Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η Ε.Α.Σ Αμυνταίου καταγγέλει τα παράνομα "στέκια" του συμπύρηνου ροδάκινου


Για μία ακόμη χρονιά στην αγορά του συμπύρηνου ροδάκινου κάνουν την εμφάνισή τους τα παράνομα κέντρα παραλαβής κι εμπορίας του προϊόντος, τα λεγόμενα «στέκια», που προκαλούν μεγάλο πλήγμα στο προϊόν, την Πολιτεία και κατ' επέκταση στους ίδιους τους παραγωγούς, μη αφήνοντας τον υγιή ανταγωνισμό να διαμορφώσει την τιμή της αγοράς.
Εκμεταλλευόμενα ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι έλληνες παραγωγοί καθώς και την ανοχή και την απουσία ελέγχου που επιδεικνύει η Πολιτεία παρά τις σχετικές δεσμεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για καλύτερη οργάνωση της αγοράς, τα λεγόμενα «στέκια» συνεχίζουν να  λειτουργούν ανεξέλεγκτα την παράνομη εμπορική και τυποποιητική τους δραστηριότητα, με αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση των κερδοσκοπικών συμφερόντων τους.
Η Ομάδα Παραγωγών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου στηρίζοντας σταθερά και με επιτυχία τα συμφέροντα των παραγωγών και λειτουργώντας πάντα υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού καταγγέλλει τη λειτουργία τους και:
1. Καλεί την Πολιτεία να δράσει άμεσα και αποφασιστικά, παρεμβαίνοντας στην αγορά  με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργείται κι εν τέλει πλήττει σοβαρά την αγροτική οικονομία της χώρας.
2. Καλεί τους ίδιους τους παραγωγούς να αναλογιστούν την καίρια σημασία που έχει για τα συμφέροντά τους αφενός η διασφάλιση υγιών συνθηκών στην αγορά του συμπύρηνου κι αφετέρου η διακίνηση των προϊόντων τους μέσω της Ομάδας Παραγωγών της Συνεταιριστικής Οργάνωσης, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, καλύτερες συνθήκες για το προϊόν και το αγροτικό εισόδημα.
3. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου ενημερώνει τους Ροδακινοπαραγωγούς ότι μόνο μέσω αναγνωρισμένων Ομάδων Παραγωγών μπορούν να διασφαλιστούν τα ατομικά δικαιώματα των Αγροτών για το 2013 και τη μεταβατική περίοδο που ακολουθεί.
Επιπρόσθετα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου θεωρεί επιβεβλημένο, ιδιαίτερα σε αυτή την μεταβατική συγκυρία, να στηριχθεί δυναμικά από τους ίδιους τους παραγωγούς ο συνεταιριστικός θεσμός, που είναι ο μόνος που μπορεί εγγυημένα να διασφαλίσει την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, την προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και τη βιωσιμότητα του προϊόντος, που τα τελευταία χρόνια δέχεται μεγάλο πλήγμα από τους «αεριτζήδες και μεσάζοντες» που λειτουργούν στην αγορά, κατά των συμφερόντων των αγροτών.

3 σχόλια:

  1. Τι το παράνομο κάνουνε τα στέκια δηλαδή; Εξηγήστε μας για να καταλάβουμε την αγανάκτησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παρέα που λυμαίνεται την ΕΓΣ Αμυνταίου και έβαλε μέσα τον συνεταιρισμό κάποια εκατομμύρια ευρώ, έκλεισε τα σφαγεία, δεν άνοιξε ποτέ το διαλογητήριο, βούλιαξε το οινοποιείο και τα ψυγεία και χρωστά στους σταφυλοπαραγωγούς τη σοδειά του 2009, έχει το θράσος να μιλά για "αεριτζήδες" και ότι "στηρίζει σταθερά και με επιτυχία τα συμφέροντα των παραγωγών".
    Αχ, πόσους τόνους ώριμα ροδάκινα πρέπει να φάτε στα μούτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερωτήματα
    Αλήθεια,πόσα χρωστάει η Ε.Α.Σ ?
    γιατί έφυγαν όλα τα αξιόλογα στελέχη της?
    πότε θα πληρωθεί η σοδειά 2009 &2010 στα ροδακινα?
    πότε θα πληρωθεί η σοδειά του 2009 & 2010 στα σταφύλια?
    Τι γίνεται με την επένδυση στην πατάτα και την συμφωνία με την Tasty?
    Πότε θα ανοίξει το σφαγείο?
    Η αυτοκρατορία του Γιαννιτσόπουλου κατέρρευσε και ο κόπος εκατοντάδων ανθρώπων έγινε σκόνη.
    Κρίμα γιατί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ήταν πρότυπο .Την κατέντησαν όμως σαν τα μούτρα τους...
    Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή