό, τη γλώσσα και το τραγούδι όμως αυτά δεν μπορεί να κανείς να τα απαγορεύσει- λέει αυτός. 
Ειδήσεις και ζωντανό πρόγραμμα στη Μακεδονική γλώσσα Το κόμμα του «Ουράνιου Τόξου» σχεδιάζει να αρχίσει να λειτουργεί το πρώτο Μακεδονικό ραδιόφωνο το οποίο θα εκπέμπει στην σλαβομακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα. Το ραδιόφωνο είναι έτοιμο, πήραμε την άδεια και έχουν ήδη καταβληθεί για αυτό τα αναλογούντα τέλη, και το πρόγραμμα θα μεταδίδεται από την Καστοριά μέχρι την Έδεσσα. Κατά το πρώτο έτος πρόκειται να αρχίσει να εκπέμπει στη Θεσσαλονίκη. Θα έχουμε νέα στην Σλάβο-μακεδονική και ζωντανό πρόγραμμα. Αυτό θα ανακουφίσει πολλούς φοβισμένους ανθρώπους. Θα αρχίσει να εκπέμπει, ίσως ένα μήνα πριν το τέλος του έτους, μου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του χωριού. Λέει ότι στο όνομα του ραδιοφώνου σίγουρα θα έχει τη λέξη «Μακεδόνας», και κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται «Macedonian Radio». »Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και να φοβόμαστε λέει. Το Μακεδονικό κόμμα ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το ραδιόφωνο στη Σλάβο-μακεδονική γλώσσα από το Μάρτιο του περασμένου έτους, αλλά το κόμμα είχε πρόβλημα να αγοράσει το ραδιόφωνο. Αφού κατάφερε να εκτυπώσει μια εφημερίδα, αύριο θα φτάσει στο ραδιόφωνο, ίσως και στην τηλεόραση.
Οι γονείς μας, μας άφησαν ανέκδοτα για το πώς κατάφεραν να βρουν παρηγοριά στο γεγονός ότι σχεδόν 30 χρόνια δεν είχαν τη δυνατότητα να τραγουδήσουν στην Σλάβο-μακεδονική 
Πριν από μία εβδομάδα έκανε το γάμο του γιου του και είχε 1000 καλεσμένους. Και τους ανακοίνωσε ότι θα παίξει αυτό που θέλουν οι ανθρώποι, αλλά θα τραγουδηθούν μόνο μακεδονικά τραγούδια, καθώς το μόνο που έπαιζε επί 50 χρόνια ήταν μουσική. Τώρα αν θέλουν ελληνικά τραγούδια, μόνο μια ώρα θα τους αφήσουμε να παίζουν μόνο μουσική για να αισθανθούν οι Έλληνες τον πόνο, να μην μπορείς να τραγουδήσεις! Για να δούν πόσο πολύ πονάει να επιθυμείτε να παίξετε, και σας απαγορεύουν τη γλώσσα, είπε ο Ashlakov.
Εμάς δεν μας ενδιαφέρει για τον Μέγα Αλέξανδρο
Υποστηρίζουμε ανοιχτά σύνορα και ανοικτή Ευρώπη, να μην μας χωρίζει τίποτα, μας λέει ο Πρόεδρος της Μελίτης.
Οι πολιτικοί κάνουν διακρίσεις, για παράδειγμα, στην ιστορία. Δεν με ενδιαφέρει σε Αλέξανδρος ο Μακεδών. Ξέρω αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου: έφυγαν οι Τούρκοι, ήρθαν οι Έλληνες, ήρθαν χειρότερα - εξηγεί ο ίδιος.
Οι Εθνικιστές θα διαμαρτυρηθούν στη Φλώρινα
Τα μέλη της ελληνικής εθνικιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" την Κυριακή στη Φλώρινα διοργανώνουν διαμαρτυρίες, λόγω του εορτασμού του Ίλιντεν στην Μελίτη καθώς οι Εθνικιστές δεν ήταν παρόντες στη γιορτή του Ίλιντεν την Τρίτη, όπου η αστυνομία μέριμνα για την ασφάλεια.
Δεν είμαι άνθρωπος του Γκρουέφσκι!
Ο Ashlakov εξηγεί ότι οι εθνικιστές του έστειλαν e-mail στο οποίο κατηγορείται ότι είναι συνεργάτης της Μακεδονικής κυβέρνησης. Γράφεται πώς επιλέχτηκα από τον Γκρουέφσκι. Δεν είμαι ένας από τους ανθρώπους του Γκρουέφσκι! Είμαι πολίτης αυτής της χώρας που ζει στη Μελίτη και είμαι Μακεδόνας στην εθνικότητα, λέει ο Ashlakov προσθέτοντας ότι δεν εξελέγη από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά από το "Ουράνιο Τόξο".

3 σχόλια:

  1. τοτε αφου πυστευεις σε ολα αυτα που μας λες πανε τσακισου αμεσως μεσα και μην ξαναπατησεις το βρωμοποδι σου εδω....αχρηστε χωριατη αγραμματε....αλλα σας μαζευουμε εδω και σας νταντευουμε αντι να σου σπασουμε τα κοκκαλα σε σενα και στο σο'ι σου βρωμιαρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχεις διαβάσει τι τράβηξαν οι ντόπιοι απο το Ελληνικό Κράτος; Διάβασε ,ρώτα .. αγράμματε., μάθε και μετά να μιλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τώρα θα ζητήσει ο Στάθης την παραίτηση του συναδέλφου του που συνελήφθη για ναρκωτικά?θα ζητήσει από τον βοσκό να τον διώξει? για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή